Evlere kişilik kazandıran duvarlarıdır. Bomboş bir duvar, özenle dekore ettiğiniz evinizi hayal ettiğiniz gibi sıcak ve şık göstermez. Siz de yaşam alanlarınızın kişiliğinizi ve tarzınızı yansıtmasını istiyorsanız o boş duvar için harika bir önerimiz var. Renkli duvar boyama ve biraz yaratıcılık ile duvarlarınızı bir sanat eserine dönüştürerek son dönemin trendlerine uygun bir ev dekorasyonuna sahip olabilirsiniz. Uygulaması kolay duvar boyama fikirleri ile evinizi dönüştürmeye hazırsanız başlayalım.
Geometrik Duvar Boyama
Duvarları geometrik bir şekilde boyamak son yılların en popüler uygulamalarından. Duvarınızdaki tek renkten sıkıldıysanız maskeleme bandı yardımıyla duvarda istediğiniz desenleri çizebilir ve ardından bu desenlerin içlerini dekorasyonunuzla uyum sağlayacak renklere boyayabilirsiniz. Geometrik şekil olarak genellikle üçgenler tercih ediliyor; ama bu sizin duvarınız, istediğiniz şekli istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Geometrik duvar boyama; çalışma köşesinden çocuk odasına, salondan okuma köşesine kadar uygulayabileceğiniz harika bir çözüm. Üstelik düşündüğünüz gibi zor değil. Peki, geometrik duvar boyama uygulaması nasıl yapılır? Cevabı için videomuzu izleyebilirsiniz.
Çift Renk Duvar Boyama
İki renkli duvar boyama yaparak da yaşam alanlarınızı hareketlendirebilirsiniz. Duvarınızı dikey, yatay ya da eğimli olarak ister eşit isterseniz de asimetrik olacak şekilde bölmeniz yeterli. Ardından çizginin bir tarafını bir renge, diğer tarafını da farklı bir renge boyayın.
İki renk arasındaki sınırı çizmek için ise yine maskeleme bandından faydalanabilirsiniz. Nasıl mı? Kağıt bantla duvar boyama hakkında detaylı bilgi almak için “Dekorasyonun Eğlenceli Hali: Bantla Duvar Boyama Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.
Puantiye Duvar Boyama
Duvarınıza sıcak ama şık bir görüntü vermek isterseniz puantiye duvar boyama tam size göre. Duvar boyama fikirleri arasında en neşeli tasarımlardan biri olduğu için bebek odasında kullanabilirsiniz. Tek bir renkte küçük puantiyeler ya da farklı renklerde büyük puantiyeler yapabilirsiniz. Düzgün hatlarla puantiye yapmak istiyorsanız daire şeklinde duvar boyama desenleri için stencil şablon kullanabilirsiniz.
Sulu Boya Tekniği ile Duvar Boyama
Duvarınıza modern ve dikkat çekici bir görünüm kazandırmak için sulu boya tekniğini uygulayabilirsiniz. Gerçek bir sulu boyanın bulut benzeri rüya gibi görüntüsünü elde etmek için rulo, su, fırça ve bez kullanmanız yeterli. Rulo ile boyayı duvara sürdükten sonra üzerine hafif su sıkıp bezle istediğiniz efekti verebilirsiniz. Birkaç renk kullanabilir ya da tek renkle bile sulu boya efekti yapabilirsiniz. İşte bu kadar! Duvarınızda yarattığınız bu sanat eseri, sakinleştirici etkisiyle yaşam alanınıza huzurlu bir ortam da sağlar.
Çizgili Duvar Boyama
Çizgiler odanıza karakter katmak için zamansız desen seçimidir. Dar ya da kalın fark etmez, şeritler ile odanızın görünüşünü kökten değiştirirsiniz. Ama odanın tüm duvarlarını çizgili yapmak göz yorucu olabileceği için belli bir duvara ya da sadece bir duvarın bir bölümüne şeritler uygulamanızda fayda var. Daha dikkat çekici olmasını istiyorsanız açık renk bir duvar üzerinde parlak gökkuşağı renkleri kullanabilir ya da pastel renklerle daha dingin bir ortam yaratabilirsiniz.
