Kedi Sahiplenmek İsteyenler İçin İhtiyaç Listesi

Kedi İhtiyaç Listesi

Eğer evinizde bir evcil hayvan varsa yaşam alanınızdaki huzur oranı fazla demektir. Onların o güzel enerjisi yeter! Eğer siz de yaşam alanınızı küçük bir dost ile paylaşmaya karar verdiyseniz ve kedi sahiplenmek istiyorsanız öncesinde yapmanız gereken hazırlıklar var. Küçük dostunuz için gerekli olan temel ihtiyaçları satın almak ise elbette yapmanız gereken başlıca şey. Peki, kedi için gerekli malzemeler nelerdir? Gelin, birlikte bakalım.

Mama ve Su Kapları

Kedinizin beslenme ihtiyacını karşılayacak alanı oluşturmak için öncelikle bir mama, bir de su kabına ihtiyacınız olacak. Mama ve su kapları tercih ederken öncelikli olarak hijyen kriterini göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin plastik kaplar kedinizin sağlığı için uygun seçimler olmayabilir. Üstelik bu kaplardaki koku nedeniyle kediniz, yemek yemeyebilir ve su içmeyebilir. Doğru seçimin ise paslanmaz çelik kaplar olduğunu söyleyebiliriz.

Bu arada mama kabı demişken kedi maması seçimi hakkında da minik bir hatırlatma yapmak isteriz: Kediniz için en doğru mamayı veteriner hekimin önerebileceğini unutmamalısınız. Kedinizi sahiplendikten sonra ilk muayeni yaptırırken veterinerden; dostunuzun cinsine, kilosuna, hatta varsa geçirdiği operasyonlara uygun bir mama önerisi isteyebilirsiniz.

Kedi Malzemeleri

Kum Kabı ve Kedi Kumu

Eğer kediye bahçede bakmayacaksanız tuvalet ihtiyacı için de kum kabı ve kedi kumunu listenin başına yazmalısınız. Kum kabına balkon gibi açık bir alanda yer vermeyecekseniz kapaklı kapları ve kokuyu hapseden kumları tercih edebilirsiniz. Kedinizin kum kabına girip çıkarken etrafa kum dağıtmasını engellemek için ise kum paspası alabilirsiniz. Bu arada kedi tuvalet ihtiyacını karşıladıktan sonra kendini temizleyen kum kabı satın almayacaksanız temizlik için de kürek almanız faydalı olabilir.

Kedi Taşıma Çantası

Düzenli olarak yapılacak olan veteriner kontrollerine giderken ya da yapacağınız birkaç günlük seyahat nedeniyle kedinizi bir tanıdığınıza bırakmanız gerektiğinde onu taşımak için bir çantaya ihtiyacınız olacak. Çanta seçiminde kediniz boyuna ve kilosuna uygunluğun yanı sıra sizin için pratik taşıma sağlayacak bir ürün tercih etmek de kedi sahipleneceklerin dikkat etmesi gerekenlerden biri. Örneğin plastik el taşıma çantaları yerine hava alan ve kedi taşımaya özel üretilen sırt çantaları pratiklik açısından daha başarılı olabilir.

Kedi Taşıma Çantası

Kedi Yatağı

Kediler keyiflerine düşkün ve günün büyük bölümünü yatarak geçiren canlılar. İşte, tam da bu nedenle onlara ihtiyaçları olan alanı vermelisiniz. Zemine konumlandırılan, kedi evinde yer alan ya da radyatöre sabitlenen farklı modellerde kedi yatakları mevcut. Bütçenize ve zevkinize uygun, kedinizin seveceğini düşündüğünüz bir ürün satın alabilirsiniz. Bu arada kedi yatağının kolay temizlenebilir olması elbette en önemli kriterlerden biri olmalı.

Tırmalama Tahtası

Kediler için tırmalamak bir ihtiyaç. Eğer bir tırmalama tahtası almazsanız kediler bu ihtiyaçlarını mobilyalarınızın ve karyolanızın kenarlarını tırmalayarak karşılamak isteyebilirler. Bu sebeple kediniz eve geldiğinde onu tırmalama tahtasına alıştırmak oldukça önemli.

Kedi İhtiyaçları

Kedi Tasması

Evcil hayvanlar çocuklarımız gibi oluyor ve her ihtimali düşünmek gerekiyor. Umarız başınıza gelmez, ama kaybolma ihtimallerine karşı da gerekli önlemi almak şart. Üzerinde iletişim numaranızın bulunduğu bir tasma, küçük dostunuzun kaybolması durumunda onu kolaylıkla bulmanıza yardımcı olabilir.

Kedi Oyuncakları

Kediler oldukça oyuncu canlılar ve hem kendi kendilerine hem de sizinle oynamayı çok seviyorlar. Kedinizin sevebileceğini düşündüğünüz birkaç oyuncak alabilir, seçim sırasında yetkililerden yardım isteyebilirsiniz.

Kedi Tarağı

Kedi bakımı için ihtiyacınız olan en temel ürün, kedinizin tüylerini taramanızı sağlayacak bir kedi tarağı ya da kedi eldiveni! Sizin için hangisinin pratik olacağını düşünüyorsanız onu tercih edebilirsiniz

Kedi sahiplenecekler için temel ihtiyaçları ve bu doğrultuda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladık. İhtiyacınız olabilecek pek çok evcil hayvan malzemesi Koçtaş’ta sizi bekliyor. Bu arada satın alacağınız ürünlere ek olarak yaşam alanınızda yapacağınız küçük değişimlerle kedinizin güvenliğini ve konforunu sağlayabileceğinizi de unutmamalısınız. “Evcil Hayvanlı Evler İçin Ev Dekorasyonu Önerileri” ve “5 Öneri ile Evcil Hayvanlar İçin Evi Güvenli Hale Getirmek” yazılarımız bu konuda size yardımcı olabilir.