Beşik Çeşitleri

Beşik Çeşitleri

Satın aldığınız mobilyaları uzun yıllar kullanmak istediğinizi, hem kullanışlı hem de şık alternatiflere öncelik verdiğinizi biliyoruz. Durum böyle olunca uzun bir inceleme süreci beraberinde geliyor. Söz konusu bebek odası mobilyaları olduğunda ise inceleme aşamasında daha hassas davrandığınızı tahmin edebiliyoruz. Hem aldığınız mobilyanın bebeğinizin ihtiyaçlarına uygun olması hem sizin için kullanım kolaylığı sağlaması hem de dekoratif açıdan başarılı olması gibi kriterler art arda diziliyor. Peki, bebek odasına beşik alırken hangi modelleri tercih etmeli?

Aslında bu sorunun cevabını sizin ve bebeğinizin ihtiyaçları belirliyor. Haydi gelin, beşik modelleri ve isimlerini sıralayarak ihtiyacınız doğrultusunda hangi bebek yatağı çeşitlerini tercih edebileceğinizi belirlemenize yardımcı olalım. Bu arada bebek beşiği modellerinin yanı sıra beşik alırken birkaç noktaya daha dikkat ederek en doğru seçimi yapabileceğinizi belirtmeden geçmeyelim. Dilerseniz bu konu hakkında ayrıntılı bilgi almak için “Adım Adım Doğru Seçim: Bebek Beşiği Nasıl Seçilir?” yazımızı da okuyabilirsiniz.

Haydi, farklı model bebek beşiklerini incelemeye başlayalım!

Beşik Modelleri

Bebeğinize ve uygulamak istediğiniz dekorasyona uygun beşik modelleri, bütçenize uygun beşik fiyatları ile Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Bağımsız Beşik

Bağımsız Beşik

“Normal beşik” olarak da bilinen bu beşik modeli, çocuk odalarında tercih edilen seçeneklerden biri. Dikdörtgen, oval, yuvarlak gibi farklı tasarımlarda üretilebilen bağımsız beşikler, boyutları doğrultusunda uzun yıllar kullanılmaya imkân verebiliyor. Bazı modellerinin açılır-kapanır özellikte olması sayesinde anne yanı beşik olarak da kullanılabilen bağımsız beşiklerin çekmeceli ya da çekmecesiz alternatifleri bulunabiliyor. Ayrıca ahşap ya da metal iskeletten üretilen bağımsız beşik seçenekleri ile karşılaşabileceğinizi de belirtmeden geçmeyelim.

Cabrio Beşik

Cabrio Beşik

Bağımsız beşik görünümünde olan cabrio beşiklerin en önemli özelliği açılıp çocuk karyolasına dönüşebilmesi. Yani cabrio beşikleri tercih ederek uzun yıllar kullanılabilecek bir mobilya seçeneğine sahip olabilirsiniz. Farklı boyut seçenekleri ve oval, yuvarlak, dikdörtgen gibi farklı formları bulunabilen cabrio beşik modelleri, ahşaptan ya da metalden üretilebiliyor. Çekmeceli modeller ise çocuk odasında depolama ihtiyacınızı karşılamanızı sağlıyor.

Anne Yanı Beşik

Anne Yanı Beşik

Bebeğinizi ilk aylarda odasındaki beşikte uyutmak istemeyebilir ve yanınızda uyuyabilmesi için çözümler araştırabilirsiniz. Bebeğinizi yanınızda yatırmak için en güvenli çözüm ise anne yanı beşikler! Bu beşikler, ebeveyn yatağı ile birleştirilme özelliğine sahip. Genellikle ilk 6 ay kullanılabilen bu beşikler eğer açılır-kapanır özelliğe sahipse bağımsız beşik olarak da uzun yıllar kullanılabiliyor. Metal üzeri kumaş kaplama ya da ahşap bebek beşikleri seçenekleri arasında seçim yapabilirsiniz.

Sepet Beşik

Sepet Beşik

Sepete benzer bir şekilde tasarlanan yatak alanının ayaklar üzerine oturtulmasıyla oluşan modele bu isim veriliyor. Genellikle yenidoğan bebekler için tercih edilen sepet beşikler, yan kısmı açılırsa anne yanı beşik olarak da kullanılabiliyor. Ahşap, metal, hasır gibi farklı materyallerden üretilebilen bu beşik türü, diğer pek çok çeşide göre daha küçük boyutlu oldukları için yerden tasarruf edilmesine imkân verebiliyor.

Hamak Beşik

Hamak Beşik

Görsel Kaynak

Hamak beşik, salıncağa benzer bir tasarımı olan ve bebeklerini uyuturken sallamak isteyen ebeveynler için uygun, küçük boyutlu bir beşik türü. Yenidoğanlar için uygun olan hamak beşiğin iskeleti çoğunlukla ahşaptan, yatak bölümü ise kumaştan yapılıyor. Bu beşik türü genellikle ikinci beşik olarak tercih ediliyor.

Park Beşik

Park Beşik

“Oyun parkı” olarak da kullanılan beşik türüne park beşik deniyor. Genellikle tekerlekli bir yapısı olması kullanım kolaylığı sağlasa da yatak bölümünün zemine çok yakın olması bir dezavantaj olarak kabul edilebiliyor. İskeleti metal, diğer bölümleri ise kumaş ya da fileden yapılan oyun parkı beşikler aynı zamanda uzun yıllar beşik ya da oyun alanı olarak kullanılmaya imkân veriyor.

Sıcak Bir Dekorasyon Mümkün: Küçük Bebek Odaları İçin Mobilya Seçimi adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.