Banyo Dekorasyonu Önerileri (2023)

2023 Banyo Dekorasyonu

Banyo dekorasyonunda değişiklik yaparak trendleri yakalamak ve banyonuzu yeni bir yüze kavuşturmak mı istiyorsunuz? O zaman bu yazımız tam size göre! Gelin birlikte banyonuzda kendi tarzınızı yaratabileceğiniz 2023 banyo dekorasyonu fikirlerine göz atalım. 

Banyo Dekorasyonu Önerileri (2023)

Banyolarda Denizin Ferahlatıcı Etkisi

Banyoda Ferahlatıcı Etki

Öncelikle 2023’ün banyo dekorasyonu modelleri içinde öne çıkan renklerle başlayalım. “2023 Mutfak Dekorasyonu Trendleri” yazımızda mutfaklarda gördüğümüz sıcak beyaz ve toprak tonlar, banyolarda da var. Ama bir farkla; banyolarda rüzgar denizden esiyor! Yani, kumlu bejler, sıcak koyu sarılar ve koyu kahverengiler gibi doğal tonlar, mavi, deniz yeşili ve hatta turkuaz tonları ile birleşerek denizi banyonuza getiriyor.

Bunun yanında bu yıl, aynı rengin farklı tonlarıyla yani ton sür ton uygulamalarla sade ve huzur veren bir ahenk yaratılan banyo dekorasyonu örnekleri de görmek mümkün. 

Doğu İle Batıyı Buluşturan Çizgiler 

Japandi Banyo

Yaşam Alanınız Yenilensin: 2023 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazısında size Japandi akımından bahsetmiştik. Japon ve İskandinav melezi bu dekorasyon akımı, 2023’te banyolarda da çok popüler. Japonların minimalist estetiğini, İskandinavların sıcak ve konforu ön planda tutan bakış açısıyla yorumlayan bu akımda, doğal malzemeler, yumuşak tonlar, işlevsellik ve sade çizgiler öne çıkıyor. 

Peki ya her banyonun olmazsa olmazı lavabolar? 2023 banyo lavabo modelleri için de sade, sıcak ve işlevsel Japandi tarzının geçerli olduğunu söylemek mümkün. Bu yüzden 2021’de trend olan tezgah üstü lavabolar yerini bu yıl daha kesintisiz ve temiz bir görüntüsü olan tezgah altı ve etajerli lavabolara bıraktı.  Dolap uyumlu bu lavabolar hem ek depolama alanı sunuyor hem de banyolara şıklık katıyor. 

Tezgah malzemesinde 2023 mutfaklarındaki gibi kuvars ya da granit yaygın. Beton kullanımı gibi sıra dışı malzemelere rastlamak da mümkün.

Huzur Veren Doğal Dokular

Banyo Dokular

2023’te banyolar, doğal malzemelerle huzur doluyor. Mobilyalarda doğal ahşap, tezgahlarda granit, mermer, kuvars, zeminde ve duvarlarda taş gibi doğal dokular banyo keyfinizi katmerleyecek. Modası geçmeyen bu malzemelerin kullanıldığı yere lüks ve sofistike bir hava kattığını da belirtelim. 

Bununla birlikte banyolarda bitki kullanımı ile yaratmak istediğiniz doğal ambiyansı pekiştirebilirsiniz. Banyonuzu güzelleştirecek bitkilerin, güneş ışığına ihtiyaç duymayan, nemi seven bitkiler olmasına dikkat edin.  “Bu Bitkilere Bakmak İçin Uzman Olmaya Gerek Yok: Bakımı Kolay Bitki Önerileri” yazımız banyonuza uygun bitki seçiminizde faydalı olacaktır. 

Duvarlarda Çeşitliliğin Getirdiği Zenginlik

Duvarda Çeşitlilik

2023’ün trend  banyo dekorasyonu örnekleri arasında  seramiklerde çeşitlilik öne çıkıyor. Aynı seramiğin farklı boyutları, şekilleri veya renkleri birbiriyle kombinlenerek ya da seramikler yatay veya dikey yerine çapraz döşenerek banyolara hareket ve özgünlük getiriliyor. 

Bu yıl daha çok parlak, mermer görünümlü ve geometrik desenli seramiklerin ön planda olduğunu da belirtelim. “Evlerde Dekoratif Dokunuşlar: Seramik Trendleri” yazımız banyonuza uygun seramik seçiminde yardımcı olacaktır. El becerilerinize güveniyorsanız, tadilata girmeden banyo duvarlara mermer ışıltısını getirmek için “Kırmadan Dökmeden Banyonuzu Yepyeni Hale Getirin! – Banyo Yenileme Nasıl Yapılır?” videomuzu izlemenizi öneririz. 

