Evinizde Baharı Yaşamanızı Sağlayacak 5 Dekorasyon Önerisi

Baharı eve getiren dekorasyon önerileri.

Ağaçların yeşile kavuştuğu, mis çiçek kokularının etrafı sardığı, cıvıl cıvıl bir mevsim… Hangi mevsimden bahsettiğimizi çok iyi biliyorsunuz: İlkbahar! İlk cümleyi okurken içinizde oluşan neşenin nedeni de işte tam olarak bu! Peki, baharın sunduğu o rengârenk atmosferi evinize taşımaya ne dersiniz? Bu yazımızda bahar dekorasyonu önerileri ile karşınızdayız. Bahar dekorasyonu nasıl yapılır, madde madde anlatmaya başlayalım.

1. Duvarlarda Değişiklik Yapmanın Tam Zamanı

Bahar yeniliktir, yenilenmektir. Evinizin duvarlarını boyamak ya da duvarlarınızı yeni duvar kâğıtlarıyla buluşturmak için bundan daha güzel bir zaman olamaz! Evinizin duvarlarını bahara yakışır, canlı renklerle boyayabilir ya da doğayı evinize taşıyacak duvar kâğıtlarından yardım alabilirsiniz. Özellikle 3 boyutlu duvar kağıtları sayesinde evinizin duvarlarına baktığınızda kendinizi tropikal bir atmosferin içerisinde bulabilirsiniz. Eğer bu kadar köklü bir değişim için hazır değilseniz doğa fotoğraflarına, resimlerine ya da renkli tablolara duvarlarınızda yer verebilirsiniz. Tabii burada evinizi kış manzaralarıyla değil, bahar resimleri ile buluşturmanız gerektiğini belirtmeden geçmeyelim. “Ben duvarlarımda anılarıma yer vermeyi daha çok seviyorum.” diyenlerdenseniz renkli çerçeveler, bahar dekorasyonu konusunda size yardımcı olabilir. Duvarlarınızı fotoğraflarla süslemeyi tercih edenlerdenseniz “Farklı Çerçeve Asma Şekilleri” yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Aydınlık renklerin kullanıldığı bahar dekorasyonu.

2. Güneş Işığının Evinize Girmesine İzin Verin

“İlkbahar” desek ve sizden zihninizde bir resim canlandırmanızı istesek eminiz ki hayal ettiğiniz görselde parlayan güneş ışığı kesinlikle olacaktır! Eğer kış soğuklarının ardından ilaç gibi gelen o güneş ışığıyla sadece evden dışarıya çıktığınızda buluşuyorsanız kendinize haksızlık ediyorsunuz. Bu nedenle kalın perdelerinizi kenara itin, camları açın ve güneş ışığıyla birlikte bahar havasının da içeriye girmesine izin verin. Eğer güneş ışığından yeterince yararlanamadığınızı düşüyorsanız mobilyalarınızın yerlerini değiştirebilirsiniz. Örneğin okuma koltuğunuz cam kenarında değilse bu koltuğu cam kenarına taşıyarak geçirdiğiniz vaktin daha keyifli olmasını sağlayabilirsiniz.

Bahar için ferah ev dekorasyonu.

3. Bahar Demek Renk Demek

Baharı yansıtacak bir ev dekorasyonu yapmanıza yardımcı olacak açık mavi, yeşil, pembe, sarı, lila gibi canlı ve yumuşak renklere; biblo, saat, vazo gibi dekorasyon ürünleri sayesinde yer verebilirsiniz. Bunun yanı sıra yatak odanızda bu renklere sahip nevresim takımlarını kullanabilir ya da koltuklarınızı minderler ile süsleyerek salonunuzu daha renkli bir hale getirebilirsiniz. Dilerseniz kalın halılarınızı kaldırıp bahara yakışır ince ve renkli kilimleri de tercih edebilirsiniz.

Eğer bahar atmosferini evinize taşımaya karar verdiyseniz çiçeklerle iç içe olacaksınız demektir. Evinizi farklı renklere sahip çiçekler ile süsleyebilir, hoş saksılar sayesinde bitkilerinizin evinize daha güzel bir hava katmasını sağlayabilirsiniz.

Bahar renklerini evde kullanmak.

4. Ahşaptan Yardım Alın

Renkli ev dekorasyonu, baharı hissetmenin en kestirme yoludur fakat bu aşamada ahşaptan da yararlanabilirsiniz. Her mevsime uyum sağlayabilme özelliği olan ahşap ürünler, evinizin doğa ile bütünleşmesini en şık şekilde sağlayabilir. Örneğin palet ile kitaplık, koltuk, yatak ya da sehpa yaparak hem evinizde bahar rüzgârlarını estirebilir hem de geri dönüşüme katkı sağlayabilirsiniz. Paletle ev dekorasyonu evinize çok yakışacak, bundan eminiz!

Ev dekorasyonunda minimalist tasarımlar.

5. Fazlalıkları Kaldırın

Söz konusu bahar dekorasyon trendleri ise her yolun ferahlığa çıktığını fark etmişsinizdir. Bu nedenle evinizi daha ferah gösterecek uygulamalar yapmalısınız. Duvarlarda aynalara yer vermek, evinizi daha geniş göstermek için mükemmel bir çözüm. Bunun yanında ihtiyacınız olmayan küçük eşyaları saklama kutularına koyarak evinizi daha düzenli bir hale getirebilir ya da kullanmadığınız mobilyalarınızla giysilerinizi, ihtiyacı olanlara verebilirsiniz. Evinizde yer açılacağı için daha geniş bir yaşam alanıyla karşılaşacaksınız!

Evi ferah göstermek için kullanılan duvar aynaları.

Bonus: Balkon ve Bahçesi Olanlar İçin Dahası Var

Kabul edelim, eğer evinizdeyseniz baharı yaşamak için en güzel alan balkon ya da bahçedir! Bahçenize rengârenk çiçekler dikebilir, hatta yemeklerinizde kullanacağınız sebzeler bile yetiştirebilirsiniz. Bahçe mobilyaları ise mevsimin tadını çıkarmanız için olmazsa olmaz. Eğer bahçeniz yok ama balkonunuz varsa bu alanı dekore ederek daha keyifli ilkbahar ve yaz mevsimleri yaşayabilirsiniz. Güzel haber: “Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımız ile size yardım etmeye hazırız!

Küçük ya da büyük dokunuşlar… Hiç fark etmez! Ekleyeceğiniz küçücük bir detayın bile evinize baharı yaşatacağından emin olabilirsiniz.