Çizgi duvar boyama tekniğini yatak odasından oturma odasına ve banyoya kadar evinizin herhangi bir odasında uygulayabilirsiniz. Şeritlerin düzgün olması için yine maskeleme bandı kullanmanızı öneririz.
Ombre Duvar Boyama
Ombre duvarlar yavaş yavaş bir renkten diğerine geçerek çarpıcı bir görsel efekt yaratır. Ombre duvar boyama tekniğini yatak odasında, oturma odasında veya sakinleştirici atmosfer yaratmak istediğiniz herhangi bir yaşam alanında uygulayabilirsiniz.
Öncelikle kaç renk kullanacağınıza karar verin. Çok fazla renk olmasını tercih etmiyorsanız tek renk ile de ombre duvar boyama yapmak mümkün. Tek renk kullanmayı tercih ederseniz duvarda renk geçişini sağlamak için beyaz boya ile seçtiğiniz rengi açarak en az iki ton olacak şekilde boyalarınızı önceden hazırlayın.
Renkleri seçtikten sonra duvarınızı yatay ya da dikey olarak renk sayısı kadar bölün. Yatay uygulama için alttan üste doğru, dikey uygulamada ise sağdan sola ya da soldan sağa doğru en koyu renkten açığa olacak şekilde boyaları sırayla sürün. Her bir boyayı sürdükten sonra iki rengin kesiştiği çizgide oluşan keskin renk geçişini ortadan kaldırmak için kuru bir boya fırçası ya da sünger yardımı ile boya kurumadan rengi dağıtın. Her renk için bu işlemi tamamladığınızda ombre duvarınız hazır!
Renkli Yatak Başı Duvarı
Yatak başlıklarının bulunduğu bölgede kontrast renklerle yapılan uygulamalar da çok şık duruyor. Bantla duvar boyama teknikleri arasında yer alan bu kendin yap fikrini dilerseniz sadece yatak başı genişliğinde tavana kadar uygulayabilirsiniz. Bu fikir aslında bir alanı farklı renk tonuyla vurgulamanıza yardımcı oluyor.
Kalıpların dışına çıkmak isterseniz de seçtiğiniz rengi aynı genişlikte tavanda da sürdürebilir ya da odanın herhangi bir duvarının sadece dilediğiniz bir kısmını -mesela okuma alanı olarak planladığınız berjerinizin arkasındaki alanı- istediğiniz renge boyayabilirsiniz.
Tüm bu duvar boyama tekniklerini uygulamak için elbette önce hangisini nerede uygulamak istediğinize, daha sonra da kullanmak istediğiniz duvar boya renklerine ve çeşidine karar vermelisiniz. Evinizin dekorasyonuna hangi renklerin uygun olduğu ya da hangi çeşit duvar boyası kullanmanız gerektiği gibi konularda emin değilseniz karar vermenize yardımcı olması için “Yepyeni Duvarlar İçin İlk Adım: Duvar Boyası Nasıl Seçilir?” yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca ihtiyacınız olan boya ve boya malzemeleri için de Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.
Bonus: Efekt Ruloları ve Damgaları
Renkli duvar boyama örneklerinden bahsediyorsak efekt rulolarını ve damgalarını unutmak olmaz! Duvarınızda fark edilebilecek ve ev dekorasyonunda tercih ettiğiniz renk paletine uygun bir renk seçerek bu rulolar sayesinde sıra dışı yansımalar oluşturabilirsiniz. Eğer efekt rulosu ya da fırçası yoksa fırçanızın ucuyla da düzensiz yuvarlaklar çizebilir ve duvarınıza farklı bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Bu arada “Dikkat Çekici Odalar: Duvar Dekorasyonu Örnekleri” yazımızı okuyarak duvarlarınızı dekore etmenin farklı yollarını keşfedebileceğinizi hatırlatalım. Bir de her zevke ve bütçeye uygun iç cephe boyalarını Koçtaş’ta bulabileceğiniz aklınızda olsun. Ayrıca dilediğiniz boya rengini Koçtaş mağazalarında birkaç dakika içinde hazırlatabileceğinizi de belirtelim.
Şimdiden renkli yaşam alanınızda güle güle oturun!