Gün içinde elinizden neredeyse düşürmediğimiz, sürekli ihtiyaç duyduğumuz telefonların varlığı herkes için çok önemli. Cep telefonlarına bir zarar gelmemesi için de telefon kılıflarını kullanmak, artan maliyetler sebebiyle neredeyse bir zorunluluk haline geldi. Gün içerisinde sıkça kullanıldığı için de sık sık temizlenmesi gerekiyor. Siz de “Telefon kılıfı nasıl temizlenir?” diye merak ediyorsanız sizin için çeşitli ipuçları hazırladık.
Tarzınıza ve ihtiyacınıza uygun telefon kılıfı modellerini de Koçtaş’ta bulabileceğinizi unutmayın.
Bu hatırlatmayı yaptığımıza göre kirlenen telefon kılıflarınızı ilk günkü haline getirecek temizlik ve bakım önerilerimize geçelim.
Kirlenen Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Telefon kılıfı; telefonunuzu darbelere, çizilmelere ve diğer dış etkenlere karşı koruyan önemli bir aksesuar. Ancak zamanla bu kılıflar kirlenip lekelenebilir veya sararabilir. Çeşit çeşit telefon kılıfı olduğu için de farklı ancak etkili çözümler mevcut.
Gelin, farklı çeşitlerdeki telefon kılıflarını temizlemek için kullanabileceğiniz etkili yöntemlere göz atalım.
Şeffaf Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Şeffaf telefon kılıfını, telefonunuzun görünümünü korurken aynı zamanda çizik, darbe ve toza karşı koruma sağlayan, genellikle plastik veya silikon malzemelerden üretilen estetik bir aksesuar olarak tanımlayabiliriz. Şeffaf kılıflar, telefonun orijinal tasarımını ve rengini gösterirken cihazı da darbelere, çizilmelere ve diğer dış etkenlere karşı korumayı başarır.
Kirlenen şeffaf telefon kılıfını temizlemek için aşağıda sayacağımız yöntemlerden faydalanabilirsiniz:
Bulaşık Deterjanı
- 1 bardak ılık suyun içerisinde birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın.
- Hazırladığınız karışımı telefon kılıfının sığabileceği bir kaba alın.
- Telefon kılıfınızı bu suyun içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.
- Ardından pamuk yardımıyla ya da mikrofiber bez ile kir kalıntılarını dairesel hareketlerle temizleyin.
- Duruladıktan sonra iyice kurulayın ve kurumasını bekleyin.
- Kuruduktan sonra temizlenmiş kılıfınızı rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Diş Macunu
- Az miktarda diş macununu bir pamuğun üzerine sürün.
- Pamuğu kullanarak nazik bir şekilde kılıfı temizleyin.
- Ilık su ile durulayın.
- Kuruttuktan sonra kılıfınız yepyeni olacak.
Sirke
- Bir miktar ılık suyun içine birkaç damla beyaz sirke dökün.
- Kılıfı hazırladığınız suyun içerisinde 15-20 dakika kadar bekletin.
- Sonrasında ılık su ile durulayın.
- Kuruladıktan sonra kılıfınız temizlenmiş olacak.
Şimdi de deri telefon kılıfı temizleme yöntemlerine bakalım.
Deri Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Deri telefon kılıfları hem şık hem de uzun ömürlü kullanım sunar. Lüks ve vintage bir görünüme sahip olan deri telefon kılıfları gerçek deriden ya da suni deriden yapılabilir. Çizilmelere karşı hayli hassas olan bu tarz kılıfları temizlerken dikkatli olmak gerekir.
Deri telefon kılıfı temizlerken kullanabileceğiniz yönteme geçelim:
Sabunlu Su
- Öncelikle kuru bir mikrofiber bezle tozunu alın.
- Ilık su içerisine çok az miktarda sabun ekleyin.
- Mikrofiber bezi bu karışıma batırın ve iyice sıkın.
- Hafif nemli bezle nazik bir şekilde telefon kılıfını silin.
- Sonrasında duru bir su hazırlayıp yine temiz ve yumuşak bir bezle silin.
- Telefon kılıfınız temizlenmiş olacak.
Deri kılıf tamamen kuruduktan sonra deri bakım kremi uygulayarak kılıfın esnekliğini ve parlaklığını koruyabilirsiniz.
Deri telefon kılıfını temizlerken asla kimyasal madde kullanmayın. Diş fırçası gibi çizilmesine sebep olabilecek araçlar kullanmaktan kaçının. Ayrıca derinin ıslanmamasına özen gösterin.
Sıra geldi sararan telefon kılıfının temizleme yöntemlerine.
Sararan Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Telefon kapları çoğunlukla güneş ışığı, ısı ve ter gibi sebeplerden dolayı zamanla sararır.
