Yazı Daha Keyifli Geçirin: Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir?

Sivrisinek Isırığına Ne İyi Gelir

Yaz demek bol güneş, tatil ve neşe demek! Fakat bunun yanı sıra yaz için bir bakıma “sivrisinek mevsimi” de desek abartmış olmayız. Pek çok insanın şikâyetçi olduğu sivrisinekleri yaşam alanınızdan, kendinizden ya da sevdiklerinizden uzak tutamadığınız durumda ise sivrisineğin ısırdığı bölgede kızarıklık, kabarıklık, kaşıntı gibi sorunlar görülebiliyor. Peki; sivrisinek ısırığına ne iyi gelir, sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer

Bir Bitkiden Daha Fazlası: Aloe Vera

Yaraların hızla iyileşmesini sağlamak, akneleri tedavi etmek, hatta cildin yaşlanmasını yavaşlatmak… “Bakımı Kolay, Yararı Çok: Aloe Veranın Faydaları” yazımızda da bahsettiğimiz gibi bu güzel bitkinin yararları saymakla bitmiyor! İşte, aloe veranın faydalarından biri de kaşıntıya iyi gelmesi! Aloe vera yapraklarından birini kestikten sonra jelimsi bölümü ısırığın üzerine sürerek kaşıntıyı hafifletebilirsiniz.

Sivrisinek Isırığı Nasıl Geçer

Sineklerin Baş Düşmanı: Fesleğen

Fesleğen, sivrisineğin yanı sıra karasinekleri de bulunduğu ortamdan uzak tutma konusunda oldukça başarılı bir bitki. Fakat fesleğenin ayrıca sivrisinek ısırığına da iyi geldiğini biliyor muydunuz? Fesleğen yapraklarını havanda ezdikten sonra kaşınan bölgeye sürerek cildinizi rahatlatabilirsiniz.

Sivrisinek Kaşıntısı Nasıl Geçer

En Güzel Dezenfektan: Kolonya

Evlerin ve hatta koronavirüs döneminde çantalarımızın olmazsa olmazı haline gelen kolonya da serinletici etkisi sayesinde sivrisinek kaşıntısına iyi gelen şeylerden biri. Isırığın olduğu bölgeye az miktarda kolonya sürebilirsiniz.

Sivrisinek Kaşıntısına Ne İyi Gelir

Yararı Sadece Sindirim Sistemine Değil: Yulaf Ezmesi

Lif kaynağı olduğu için sindirim sistemi için yararlı olan ve meyvelerle buluştuğunda tadına doyum olmayan yulaf, yaz aylarında pek çok kişinin şikâyet ettiği sivrisinek ısırığı kaşıntısı için de kullanılabilecek doğal yöntemler arasında! İnce olarak çekilmiş (dilerseniz blender’dan geçirip un haline de getirebilirsiniz) yulafa az miktarda su ekleyip macun kıvamına getirdikten sonra ısırığın olduğu bölgeye sürün. 15 dakika bekledikten sonra bölgeyi ılık suyla yıkayın. İşte, bu kadar!

Sivrisinek Isırığı Kaşıntısı

Çay İçildikten Sonra Çöpe Gitmesin: Çay Poşetleri

Siyah ya da yeşil çay poşetlerini kullandıktan sonra temiz bir buzdolabı torbasına koyup buzlukta saklayabilirsiniz. Hem çayın içerisindeki içerikler hem de serinlik kaşıntınızın azalmasına yardımcı olabilir!

Sivrisinek Isırığını Geçirmek İçin

Antiviral Etki: Sarımsak ve Hindistan Cevizi Yağı

Yemeklere tat katan sarımsak, sivrisinek ısırıklarında da şikâyetlerinizi azaltmak için size yardımcı olabilir! Sarımsağı güçlü etkisini hafifletmek ve cildinize zarar vermesini engellemek için havanda dövün. Ardından yarım tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı ile karıştırın ve ısırılan yere sürün. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra soğuk su ile bölgeyi yıkayabilir ve böylece sarımsağın antiviral özelliğinden yararlanabilirsiniz.

Sivrisinek Isırığı Kaşıntısı Nasıl Geçer

Sitrik Asidin Gücü: Limon

Evlerin olmazsa olmaz meyveleri arasında yer alan limon da “Sivrisinek ısırığından nasıl kurtulunur?” sorusunun cevaplarından biri. Limonu ortadan ikiye kesin ve iç kısmı sivrisineğin ısırdığı noktaya sürün. Limonun içeriğinde bulunan sitrik asit, ısırığın neden olduğu kaşıntıyı hafifletecek ve sizi rahatlatacaktır. 

Sivrisinek Isırığı İçin Doğal Çözüm

En Basit Yöntem: Buz Torbası

Herhangi bir yere çarptığınızda şişliğin oluşmasını engellemek için kullandığınız buz torbası, hem sivrisinek ısırığı şişliklerini önlemek hem de kaşıntıyı azaltmak için de oldukça başarılı. Buz torbasını yaklaşık 15 dakika boyunca şişliğin olduğu bölgeye tutabilirsiniz. 

Sivrisinek Kaşıntısına Çözüm

Çareyi Eczanede Arayanlara: Kaşıntı Kremleri

Eğer seyahatlerinizde, evinizde ya da çantanızda bulunmasını istediğiniz ve ihtiyacınız olduğunda kullanacağınız bir çözüm arıyorsanız eczaneden alacağınız kremlerden yardım almanız da mümkün! 

Sivrisinek ısırığı nasıl geçer?” sorusunun cevaplarını verdik. Eğer ısırık nedeniyle meydana gelecek kaşıntı, kızarıklık gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorsanız çözümün sivrisinekleri uzak tutmak olduğunu hatırlatalım. Dilerseniz “Yaz Mevsimi Kabusa Dönmesin: Sivrisineklerden Korunma Yolları” yazımız size bu konuda yardımcı olmaya hazır!