Sürgülü Gardırop Kullanışlı mı? Neden Sürgülü Dolap Tercih Etmelisiniz?

Sürgülü Dolap Mı Kapaklı Dolap Mı

Yatak odası ve depolama alanı denildiğinde akıllara ilk gelen mobilyalar elbette gardıroplar oluyor. Bu mobilyaları uzun yıllar kullanacağınızı göz önünde bulundurursak hem ihtiyacınıza hem de zevkinize uygun bir karar verebilmeniz oldukça önemli. “Gardırop Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızda doğru bir seçim yapmak için incelemeniz gereken kriterleri uzun uzun anlatmıştık. Bu yazımızda ise o kriterlerden biri olan ve gardırop modeli seçiminde en çok akla takılan sorulardan biri olan “Sürgülü dolap mı, kapaklı dolap mı?” sorusuna yanıt vermeye çalışacağız. Haydi, başlayalım!

Sürgülü Kapaklı ve Menteşe Kapaklı Gardıropları Daha Yakından Tanıma Zamanı

Belki yatak odası takımında size sunulan, belki de beğendiğiniz model o olduğu için sürgülü gardırop tercih edeceksiniz. İşte, tam da bu noktada menteşe kapaklı ve sürgülü gardırop modelleri arasındaki farklara göz atıp ona göre karar vermek isteyebilirsiniz. O halde şimdi, bu iki gardırop modeli arasındaki benzerliklere ve önemli farklara göz atalım.

  • Hem “raylı gardırop” olarak da bilinen sürgülü dolaplarda hem de menteşe kapaklı gardıroplarda zevke ve ihtiyaca uygun farklı modeller bulunuyor. Diğer bir deyişle seçmek istediğiniz kapak hangisi olursa olsun gardırop modelleri arasından arzunuza uygun seçeneği bulmakta hiç zorlanmayacaksınız.
  • Menteşe kapaklı dolapların tüm kapakları aynı anda açılabiliyor ve bu sayede dolaptaki tüm tekstil ürünleri rahatlıkla görülebiliyor. Fakat sürgülü kapaklı gardıroplarda dolabın içini tamamen görmek mümkün değil. Dolap kapağı sağa ya da sola kaydırılacağı için ancak dolabın bir bölümü açılabiliyor.
  • Hem giyinme odasında hem de yatak odasında yer verebileceğiniz bu gardırop modellerinin tasarımlarına, depolama alanına olan ihtiyacınız doğrultusunda karar verebilirsiniz. Yani iki modelde de dolabın raf, askılık ve çekmece tasarımları ile sayıları bakımından ihtiyacınıza yönelik seçenekler bulabilirsiniz.
  • Söz konusu depolama alanı olduğunda bir hususu daha göz önünde bulundurmakta fayda var: Menteşe kapaklı dolaplar, sürgülü dolaplara göre daha fazla depolama alanı sağlayabilir. Dolap içi düzenleme ürünleri sayesinde raylı dolaplarda ek alanlar oluşturulabilse de menteşe kapaklı mobilyaların iç kapaklarına dolap içi organizer’lar asılamayacağını unutmamak gerekiyor. Bu arada dolabınızı verimli bir şekilde kullanmak için düzenleme önerilerine ihtiyaç duyuyorsanız “Gardırop Nasıl Düzenlenir? Gardırop Temizliği Nasıl Yapılır?” yazımızı okumanızı öneririz.

Sürgülü Gardırop Kullanışlı Mı

Hangi Durumlarda Sürgülü Gardırop Avantaj Sağlayabilir?

Gardırop modeli seçiminde hem dekorasyon tarzınıza uygun hem de ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek bir model seçmenin önemli olduğundan bahsetmiştik. Fakat bazı durumlarda raylı dolap satın almak bir seçenekten çok zorunluluk haline gelebilir. Örneğin dolabı konumlandıracağınız alan darsa ve menteşe kapaklı dolapların kapakları açılmıyorsa ya da açıldığında hareket etmeniz için yeterli alan kalmıyorsa bu durumda sürgülü dolap almanız gerekebilir. Çünkü sürgülü gardırop modelleri yer tasarrufu açısından oldukça başarılı ürünler.

Sürgülü Gardırop Modelleri

Raylı Gardırop Kullanışlı mı?

Sürgülü dolapların kullanışlılığına dair kulaktan kulağa pek çok bilginin yayıldığına şahit olabilirsiniz. Sürgülü dolap kullananların bazıları bu ürünlerin oldukça kullanışlı olduklarını, bazıları ise çabuk bozulduklarını dile getirebiliyorlar. Oysa sürgülü dolap kullanırken dikkat edilmesi gereken çok önemli bir nokta var: Kapakları sert bir şekilde açıp kapatmamak. Çünkü kaba kullanım, en sık görülen sürgülü dolap kapağı sorunlarından biri olan kapağın raydan çıkmasına neden olabiliyor. Diğer bir deyişle kullanıma dikkat edilirse ve ihtiyaç olduğunda gerekli bakım yapılırsa sürgülü dolap modelleri de çok kullanışlı seçenekler olabilir.

Sürgülü gardıroplar hakkındaki önemli detayları sizinle paylaştık. İhtiyacınıza uygun gardırop modelleri, bütçenize uygun gardırop fiyatları ile Koçtaş’ta sizi bekliyor!