Trendlerin Habercisi: Yaşayan Evler Dergisi Nasıl Hazırlanıyor?

koctas-yasayan-evler-dergi

Evinizin size ait olduğunu hissetmek için dekorasyonda tarzınızı yansıtacak dokunuşlar yapmanız gerekir. Üstelik bu dokunuşların köklü değişimler olması da gerekmez; bazen küçük bir dokunuş bile yaşam alanınızı güzelleştirmeniz, kendinizi yansıtmanız için yeterlidir. İşte, biz de tam bu nedenle farklı platformlarda ilham olabilecek fikirleri bir araya getiriyor, size sunuyoruz. Yani evinizi güzelleştirme konusunda bizim de çorbada tuzumuz olsun istiyoruz!

Koçtaş Yaşayan Evler Blog, birbirinden güzel dekorasyon fikirleri ve kendin yap önerileri sunmanın yanında ev hayatınızı kolaylaştıracak ipuçlarına da yer veriyor. Fakat güzel fikirlerle süslediğimiz, aylar süren profesyonel bir çalışma sonrasında yayımladığımız bir de dergimiz var! Koçtaş Yaşayan Evler Dergi; birbirinden şık yeni sezon ürünlerini tanıyabileceğiniz, dekorasyon trendlerini öğrenebileceğiniz, ev hayatınıza dair çözüm önerileriyle yaşamınızı kolaylaştırabileceğiniz ve ilham alabileceğiniz bir dergi.

Haydi, gelin şimdi, Koçtaş Yaşayan Evler Dergi’yi daha yakından tanıyalım ve bu dergi hangi aşamalar sonrasında size sunuluyor bir göz atalım.

Koçtaş Yaşayan Evler Dergi’de Neler Var?

  • Dekorasyon tarzları ve koleksiyonları özelinde ürün sınıflandırmaları,
  • Her ihtiyaca, bütçeye ve zevke uygun ürün seçeneklerinin tanıtımı,
  • Dekorasyon fikirleri,
  • Seçim yapmanızı kolaylaştıracak ev alışverişi ipuçları,
  • İlham veren kendin yap önerileri,
  • Duş kabininden saklama kutularına kadar evinizin ihtiyacı olan her şey!

Evet, evinizle ilgili her şey Koçtaş Yaşayan Evler Dergi’de!

Adım Adım Koçtaş Yaşayan Evler Dergi Hazırlık Aşaması

Şimdi, Koçtaş olarak iş ortaklarımız ile birlikte hazırladığımız Koçtaş Yaşayan Evler Dergi’nin nasıl hazırlandığını kısaca anlatalım. 

  • Dergi çekimlerinden yaklaşık 5 ay önce pazarlama ekibimiz kolları sıvıyor ve dergimizin ilk adımları bu süreçte atılıyor. Dergide neler yer alabilir, daha önceki dergiye göre neleri farklılaştırıp sizlere daha çok #güzelfikir verebiliriz gibi konuları analiz ediyoruz. Ardından fikirlerimizi iletmek ve ihtiyaca uygun ürünlerin dergimizde yer alması için kategori ekiplerimizle bir araya geliyoruz.
  • Ardından stil ve tasarım ajansımız Lunapark ile bir araya geliyor, isteklerimizin yer aldığı özeti onlarla paylaşıyoruz. Yaklaşık 1 ay sonra Lunapark; yılın dekorasyon trendlerinin ve ev hayatı ile ilgili önemli yeniliklerin bulunduğu detaylı taslak çalışmasını sunuyor.
  • Taslak çalışmasını inceledikten gerekliyse ihtiyaç duyulan düzenlemeleri iletiyoruz ve düzenlemeler yapıldıktan sonra üst yöneticilerimizden onay alıyoruz.
  • Bu süreç sonrasında hem iş birliği yaptığımız ajanslarımızla dergimizi nasıl geliştirebileceğimizi tartışmaya hem de onaylanan taslağımız doğrultusunda tedarikçilerimizle iletişime geçmeye başlıyoruz.
  • Dergimiz; fotoğrafçıdan tasarımcıya, nakliyeden montaj yetkilisine kadar pek çok sorumlunun dâhil olduğu yaklaşık 50 kişilik bir ekibin emekleriyle çıkıyor ve ekiplerin oluşturulmasına sürecin bu aşamasında başlanıyor.
  • Dergi çekiminin yaklaşık 1-1,5 ay öncesinde stüdyoda, dergide yer alması kararlaştırılan dekor çizimleri özel ekibimiz tarafından hazırlanıyor.
  • Bu süreçte ayrıca kategori ekiplerimiz tarafından iletilen ürün listelerini tedarikçilerimizden temin ediyor ve stüdyoda depolamaya başlıyoruz. Gelen ürünlerin kayıtlarının tutulması ve gerekli olmayanların iadesinin yapılması, çekim bitene kadar gerçekleştirilen bir işlem.
  • Setler hazırlandıkça çekimleri gerçekleştiriyoruz. Çekimler yaklaşık 14-16 gün sürüyor. Bu aşama aslında oldukça yoğun; çünkü setin hazırlanması, ürünlerin montajlarının yapılması, alanın temizliği ve gerekli ürünlerin ütüsünün yapılması gibi pek çok iş, ekipler tarafından aynı anda ilerletiliyor.
  • Çekim süreci bittiğinde, çekilen fotoğrafların dergiye uygun bir şekilde hazırlanması için ajansımız çalışmalara başlıyor.
  • Yaklaşık 1,5 ay boyunca dergimizin grafik tasarım çalışmaları yapılıyor. Böylece dergimiz hem basılı hem de dijital yayına hazır hale getiriliyor.
  • Ve yaklaşık 5 aylık çalışmayı sizinle farklı kanallar aracılığıyla paylaşıyor, evinizi güzelleştirip ilham verecek fikirleri size sunuyoruz.

Umuyoruz ki uzun bir çalışma sürecinde, geniş ekibimizin büyük emekleri ile çıkan yeni dergimiz sayesinde evinizin güzelliğine güzellik katarsınız!

Koçtaş Yaşayan Evler Eylül Dergi’yi incelemek için tıklayabilirsiniz.