Aradığınız İlham Burada: Küçük Bahçe Dekorasyonu İçin 9 Öneri

Koçtaş Bahçe

Evlerimizde açık havayla buluşmamıza imkân veren ve adeta bir kaçış noktası olan bahçeler iyi ki varlar! Sizin de bir bahçeniz varsa kesinlikle şanslı olduğunuzu söyleyebiliriz. Eğer bahçe düzenlemesi nasıl yapılır, merak ediyorsanız ve bahçenizi daha şık, daha kullanışlı kılmanın yollarını arıyorsanız “Evin Keyif Alanı: Bahçe Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” yazımızı okuyabilirsiniz.

“Bahçem çok küçük.” diye şikâyet ediyorsanız ve küçük bahçe düzenlemesi konusunda dekorasyon fikirlerine ihtiyaç duyuyorsanız bu yazı tam size göre! İşte, size ilham olacak küçük bahçe tasarımları:

1. Açılır-Kapanır Mobilyalar En Büyük Yardımcılarınız

Küçük Bahçe Tasarımı

Görsel Kaynak

Bahçeniz küçük ve tam da bu nedenle büyük boyutlara sahip olmayan, ama kullanışlı ürünler tercih etmelisiniz! Ailenizle ve arkadaşlarınızla bahçenizin tadını çıkarabilmek için açılır-kapanır bahçe mobilyalarını tercih edebilirsiniz. Böylece masa ve sandalyeye ihtiyacınız olmadığı günlerde mobilyalarınızı katlayıp bahçenizde yer açabilirsiniz.

2. Farklı Mobilya Çözümlerini Bahçenizde Değerlendirin

Küçük Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

Görsel Kaynak

Kullanışlı bir bahçeye sahip olabilmek için alanda kullandığınız mobilyalarda da yaratıcı çözümlere ihtiyaç duyabilirsiniz. Örneğin normalde evin içerisinde açılır-kapanır bir bilgisayar masası olarak kullanabileceğiniz, duvara monte edilen bir mobilyayı bahçenizde depolama alanı ya da raf olarak değerlendirebilirsiniz.

Bu arada evdeki eski bir kitaplığınızı, bahçenizde kullanabileceğiniz bir sedir haline getirmek ve bu kitaplığın raflarını da depolama alanına dönüştürmek güzel fikir! 

3. Salıncaklar Sayesinde Hem Keyifli Hem Kullanışlı Bir Alan Yaratın

Bahçe Koçtaş

Hafif esintili, güzel bir akşamüstünde rahat bir şekilde kitap okumak ya da belki bilgisayardan güzel bir film izlemek… Bu anın tadını çıkarmanız konusunda size yardımcı olacak ve aynı zamanda alanı kullanışlı kılacak mobilyaların başında salıncaklar geliyor! Salıncakların alt kısmı boş olduğundan, alanın daha geniş olduğu hissi yaratılmış oluyor!

4. Modern Çözümleri Değerlendirin

Koçtaş Bahçe

Geniş salıncaklar elbette güzel, ama onu bile koyamayacak kadar küçük bir alanınız varsa ne olacak? Bu durumda bahçe tasarımı için son yıllarda oldukça popüler olan tekli salıncakları tercih edebilirsiniz. Bu salıncaklar bahçenizde modern ve şık bir yansıma oluşturacaktır.

5. Açık Renklerden Yardım Almayı İhmal Etmeyin

Küçük Bahçe Tasarımı Fikirleri

Görsel Kaynak

Eğer bahçenize çıkmadan veranda gibi bir alan sizi karşılıyorsa bu alanı da verimli bir şekilde kullanmanız şart! Duvarlarda açık renkleri tercih etmek ve zeminden yüksek mobilyalar seçmek, bitkileri olabildiğince duvarlara monte etmek, verimli bir bahçe dekorasyonuna katkı sağlayabilir.

6. Bahçenizi Büyük Gösterecek Çözümleri Değerlendirin

Küçük Bahçe Dekoru

Görsel Kaynak

Bahçenizi olduğundan daha geniş göstermek istiyorsanız tabii ki aynalardan yardım alabilirsiniz. Bahçede bir duvar varsa bu alana büyük bir ayna asmak, daha geniş görünümlü bir bahçenin sırlarından!

7. Boş Alanları Değerlendirmenin Yollarını Bulun

Bahçe Ürünleri Koçtaş

Alan küçük olduğu için her boşluğu değerlendirmeye, kullanışlı hale getirmeye özen göstermelisiniz. Örneğin küçük paletler ve minderler yardımıyla el emeğinizi işin içine katarak uygun fiyatlı bir koltuk yapabilirsiniz.

8. Bitkileriniz İçin Yerden Tasarruf Edebileceğiniz Özel Alanlar Oluşturun

Elbette bitkiler olmadan bahçeler eksik kalır! Fakat küçük bir bahçeye sahip olmak demek, saksıları konumlandırma konusunda da bazı çözümlere ihtiyaç var demek! Paletleri bahçe duvarınıza monte etmek ve saksıları bu palete asmak, küçük bahçeler için öneriler arasında!

9. Hem Doğayı Hem Bütçenizi Koruyacak Aydınlatma Ürünlerini Seçin

Bahçe Ürünleri Koçtaş

Bahçeniz ister küçük olsun ister büyük, şık bahçe aydınlatması önerilerine ihtiyaç duyduğunuzu biliyoruz. Farklı tasarımlara sahip solar aydınlatma ürünleri ise adeta bir bahçe dekorasyonu objesine dönüşüyor! “Bir Süper Kahraman: Güneş Enerjili Lamba Nedir, Nasıl Çalışır?” yazımızda solar aydınlatmalar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Bahçe dekorasyon fikirlerini hayata geçirirken ihtiyaç duyabileceğiniz bahçe ve balkon kategorisindeki yüzlerce ürün Koçtaş’ta sizi bekliyor!