Hobinizi Nasıl Kazanca Dönüştürürsünüz?: İnternetten Satış Nasıl Yapılır?

İnternetten Satış Nasıl Yapılır?

Hobileriniz sayesinde günlük hayatınızın yoğunluğundan sıyrılabilir ve kendinize zaman ayırabilirsiniz. Peki, manevi açıdan daha iyi hissetmenizi sağlayan hobilerin aynı zamanda maddi bakımdan da bütçenize destek verebileceğini biliyor muydunuz? Eğer para kazandıran hobiler sayesinde evden para kazanmanın yollarını arıyorsanız, “Ne satarak para kazanabilirim?” ve “İnternetten ürün satmak için ne gerekli?” gibi soruların yanıtlarını merak ediyorsanız bu yazı sizin için rehber niteliğinde olacak!

“İnternetten Ne Satabilirim?” Diyenlere Öneriler

Kıyafet, kişisel bakım ürünleri, dekorasyon ürünleri ve daha fazlası… Elbette toptancıdan dilediğiniz kategorilerdeki ürünleri alıp satışlarını gerçekleştirebilirsiniz. Fakat bunun için yüksek sermaye gerekebilir. Bu nedenle biz size hem az sermaye ile internetten para kazanma yollarını anlatacağız hem de internetten satış yapmanıza yardımcı olabilecek hobi kategorilerini aktaracağız. 

  • El Yapımı Dekoratif Objeler

Siz de fark etmişsinizdir; son dönemlerde kendin yap dekoratif objeler üreten ve satışını gerçekleştiren girişimcilerin sayısı oldukça arttı. Bu kategoride yer alan ve evinizde kolayca yapabileceğiniz ürünlerden bazıları ise mum, mumluk, saksı, kırlent ve biblo. Üretebileceğiniz bu objeler ve yapım aşamaları hakkında detaylı bilgiye “Hobiniz ile Alanları Güzelleştirmenin Sırrı: Kendin Yap Ev Dekorasyonu Ürünleri” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca bu ürünleri size ilham olması için sıraladığımızı da not düşmek isteriz. Yani daha pek çok kendin yap dekoratif ürünü satabilirsiniz.

  • El İşleri

El işi hobileri sayesinde birbirinden güzel kendin yap projelerini hayata geçirmeniz mümkün! Örneğin punch nakışından şık bir tablo ya da kırlent, epoksi reçineden bardak altlığı ya da küpe gibi takılar, makrome örgü ile duvar süsleri, doğal taş boyama uygulamaları ile dekoratif ürünler veya geleneksel örgüden oyuncak bebekler yapabilirsiniz.

Evde yapabileceğiniz ve internet üzerinden satışını gerçekleştirebileceğiniz ürünler hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz “Bir Çeşit Terapi: El İşi Hobileri” yazımızı okumanızı öneririz.

Online Satış Yapmak

  • Seramik Ürünler ve Heykeller

Tabak, bardak, dekoratif kase, süs eşyası, hatta heykel… Seramik sayesinde pek çok kategoride ürün üretebilirsiniz. Tabii yapacağınız objelerin kullanım alanlarının belirlenmesinde, kullandığınız seramik hamurunun ve sırın da önemli olduğunu belirtelim. Örneğin profesyonel bir seramik fırınından yardım alamayacaksanız ve havayla kuruyan seramik hamurundan sırlama uygulaması yapmadan bir obje üretecekseniz bunu mutfak eşyası olarak kullanamazsınız.

Seramik obje yapımı hakkında bilmek istediğiniz tüm detaylar için “Zevkinizi Yansıttığınız Objeler Tasarlatan Hobi: Heykel ve Seramik” yazımıza göz atabilirsiniz.

  • Tablolar

Duvarları güzelleştirmek için sıklıkla tercih edilen tabloları da evde kendi emeğinizle yapıp online satış siteleri üzerinden sahipleriyle buluşturabilirsiniz. Tuval üzerine çizebileceğiniz resimlerin yanı sıra kuru yaprak, doğal taş, kumaş ya da cam üzerine de çizim yapabilir ve şık tablolar oluşturabilirsiniz. Resim hobisi hakkında ayrıntılı bilgi almak için “Başka Diyarlara Yolculuk Yapmanızı Sağlayan Bir Hobi: Resim Çizmek” yazımızı okuyabilirsiniz. Ayrıca çizim yapmanın dışında punch nakışı ve epoksi reçineden de duvar tabloları, panoları oluşturabileceğinizi not düşmek isteriz.

