Güzellik Detaylarda Gizli: Kalorifer Borusu Nasıl Gizlenir?

Kalorifer Borusu Gizleme

Özenle evinizi dekore ettiniz, ancak hiç de hesaba katmadığınız kalorifer boruları bu güzelliği bozdu mu? Merak etmeyin, paylaştığımız kalorifer borusu gizleme önerileri sayesinde bu rahatsız edici görüntüden kurtulabilirsiniz. Görüntüden yana bir şikayetiniz olmasa da boruları mümkün olduğunca gizlemenizi öneririz. Çünkü süpürgelik üzerinde uzanan borularda çok miktarda toz toplanıyor. Özellikle alerjikseniz ya da küçük çocuğunuz varsa bu toz kaynağından kurtulmanızda fayda var. 

Elbette tüm kalorifer gizleme fikirleri tozu ortadan kaldırmaya yönelik değil. Duvar kağıdıyla kaplama gibi bazı önerilerden estetik bir görünüm elde etmede, kapatmayı sağlayan yöntemlerden de temizlik için faydalanabilirsiniz. Yeri gelmişken Toz Alerjisi Olanlar İçin Evde Tozlardan Kurtulma Rehberi yazımızda yaşamınızı kolaylaştıran temizlik önerilerine ulaşabileceğinizi de hatırlatalım! İşte, kalorifer borusu gizleme fikirleri:

Boyayarak Dekore Edin

Kalorifer Boyama

Önce en pratik kalorifer gizleme yönteminden başlayalım: Petek borularını boyama. Genellikle duvar boyarken kalorifer boruları da boyanır. Bu biraz da olsa beyaz boru görüntüsünü iyileştirse de tam olarak o istenmeyen görüntüyü engellemez. Yaratıcılığınızı kullanarak kalorifer borularını bir sanat eserine çevirebilirsiniz. 

Boruların üzerini 15 mm gibi ince maskeleme bantlarıyla bölümlere ayırın. Bantlar arasında kalan bölümleri farklı renklere boyayın. Bantları henüz boya kurumadan, yavaşça sökün. Bantları çıkardığınız zaman beyaz ince çizgilerle ayrılmış rengarenk bölümlü bir boru ortaya çıkacak. Hatta metalik akrilik boya kullanarak boruları göz alıcı bir dekoratif eşyaya bile dönüştürebilirsiniz. 

Şimdi de yeni eve taşınanların en çok merak ettiği sorunun cevabını verelim: Doğalgaz boruları boyanır mı? Doğalgaz tesisatını açtırdıktan sonra yetkili doğalgaz firmasının gelip boruların kalitesini ve kaçak olup olmadığını kontrol etmesi gerekir. Bu kontrol yapıldıktan yani tesisat borularının güvenli olduğundan emin olduktan sonra doğalgaz borusunu boyayabilirsiniz. Doğalgaz borusu gizleme dekorasyonu önerisini uygularken ihtiyacınız olacak boya ve boya malzemeleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Güzellik Detaylarda Gizli: Kalorifer Borusu Nasıl Gizlenir?

Sarmaşık Sardırın

İstenmeyen görüntüleri perdelemekte sarmaşıkların üzerine yok. Hele ki çiçekli sarmaşığınız varsa sadece boruları gizlemekle kalmaz, evinize bahçe havası da katabilirsiniz. Sarmaşığınızın çok kurumaması için saksısını kalorifere uzak bir köşeye yerleştirip bitkinin uzanan kollarını borulara sardırabilirsiniz. 

Antrede tavana paralel uzanan doğalgaz borularını gizlemek için de sarmaşıktan faydalanabilirsiniz. Sarmaşık bakımı ile ilgili bilgilere ulaşmak için ise Doğa ile Buluşun: Bitki ve Çiçek Bakımı İçin Püf Noktaları yazımızı okuyabilirsiniz. 

Eğer çiçek bakımıyla aranız yoksa yapay sarmaşığı da tercih edebilirsiniz. Kapı arasında kaldığında zarar görmeyeceği için sahte sarmaşığı odalar arasında uzatabilir ve tüm boruları kapatabilirsiniz. 

Perdelerden Faydalanın

Perdeyle Kalorifer Gizleme

Evlerin Gelinliği: Tül ve Perde Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımızda dekorasyonda perdenin önemine tüm detaylarıyla değinmiştik. Şimdi de perdenin farklı bir kullanım alanıyla sizi tanıştıralım. Perde genellikle camları örtmek için kullanılsa bile bazen de bir fon olarak görev alır. Örneğin bir kahve köşesini ya da klasik stile sahip iki berjeri çerçevelemek için duvarın iki yanına fon perdesi asabilirsiniz.

