Evinizi Mutluluk Sarsın: Bahar Dekorasyonu Fikirleri

Bahar dekorasyonu nasıl yapılır?

Güneşin parıldadığı, ağaçların çiçeklerine kavuştuğu ve bizim de kapkalın giysilerimizi bazaların altına koyduğumuz mevsim… Elbette ki ilkbahardan bahsediyoruz!

İlkbaharın hayatlara neşe getirdiği konusunda hemen herkes aynı fikirde. O hâlde bu güzel enerjiden sadece dışarıya çıktığınızda değil, evinizde otururken de yararlanın! İşte, evinizin neşesine neşe, mutluluğunuza mutluluk katacak olan bahar dekorasyonu trendleri:

Doğa Evinizin Her Yerinde

Evinizde doğal desenlere, esintilere yer vermek zaten 2019 ev dekorasyonu trendleri arasında yer alıyor. Doğa temalı dekoratif kırlentler, tablolar, dekoratif objeler gibi evinize baharın enerjisini getirecek ürünlerin yanı sıra bitkilerden de yardım alıp evinizi mevsime uygun bir şekilde dekore edebilirsiniz. Bu arada bitkilerden sadece oturma odası ve salon dekorasyonunda değil, evinizin her alanında yararlanabilirsiniz. Bu konuda ise “Hangi Odaya Hangi Bitki: Alana Uygun Bitki Seçme ve Bakım Rehberi” yazımız size yardımcı olmaya hazır! Bitkiler başlı başına bahar atmosferini evinize getirecek güçteler!

Dilerseniz bahar temizliği öncesinde duvarlarınızı da yenileyebilirsiniz. Doğayı çağrıştıran duvar kağıtları, bu yenileme işlemi sırasında yararlanabileceğiniz ürünler. Fakat duvarlarınızı yeni boyadıysanız ya da duvar kağıdı uygulamasının üzerinden çok  zaman geçmediyse duvar sticker’larından yardım alarak alanı daha hareketli bir hâle getirebilirsiniz.

Doğa temalı tablolar.

Canlı Renklerin Enerjisinden Yararlanın

Sarı, açık mavi, turuncu, beyaz, yeşil… Bahar aylarının olmazsa olmazları arasında yer alan bu renkler ve ev dekorasyonunuzla uyum sağlayabilecek diğer renk tonları ile yaşam alanınızı dekore etmek, yapmanız gerekenler arasında yer alıyor. Peki, mobilyalarınız baharı çağrıştırmayan renklere sahipse örneğin siyahsa ne yapmalısınız?

Hiç merak etmeyin; bu bir sorun değil! Siyahın gücünü azaltabilecek renkleri kullanarak bahar atmosferini ön plana çıkarabilirsiniz. Mesela siyah koltuğunuzun üzerine yerleştireceğiniz dikkat çeken renklerden biri olan canlı sarı tonlarındaki kırlentler ile bu etkiyi yaratabilirsiniz. Kırlentlerden yararlanmak istemiyorsanız tercihinizi koltuk örtülerinden yana kullanabilir ve koltuklarınızın görünümünü daha canlı bir hâle getirebilirsiniz.

Ev dekorasyonunda canlı renkler kullanma

Zeminleri Tazelemenin Tam Zamanı

Söz konusu evlerde bahar dekorasyonu ise kış mevsiminin olmazsa olmazı kalın halıları da kaldırmanın zamanı gelmiş demektir! Zeminleriniz kaplı olmadığında ilkbaharın hafifletici etkisini daha iyi bir şekilde yansıtabilirsiniz. Tabii ki bu, zeminlerinizde hiçbir ürüne yer vermeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Kullanımı ve temizliği kolay kilimler ya da küçük ve ince halıları tercih edebilirsiniz. Dilerseniz bambu ya da hasır halı ve kilimlere evinizde yer verebilir ve evinize rustik bir hava katabilirsiniz.

Zeminlerinizin eskidiğini düşünüyorsanız baharın yenileyici enerjisinden güç almak #güzelfikir! Farklı renk ve desen seçeneklerine uygun parkeler sayesinde sadece bahar aylarında değil, yaşam alanınızda dört mevsim şıklığı yakalayabilirsiniz. Parke tercihinizi yapmadan önce “Parke Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?” yazımızı okuyabilirsiniz. Bu arada seçeceğiniz parke renginin de alanın yansıttığı ruha etkisi olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Yani parke rengine karar vermeden önce de “Zeminlerinizi Yenileyin: Parke Rengi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı incelemenizde yarar var. Banyo, mutfak gibi alanlarda zeminleri yenilerken ise parke görünümlü seramikleri tercih edebilir ve alana baharı yansıtan sıcaklığı getirebilirsiniz.

Desenli halı kullanımı

Bahar Demek Yeni Bir Düzen Demek

Bahar, canlı bir dekorasyon ve aynı zamanda evinizde düzen sağlamak demek. Evinizdeki fazlalıklardan kurtulmanın yanı sıra evinizdeki ürünlere düzenli bir şekilde yer vermek de ev dekorasyonu fikirleri arasında. Dekoratif kutular ve çok amaçlı sepetler sayesinde evinizin her alanında düzenli ve şık bir şekilde bahar dekorasyonuna katkı sağlayabilirsiniz.

Ev düzeni

Balkonunuzda ve Bahçenizde Zaman Geçirecek Alanlar Tasarlayın

İlkbahar ve yazı özel kılan nedenlerden biri de kapalı alanların dışında da keyifle zaman geçirebilmemiz. Peki, evinizin sınırları içerisinde zaman geçirirken aynı zamanda açık havanın keyfini çıkarmaya ne dersiniz? Elbette balkon ve bahçelerden bahsediyoruz! Bu noktalarda da bahar dekorasyonu önerilerini hayata geçirerek keyifli alanlar oluşturabilirsiniz. Bu konuda “Huzura Yer Açın: Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” ve “Evin Keyif Alanı: Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazılarımızdan yararlanabilirsiniz.

Elbette bu alanlarda bitkiler olmadan olmaz! Kendin yap saksı fikirleri sayesinde tasarruflu, şık ve geri dönüşüme katkı sağlayan saksılar yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm detaylar “Bahar Geldi: 5 Kendin Yap Saksı Fikri” yazımızda!

Bu arada balkonlarda kişisel bir alan oluşturmak da #güzelfikir! Mesela balkonda hobi köşesi yaratarak hem bahar dekorasyonuna renkli bir katkı sağlayabilir hem de keyifli zaman geçirebilirsiniz. Yapmanız gereken uygulamalar için videomuza göz atmanız yeterli!