Klasik Dekorasyonda Doğunun Gizemi

Klasik dekorasyonda Doğu'nun Gizemi.

Doğunun sunduğu mistik ve büyüleyici atmosferi evinize taşıyıp nostaljik etkileri her daim hissetmeye ne dersiniz? Etnik desenlerin ve objelerin bol bol kullanıldığı klasik dekorasyon koleksiyonlarından biri olan Doğunun Gizemi sayesinde evinizi dikkat çekici bir alan haline dönüştürebilirsiniz. Doğunun Gizemi hakkındaki ayrıntıları size aktarmadan önce dilerseniz bu özel koleksiyonun ana dekorasyon stili olan klasik dekorasyonu daha yakından tanımak için “Zamansız Olmak İsteyenlere: Klasik Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Doğunun Gizemi’nde Renk Kullanımı Nasıl Olmalı?

Doğu renkli, Doğu gizemli… Doğu ülkelerinin kendine has havasını evlerinize taşıyacak olan klasik dekorasyon-Doğunun Gizemi, renk kullanımında bile özel olduğunu hissettiriyor. Kırmızı, mor, fuşya, turuncu, mavi gibi renklerin kullanıldığı bu dekorasyon tarzında kahverengi, bej gibi renkleri de dengeleyici olarak tercih edebilirsiniz.

Doğunun Gizemi’nde Mobilya Seçimi

Ev dekorasyonunuzu Doğunun Gizemi ışığında yapmaya karar verdiyseniz seçeceğiniz mobilyaların önemi büyük! Örneğin bir koltuk takımı almaktansa köşe koltuk almak ve onu Doğunun Gizemi’ne uygun renklerdeki puflar ile tamamlamak güzel fikir! Köşe koltuklar, Doğunun yansımasını evinize taşımak için mükemmel alternatifler. Kırmızı, kahverengi ve mor koltuklar ile pufları tercih edebilir ve oluşturmak istediğiniz klasik döşenmiş salona ulaşabilirsiniz.

Doğunun Gizemi’nde mobilya seçimi.

Doğunun Gizemi’nde Duvar Dekorasyonu

Doğuyu uzaklarda aramayın, Doğunun Gizemi sayesinde Doğu evinizde, duvarlarınızda! Evet, duvar dekorasyonu Doğunun Gizemi’nde oldukça önemli. Hint, Arabik, Marakeş ve Selçuklu desenlerine duvarlarınızda yer verebilirsiniz ve bunu yaparken sadece duvar boyası ya da duvar kâğıdı kullanmak zorunda değilsiniz. Örneğin çini desenli paneller de Doğunun Gizemi’ni evinize taşımanızda size yardımcı olabilir! Panelleri bir duvarınıza uygulayabilir ve duvarların geri kalanını kırmızı gibi Doğunun Gizemi’ne uygun olan renklerle boyayabilirsiniz. Dilerseniz paneller yerine etnik desenli duvar kâğıtlarını da tercih edebilirsiniz.

Doğunun Gizemi’nde duvar dekorasyonu.

Doğunun Gizemi’nde Tercih Edilebilecek Aydınlatma Ürünleri

Bir dekorasyon stilini evinize uygularken kullanacağınız aydınlatma ürünleri her zaman önemlidir! Doğru aydınlatma ürünlerini seçmek, dekorasyonunuzu güçlü kılarken yanlış tercihleriniz de oluşturmak istediğiniz etkinin yok olmasına yol açabilir. Peki, klasik dekorasyon-Doğunun Gizemi’nde nasıl ürünlerden yararlanabilirsiniz? Eskitme pirinç aydınlatmalar, metal fenerler, bakır ve krom rengindeki avize ve sarkıtlar tam bu dekorasyona göre!

Doğunun Gizemi’nde aksesuar seçimi.

Doğunun Gizemi’nde Perde Seçimi

Süet, kadife gibi farklı kumaş türleri, farklı renkler… Klasik dekorasyon-Doğunun Gizemi, perde seçimi konusunda size bol alternatif sunuyor. Kırmızı, bordo, mor, açık yeşil (mint), tarçın renklerindeki fon perdeleri daha sade renklerdeki tül perdelerle tamamlayabilirsiniz. Bu arada perde seçiminde uzun ürünleri tercih etmek Doğunun Gizemi için daha uygun bir seçim, bunu da belirtelim.

Doğunun Gizemi’nde perde seçimi.

Doğunun Gizemi’nde Aksesuar Seçimi

İşte, Doğunun Gizemi’ni daha zengin kılacak detaylar: Klasik tarz ev aksesuarları! Parlak ya da eskitme görünümlü vazoları, üzerine motiflere yer verilen çerçeveleri konsolunuzun ya da sehpalarınızın üzerine yerleştirebilir ve bu klasik ev dekorasyonu ürünleri sayesinde yansıtmak istediğiniz ruhu zenginleştirebilirsiniz. Duvarlarınızda ise etnik desenli panolar ve Doğuya vurgu yapan tasarımlara sahip aynalar ile bu dekorasyona uygun tercihler yapabilirsiniz. Bu arada Doğunun Gizemi’nde en önemli dekorasyon ürünlerinden birinin ahşap ya da ferforje paravanlar olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Bu paravanların yanına, içerisinde mumlar bulunan büyük cam fenerlere yer verebilirsiniz. Dilerseniz koltuklarınızın üzerinde, renk paletine uygun olan tek renk kılıflara sahip dekoratif yastıkların gücünden de yararlanabilirsiniz.

Doğunun Gizemi’nde Aksesuar Seçimi

Doğunun Gizemi’nde Zemin ve Halı Seçimi

Doğunun Gizemi’ni uygulamak için bu dekorasyon stiline uygun klasik dekorasyon fikirlerinden yararlandınız. Şimdi ise sırada zemin seçimi ve klasik dekorasyonda halı tercihi var! Evinizde tercih ettiğiniz göz alıcı renklerin tersine halı seçiminde açık gri, krem gibi tonlara sahip oryantal desenli ürünleri tercih edebilirsiniz. Zemin seçiminde ise tercihiniz kesinlikle eski görünümlü, renk geçişli ve açık renk seramikler olmalı.

Mistik ve büyüleyici atmosferi Doğunun Gizemi sayesinde evinize taşımak güzel fikir!

Doğunun Gizemi’ni evinizde uygulayabilmek için ihtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta!