Testi Çöz, Evine En Uygun Bitkiyi Keşfet

En Uygun Bitki Testi

Bitki yetiştirerek doğanın huzur verici etkisini evinize davet etmek istiyor, ancak hangi türün sizin için uygun olduğuna karar veremiyor musunuz? Haksız sayılmazsınız! O kadar çok tür bulunuyor ki iç mekana uygun bitki çeşitleri arasından seçim yapmak hayli zor. Tabii bu seçimi zorlaştıran tek şey çeşit fazlalığı da değil. Birçok kriteri göz önünde bulundurmak gerekiyor. Neyse ki bunu belirlemenin pratik ve keyifli bir yolu var: Testimizi çözmek.  

Sadece birkaç soruya cevap vererek evde yetiştirilen bitkiler arasından size keyif verecek bir türü bulabilirsiniz. Ancak bu sorulara geçmeden önce bitkilerin bakımını kolaylaştıran ve zorlaştıran birkaç noktaya değinelim, doğru seçimi yaptığınızdan emin olun. İşte, evde bitki bakımı ile ilgili bilinmesi gerekenler:

  • Her bitkinin farklı ihtiyaçları olduğunu aklınızda bulundurun. Öncelikle evinizin özelliklerinin bitkinin yetişmesine uygun olup olmadığını gözden geçirin. Örneğin çok güneş isteyen bir bitki, karanlık evlerde yeterince çiçek açamayabilir. 
  • Her odanın nem, sıcaklık, ışık gibi özellikleri farklı olabilir. Bitki besleyeceğiniz odanın şartlarına elverişli bir çeşit seçin. Mesela banyo için karanlık ya da yarı karanlıkta büyüyebilen, nem seven bir bitki alın.
  • Kaktüs gibi bazı bitkilerin bakımı oldukça kolayken bazıları çok ilgi ister. Daha önce bitki yetiştirip yetiştirmediğinize ya da zamanınız olup olmadığına göre bir bitki seçin.
  • Bitki, çiçekleri, rengi, büyüklüğü ve şekliyle aynı zamanda dekoratif bir eşya gibi de vazife görür. Bu nedenle ev dekorasyonu da göz ardı etmemeniz gereken konulardan. Doğa Farklı Formlarda: Ev Dekorasyonunda Dekoratif Çiçek Kullanımı yazımızı da okuyarak dekorasyonda çiçekten faydalanmanın tüm yollarını keşfedebilirsiniz.

Bitkinin sağlığı ve sizin zahmetsizce çiçeğinizle ilgilenmeniz için dikkat etmeniz gereken temel konular bunlar. Hazırsanız şimdi teste geçelim.

sukulent