Kalorifer borularını gizlemek için de fon perdelerinin bu dekoratif görevinden faydalanabilirsiniz. Kalorifer peteklerinin önüne fiskos sehpa, berjer, şifonyer gibi mobilyalar koyarak kaloriferin yanına perde asabilirsiniz. Böylece hem tavandaki hem süpürgelik üstündeki boruları gizleyebilirsiniz. Kalorifer peteklerini gizlemeye yardımcı olacak fon perde çeşitleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Boru Gizleme Aparatı Kullanın

Peteklerin musluklarından duvara doğru uzanan borular genellikle beyaz renkte olduğu için hızla kirlenir. Düzenli olarak tozunu alsanız bile duvar boyanırken oluşan lekelerden kurtulmak pek mümkün olmaz. Bu nedenle tek çare, kalorifer borularını gizleyen aparatları kullanmak. 

Hem oda içerisindeki radyatörler hem de banyoda yer alan ve üzerine havlu gibi malzemeler asılabildiği için havlupan olarak bilinen peteklere özel boru gizleme aparatları bulunur. Bu aparatları evde kendiniz kolayca boru uçlarına monte edebilirsiniz. Hatta dekorasyonla uyumlu olması için peteğe takmadan önce boru gizleme aparatını boyayabilirsiniz. 

Oda dekorasyon stilinize göre ahşap ya da altın, gümüş renkli metal boru da tercih edebilirsiniz. Örneğin rustik dekorasyonda ahşap desenli, endüstriyel tarz gibi modern dekorasyonlarda gümüş renkli, klasik dekorasyon stilinde ise altın renkli boru kullanabilirsiniz. Kalorifer borularını saklamak için ihtiyaç duyacağınız gizleme aparatı gibi tesisat tamir ve bağlantı malzemeleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Güzellik Detaylarda Gizli: Kalorifer Borusu Nasıl Gizlenir?

Petek Kaplaması Kullanın

Petek Kaplaması

Balkonda oluşan kötü görüntüyü engellemek için nasıl ki klima gizleme paneli kullanılıyorsa ev içinde de kaloriferler için bu çözümden faydalanılabiliyor. Ahşap ya da metal görünümlü kalorifer gizleme paneli kullanarak hem beyaz petek görüntüsünü hem de boruları ortadan kaldırabilirsiniz. Panelin üzerine de radyatörden yayılan sıcağı engellemeyecek kadar küçük dekoratif eşyalar koyabilirsiniz. Böylece hem boruları gizlemiş hem de odanıza yeni bir dekorasyon ögesi eklemiş olursunuz. 

Mobilyalardan Yardım Alın

Mobilyalar, kalorifer borularını ortadan kaldırmadaki en büyük yardımcılarınızdan. Büfe, kitaplık, keson gibi yeri kolaylıkla değiştirilebilen küçük mobilyaları kalorifer borularının önüne koyabilirsiniz. Hafif mobilyaları tercih ederek istediğinizde borulara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Örneğin kış başlangıcında radyatörlerinizin havasını alarak bakım yapmanız gerektiğinde de mobilyaları zahmetsizce yerinden oynatabilirsiniz. Ancak evin ısınmasını engellememek için petekleri mobilya arkasında bırakmamaya dikkat edin. 

Duvar Kağıdıyla Kaplayın

Petek Borusu Duvar Kağıdı

En kolay kalorifer borusu gizleme yöntemlerinden birisi de duvar kağıdı kullanmak. Duvarlarınız boyalı olsa bile sadece kalorifer borularında duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Duvar boyasıyla uyum içerisinde bir renk ve desene sahip duvar kağıdı tercih edebilirsiniz. Sıra dışı bir görünüm için de kontrast renklerden faydalanabilirsiniz. 

Odalarınız kağıtla kaplıysa da boruları gizlemek için aynı tür duvar kağıdını kullanabilirsiniz. Alanın Şıklığını Katlayın: Duvar Kağıdı Trendleri yazımızı okuyarak evinize estetik bir görünüm verecek duvar kağıdı modellerini keşfedebilirsiniz. İhtiyacınız olan duvar kağıdı çeşitleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor.

Süpürgelik Profili Kullanın

Süpürgelikler hem yere yakın olduğu hem de boya sırasında lekelendiği için en kirli görünen yerlerden birisi. Süpürgelik profili kullanarak hem bu alanın temiz görünmesini sağlayabilir hem de süpürgelik boyunca uzanan kalorifer borularını gizleyebilirsiniz. Üstelik sadece ahşap süpürgelik tercih etmenize de gerek yok. Metal süpürgelik profili kullanarak daha şık bir oda tasarımı yapabilirsiniz. 

Süpürgelik modelleri ve fiyatları hakkında bilgi almak için Koçtaş’ı ziyaret etmeyi unutmayın! Süpürgeliklerinizi yenilemek için ihtiyacınız olacak yer kaplama ve yer döşeme ustası desteğine ise Ustabilir’den ulaşabilirsiniz. Ustabilir platformundan ücretsiz şekilde faydalanabilir, işinin ehli ustalara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ustaların daha önce gerçekleştirdiği işleri inceleyerek en iyi ustaya karar verebilirsiniz. 

Evdeki tüm imkanlara uygun kalorifer borusu gizleme önerilerini paylaştık. Temizlik olmadan bu güzelliği uzun süre koruyamayacağınızı da hatırlatıp sizi Sıcacık Bir Kış İçin: Petek Temizleme Rehberi yazımıza davet ediyoruz.