  • Küçük Bitkiler

Evinizde ve bahçenizde çoğaltabileceğiniz bitkileri de şık saksılara ekip satabilirsiniz. Merak etmeyin; sukulent, aloe vera gibi bitkileri evde kolaylıkla çoğaltabilirsiniz. “Küçük Bitkileri Sevenlere: Sukulent Nasıl Çoğaltılır?” ve “Bakımı Kolay Bitki Sevenlerin Tercihi Aloe Vera Nasıl Çoğaltılır?” yazılarımız bu konuda size rehberlik edebilir. Tabii bu içeriklerde anlatılan adımları uygulamanın yanı sıra bitki bakımının püf noktalarını bilmek de sağlıklı bitkiler çoğaltmak için önemli. İşte, bu konudaki tüm detaylar “Doğa ile Buluşmanın Hobi Hali: Bitki Bakımı ve Peyzaj” yazımızda sizi bekliyor.

  • El Yapımı Mobilyalar

Kendin yap mobilya projeleri, uygun fiyatlı mobilyalara sahip olmanızı sağlar. Peki, üreteceğiniz bazı mobilyaların satışını gerçekleştirmenin ekstra para kazanma yollarından biri olduğunu hiç düşünmüş müydünüz?

Paletten sehpa, kasadan kitaplık gibi kendin yap fikirlerini hayata geçirip satmanız mümkün. Ayrıca ikinci el eşya satan dükkânlardan alacağınız mobilyaları yenileyip onlara yeni bir çehre kazandırdıktan sonra da satış yapabilirsiniz. Eğer bu fikir size sıcak geliyorsa “Evinizi El Emeği ile Döşemenin Yolu: Kendin Yap Mobilyalar” yazımızı mutlaka okumalısınız!

İnternetten Ne Satabilirim

Online Satış Yapmak İçin Tercih Edebileceğiniz Mecralar

Evden iş fikirleri arasında yer alan kendin yap ürünlerinin satışını, farklı platformlar üzerinden yapabilirsiniz. Popüler e-ticaret siteleri aracılığıyla ya da dükkan açmadan internetten satış için Instagram üzerinden ürün satışını gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra kendi web sitenizi oluşturup buradan da satış yapabilirsiniz; fakat bu diğer alternatiflere göre daha maliyetli olabilir.

O nedenle biz şimdi, “Bireysel olarak internetten satış yapmak için gerekli olanlar nelerdir?” sorusuna e-ticaret siteleri ve Instagram üzerinden cevaplayacağız. Gelin, “İnternet üzerinden satış yapmak için ne gerekli?” sorusunun yanıtını verelim.

E-Ticaret Siteleri Üzerinden Satış Yapmak

Özellikle pandemi süreci sonrasında pek çoğumuzun alışveriş alışkanlıkları online satın almaya yöneldi ve online pazaryerlerini sıklıkla kullanır hale geldik. Siz de bu nedenle hobiniz sayesinde oluşturduğunuz ürünlerin satışını, e-ticaret sitelerinde online bir mağaza açarak gerçekleştirmek isteyebilirsiniz. Peki, online satış nasıl yapılır ve online mağaza açmak için gerekli olanlar nelerdir? Sizi nasıl bir süreç bekliyor?

  • Öncelikle bir şirket açmanız şart. Şirket açmadan bu pazar yerlerinde mağaza açmanız mümkün değil.
  • Şirketinizi açtıktan sonra sırada başvuru yapmak var. Üye olmak istediğiniz e-ticaret sitesinde bulunan başvuru formunu internet üzerinden doldurup sizden istenen bilgileri eksiksiz bir şekilde vermenizin ardından başvuru formunuzu iletebilirsiniz. Bu arada sizden istenen bilgiler arasında ad-soyad, T.C. kimlik no, adres, e-posta adresi ve satışını yapmak istediğiniz ürün kategorisi yer alabilir.
  • Formu iletmenizin ardından başvurunuz değerlendirmeye alınır. Değerlendirme sonucunuz olumlu olursa sizinle iletişime geçilir ve ek belgeler talep edilir. Banka hesap bilgileri, imza sirküleri, vergi levhası, faaliyet belgesi ve Ticaret Sicil Gazetesi istenen belgeler arasında yer alır. Bu belgeleri de yine online bir şekilde yüklersiniz.
  • İletilen belgeler incelendikten sonra başvurunuz olumlu olursa mağazanıza ürünleri yükleyebilir ve satışa başlayabilirsiniz.

Bu arada e-ticaret sitelerinin satışınız üzerinden, satışını gerçekleştireceğiniz kategoriye bağlı olarak komisyon aldıklarını da belirtelim. Tabii bazı sitelerin kadın girişimcilere özel avantajları bulunduğunu da not düşmekte fayda var. Fakat siz daha az oranda komisyon ödemek isterseniz bu durumda Shopier’i değerlendirebilir ve bu platformda bir mağaza açabilirsiniz.

İnternetten Ne Satabilirim

Instagram Üzerinden Satış Yapmak

Instagram adeta bir keşif platformu ve buna bir ürünü keşfedip onu satın almayı istemek de dâhil! Instagram profilinizi doğru bir şekilde yöneterek ve biraz da reklam bütçesi ayırarak satış oranınızı hızlı bir şekilde artırmanız mümkün! Peki, Instagram’dan satış yapmak için ne yapmalısınız?

  • Öncelikle yasal şekilde satış yapabilmeniz için bir şirketiniz olması gerektiğini belirtelim. Üstelik bu sayede güvenilir bir satıcı olabilir ve kargo şirketleriyle de avantajlı bir şekilde anlaşabilirsiniz.
  • Instagram üzerinden kurumsal bir hesap açın ve profilinizi düzenleyin. “Hakkınızda” bölümünü boş bırakmamak, markanıza bir logo oluşturup profilinizde buna yer vermek yapmanız gerekenler arasında.
  • Ardından ürünlerinizin yüklemesini yapıp satışa başlayabilirsiniz. Bu arada profilinizde paylaştığınız ürünlere bir kod vermeniz hem sizin işinizi hem de müşterilerinizin işini kolaylaştıracaktır.

Ayrıca bir web siteniz varsa dilerseniz Instagram hesabınızı web sitenize entegre edebilir ve potansiyel müşterileriniz internet sitenizi ziyaret etmelerini de sağlayabilirsiniz.

Şahıs Şirketi Nasıl Açılır

Şahıs Şirketi Nasıl Açılır?

E-ticaret sitesi ya da Instagram üzerinden satış yapmayı planlayanların en merak ettikleri sorulardan birinin “İnternetten satış için vergi gerekir mi?” olduğunu biliyoruz. Evet; yasal bir şekilde internetten satış yapmak için vergi ödemeniz, vergi ödeyebilmeniz için ise bir şirket kurmanız gerekir. Bu gözünüzü korkutmasın; kısa sürede şahıs şirketi kurarak evden çalışılacak işler arasında yer alan ürün satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Şahıs şirketi açmak için bir mali müşavir ile anlaşabilir, ona vekalet verebilir ve gerekli işlemleri sizin adınıza gerçekleştirmesini sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra İnteraktif Vergi Dairesi sayesinde de birkaç dakika içerisinde başvuru yapabilirsiniz. Peki, internetten şahıs şirketi nasıl açılır?

  • İnteraktif Vergi Dairesi internet sitesine girin, T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi yazarak sisteme giriş yapın.
  • “İşlem Başlat” sekmesine bastıktan sonra açılan “Mükellefiyet İşlemleri”ni tıklayın.
  • Bu seçeneğin sonrasında “İşe Başlama Bildirimi”ni seçin.
  • Sayfalarda sizden istenen bilgileri girin. Eğer doğru bilgi verip veremeyeceğinizden endişeleniyorsanız bir muhasebeciden ya da mali müşavirden danışmanlık alabilirsiniz.
  • Başvurunuzun ardından değerlendirme sonucu olumlu olursa adres kontrolü için size bir SMS iletilecektir. SMS’te belirtilen tarihte, sisteme girdiğiniz adreste olmanız gerekir.

Heyecanlı bir süreç sizi bekliyor! Umarız en yakın zamanda hobinizi kazanca dönüştürürsünüz!