Genellikle şeffaf silikon telefon kılıflarında kullanımdan itibaren yaklaşık üç ayda meydana gelen sararmalar telefonunuzun görünümü kötü etkiler. Silerek rengini etkileyemeyeceğiniz için de daha etkili temizlik yöntemlerini tercih edebilirsiniz.
“Telefon kılıfı nasıl beyazlatılır?” diye düşünüyorsanız sararmış telefon kılıfı temizleme adımlarını uygulayabilirsiniz. İşte, o temizlik adımları:
- Ilık suya biraz bulaşık deterjanı ve beyaz sirke ekleyin.
- Kılıfı bu karışımın içerisinde bırakıp yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.
- Yumuşak başlı bir diş fırçası ile nazikçe fırçalayın.
- İyice durulayın ve kurumaya bırakın.
Dilerseniz çok az diş macunu ve diş fırçası yardımıyla da kılıf temizliği yapabilir ve sararmış görünümden kurtulabilirsiniz.
Şimdi de renkli silikon telefon kılıfı temizliğinden bahsedelim.
Renkli Silikon Telefon Kılıfı Nasıl Temizlenir?
Renkli silikon telefon kılıfları telefonunuzu kişiselleştirmenize olanak tanır. Farklı tarzlara uygun canlı renkler ve desenler ile telefonunuz için şık ve modern bir görünüm sağlayabilirsiniz. Tabii temizlemeden kullanmaya devam ettikçe kabınızın renginde değişmeler ve kir birikmeleri olacaktır. Renkli silikon telefon kılıfını temizlemek için aşağıdaki adımlardan faydalanabilirsiniz:
- İlk olarak ılık suya birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin.
- Kılıfınızı bu karışıma batırın ve birkaç dakika bekletin.
- Mikrofiber bez veya yumuşak başlı bir diş fırçası kullanarak kılıfı nazikçe temizleyin. Özellikle kirli bölgeleri dikkatlice fırçalayın.
- Kılıfı temiz su ile durulayarak sabun kalıntılarını iyice arındırın.
- Ardından temiz bir bez üzerine koyarak kurumasını sağlayın.
- Tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra kılıfınızı tekrar telefonunuza takabilirsiniz.
Renkli silikon telefon kılıflarını temizlerken ağartıcı madde içeren kimyasal temizleyiciler kullanmamanız gerekir. Çünkü renkleri açılıp bozulabilir. Temizlemek isterken kılıfınızın eski halini de kaybedebilirsiniz.
Telefon Kılıflarını Korumak İçin Yapılması Gerekenler
Telefonunuzu koruyan ve tarzınızı yansıtan telefon kılıflarını uzun süre kullanmak ve koruyabilmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Telefon kılıfınızı düzenli olarak temizleyerek kir ve lekelerin birikmesini önleyebilirsiniz.
- Güneş ışığına uzun süre maruz kalmak sararmalara neden olabilir. Telefonunuzu ve kılıfınızı doğrudan güneş ışığından koruyabilirsiniz.
- Sert kimyasallar veya aşındırıcı temizleyiciler telefon kılıfının malzemesine zarar verebilir. Yumuşak sabunlar ve doğal temizleyiciler kullanarak kılıfınızı temizleyebilirsiniz.
- Telefonu sıkça elimize aldığımız için ellerinizi düzenli olarak yıkamak ve temiz tutmak önemlidir. Dolayısıyla elleriniz kirliyken telefonu tutarsanız onun da kirlenmesine sebep olursunuz.
- Telefonunuzu tozlu veya kirli yüzeylere koyarsanız kılıfı da çok çabuk kirlenecektir. Bu sebepten telefonu temiz ve kuru yüzeylerde tutarak kılıfın daha uzun süre temiz kalmasına yardımcı olabilirsiniz.
- Kılıfınızda oluşabilecek küçük kirlenmeleri veya lekeleri hemen temizlerseniz daha büyük lekeler oluşmasının da önüne geçmiş olursunuz. Kılıfınızı düzenli olarak kontrol ederek veya küçük lekeleri anında temizleyerek bu sorunu çözebilirsiniz.
- Bir şeyi ne kadar çok kullanırsanız o kadar çok kirlenir. Birden fazla kılıf kullanırsanız bir kılıfın sürekli olarak kirlenmesini önleyebilirsiniz. Bu şekilde bir kılıfı temizlerken diğerini rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.
Şeffaf telefon kılıfından deri telefon kılıfına, renkli silikon kılıftan sararan kılıfların temizliğine kadar her tür kılıfın nasıl temizlenmesi gerektiğini detaylı bir şekilde inceledik. Siz de bu ipuçlarını takip ederek telefon kılıfınızın temiz ve yeni gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Eğer telefon kılıfınız artık eski ve yıpranmışsa ya da yeni bir kılıf almak istiyorsanız farklı çeşitlerdeki telefon kılıfı modellerini ise Koçtaş’ta bulabilirsiniz.