Zeminlerde Retro Görüntü

Zeminlerde Retro Görünümü

Eskiden balkonlarda ya da apartman önlerinde görmeye alışık olduğumuz Terazzo bu yıl banyolara havalı bir giriş yapıyor. Mermer, kuvars, granit, cam parçalarının çimento ile bir araya getirilmesiyle oluşan bu eski dost, farklı desenleriyle banyo zeminlerinde nostaljik bir hava estirecek. 

Dayanıklı ve kolay temizlenen bu malzemeyi duvarın belli bir bölümünde, örneğin mobilyanın çevresinde devam ettirerek daha akışkan bir tasarıma imza atabilirsiniz. Üzerine sereceğiniz trend bir halıyla da beton soğukluğunu dengeleyebilirsiniz. “2023 Halı Trendleri” yazımız, banyonuza uygun halıyı seçmenize yardımcı olacaktır. 

Işıl ışıl Banyolar 

Işıl Işıl Banyolar

Banyolarda aydınlatma artık sadece işlevsel bir amaçla yapılmıyor. İdeal banyo aydınlatmasının banyonuzu daha sofistike hale getirmesi, belli alanları vurgulaması da çok önemli. Bu yüzden banyolarda artık avize, sarkıt, aplik gibi farklı aydınlatma seçeneklerinin yanında LED aydınlatmalar da var. 

Örneğin kendinden LED’li aynalar, kapağını açınca içi LED’li dolaplar hem kullanım avantajları sebebiyle hem de şık bir görünüm katmak için birebir. Elbette LED şeritleri, ışıksız bir dolabın içine ya da standart bir aynanın çerçevesine konumlandırarak bu tasarımı kendiniz de yapabilirsiniz. Aydınlatma seçiminde  “Işıltılı Güzellik İçin: Banyo Aydınlatma Çözümleri” yazımızdan yardım alabilirsiniz

Hiç Modası Geçmeyen Siyah-Beyaz Birlikteliği

Siyah Beyaz Banyo

Zamansız bir klasik renk kombinasyonu olan siyah beyaz banyo dekorasyonu 2023’te yine popüler bir trend. Bu iki rengi bir arada ya da ayrı ayrı kullanarak modern, minimalist veya klasik tarzda kendi kişisel dekorasyonunuzu oluşturmanız mümkün. Örneğin, keskin çizgiler ve geometrik şekiller içeren minimalist siyah beyaz bir banyo dekorasyonu yapabilir, çiçek ya da bitkilerle eğlenceli, zarif bir dokunuş katabilirsiniz. 

Gri banyo dekorasyonu da 2023’e damgasını vuran zamansız trendler arasında. Gri tonları iyi bir şekilde uygulandığında sofistike ama sıcak bir banyoya kavuşmanız işten bile değil. Örneğin gri doğal taş zemin ve duvarlar, açık renk ahşap dolaplar ve gri ile uyumlu aksesuarları birlikte kullanabilirsiniz. Gri banyonuza hareket katacak renkle için “Renk Paletinizi Oluşturun: Ev Dekorasyonunda Gri ile Uyumlu Renkler” yazımızdan ilham alabilirsiniz. 

Detaylarla Canlanan Banyolar

Banyoda Detaylar

Klasikten vazgeçemeyenlerdenseniz büyük, çerçeveli hatta gösterişli antika aynalar ile banyonuza lüks bir dokunuş katabilirsiniz. Altın rengi de bu yılın gözdeleri arasında. Banyo dekorasyon ürünleri seçerken bu alternatifleri de göz önünde bulundurabilir, banyonuza şıklık katmak için altın rengi musluklar, havlu askıları ve diğer banyo armatürlerini seçebilirsiniz. Bataryalarınızı, el hareketlerini algılayıp otomatik olarak açılıp kapanan fotoselli bataryalardan seçerek bütçenizi ve doğayı koruyabileceğinizi de hatırlatalım. 

Rustik tarzı sevenlerdenseniz aradığınız o doğal dokunuşu yakalamak için havlularınızı, kişisel bakım malzemelerinizi rattan sepetlere koyabilir, hasır kirli çamaşır sepeti kullanarak banyo dekorasyonunda bütünlük sağlayabilirsiniz. “Banyo Aksesuarı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızda banyonuzu canlandıracak aksesuarın seçiminde dikkat etmeniz gereken incelikleri bulabilirsiniz. 

Banyo modelleri 2023 yılında nasıl, 2023 mobilya trendleri neler,  öne çıkan malzeme ve renkler hangileri aktarmaya çalıştık. Şimdi bunlardan zevkinize ve banyonuza uygun olanları uygulama zamanı. Dolaptan tekstil ürününe, aksesuardan seramiğe kadar şık bir banyo  oluşturmanızı sağlayacak tüm banyo ürünleri Koçtaş’ta sizi bekliyor.  Banyonuzu yenilerken farklı kategorideki işinin ehli ustalara ulaşabileceğiniz Ustabilir’den destek  alabilirsiniz.