“Yaz gelse de sudan çıkmasak!” Evet, büyük ihtimalle bu cümleyi kuranlardan biri de sizsiniz. Fakat yaz mevsimi boyunca yıllık izinde olmanın imkânsız olması ya da aylar boyunca sürecek bir tatilin maddi yükünü karşılayamamak gibi nedenlerle bunu gerçekleştirmek epey zor. Peki hem kendiniz hem de çocuklarınız için aslında bu dileği gerçekleştirmenin çok kolay olduğunu biliyor musunuz? Elbette ki farklı yaş gruplarına uygun olan şişme havuz çeşitlerinden bahsediyoruz!
Şişme Havuz Nedir?
Şişme havuzları aslında deniz yatakları gibi düşünebilirsiniz. Yan kısımları şişirilebilen ve altındaki su geçirmez zemin sayesinde ortası su ile doldurulabilen bu havuzlar yaz aylarında evinizin bahçesinde ya da terasında ailece keyif yapmanıza olanak verebilir! Yani evet, genellikle şişme havuzların çocuklar için olduğu düşünülse de daha büyük boyutlardaki şişme aile havuzları da mevcut. Bu arada aile havuzlarındaki bazı modellerin şişirilmediğini ve “prefabrik havuz” olarak adlandırıldığını da belirtelim.
Şişme Havuz Fiyatları Ne Kadar?
Eğer bahçenizde ya da terasınızda portatif bir havuza yer vermek istiyorsanız fiyat konusu elbette ki aklınızda soru işareti oluşturabilir. Şişme havuz fiyatlarını belirleyen birkaç unsur olduğunu söyleyebiliriz. Yetişkinlerin ve çocukların yaş grubuna göre değişebilen havuz boyutları, model (yuvarlak ya da oval olması gibi unsurlar), havuzun hangi malzemeden yapıldığı, merdiven, üst kaplama bezi, devirdaim motoru gibi ek aksesuarlar da fiyat belirlemede etkili.
Havuz Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?
Her satın alma kararında olduğu gibi şişme havuz alırken de değerlendirmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor. Şimdi, onlardan en önemlilerini sıralayalım:
- Alacağınız havuzun boyutu, konumlandıracağınız alana uygun olmalı. Bu nedenle havuz almadan önce, havuzu konumlandırmayı düşündüğünüz alanın ölçüsünü öğrenmenizde fayda var.
- Eğer küçük bir çocuğunuz varsa ve sadece onun kullanacağı bir havuz alıyorsanız derin bir model seçmemenizi öneririz. Çünkü her ne kadar portatif bir ürün olsa da dikkatinizin dağıldığı herhangi bir an çocuğunuzun güvenliği olumsuz etkilenebilir. Ayrıca çocuğunuzun ihtiyacından büyük bir havuz daha geç dolacak ve su tüketiminizi de gereksiz yere artıracaktır.
- Bebekler ve çocuklar için üretilen küçük boyutlu havuzları balkonlara da konumlandırabilirsiniz. Fakat teras, bahçe gibi üstü açık alanlarda bu havuzlara yer verecekseniz güneşlikli bir ürün almanızda fayda var. Dilerseniz harici bir şemsiye alarak da çocuğunuzu güneşe karşı koruyabilirsiniz.
- Ailenizin girmesi için büyük bir havuz almayı planlıyorsanız bu durumda ek ürünleri de almayı ihmal etmemelisiniz. Örneğin büyük havuzlar için devirdaim motorları, merdiven gibi ürünlerin yanı sıra hijyen açısından toz klor da olmazsa olmazdır. Bu arada derin havuzlarda çocuklarınızı tek başına bırakmamanız gerektiğini bir kez daha hatırlatalım.
Çocuğunuzun ve dilerseniz siz yetişkinlerin keyifli zaman geçirmesini sağlayan şişme havuz modelleri ve ihtiyacınız olabilecek su aktivite malzemeleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!
Son olarak şişme havuzunuzu saklamadan önce iyice kuruduğuna emin olmanız gerektiğinin altını çizelim.