Havalı ve Samimi Bir Etki: Taş Dekorasyon Fikirleri

Taş Duvar Dekorasyonu

Havalı bir ev dekorasyonu uygulamak herkesin hayali ve pek çok insanın bunu gerçekleştirmenin çok zor olduğunu düşündüğünü biliyoruz. Fakat aslında hiç de zor değil! İhtiyacınız olan sadece evinize uygun dekorasyon uygulamalarını belirlemek ve bu fikirleri hayata geçirmek!

Eğer hangi fikri uygulayacağınızı bilmiyorsanız ve kolay uygulanabilir bir öneriye ihtiyaç duyuyorsanız o halde size ev dekorasyonunda taşa yer vermenizi tavsiye edebiliriz. Kulağa tuhaf geldiğinin farkındayız; ama emin olun ki taş dekorasyon fikirleri evde çok şık duruyor. Gelin, şimdi bu fikirlere göz atalım!

Taş Duvar Dekorasyon Fikirleri

Evlerde taşların ya da taş görünümlü bir yansımanın sıklıkla kullanıldığı yerler arasında duvarlar geliyor. Peki, dekoratif duvar taşları iç mekanda nasıl kullanılabilir? Taş duvar dekorasyon örneklerini sıralayarak bu konunun derinlerine inelim.

Patlatma Taş ile Duvar Dekorasyonu

Taş Dekorasyon Fikirleri

Dekoratif taş döşeme fikirlerine evinizde yer vermek için tercih edeceğiniz yöntemlerden biri fileli patlatma taş panellerinden yardım almak. Seçeceğiniz dekoratif taş modellerini duvara sürdüğünüz çimento üzerine yapıştırarak yepyeni bir duvara kavuşabilirsiniz. Üstelik bu panelleri uygulamak oldukça kolay!

Dekoratif Doğal Taş ile Duvar Dekorasyonu

Doğal Taş Dekorasyon

Salon taş duvar dekorasyonu, doğal taş banyo dekorasyonu ya da dış mekanda bahçe duvar dekorasyonu olarak uygulayabileceğiniz bu fikir, alanı bambaşka bir görünüme kavuşturacak. Duvara uygulayacağınız çimento harcının üzerine yapıştıracağınız büyük çakıl taşları ile hayata geçen bu fikri hakkıyla yapabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

Dekoratif yapıştırma taşlarını uyguladıktan hemen sonra nemli bir süngerle taşların üzerinde kalan çimentoları silmelisiniz. Çimento kuruduktan sonra tüm duvara emprenye uygulamalı ve son olarak da doğal taş duvar dekor dekorasyonunda dikkat çekici bir etki oluşturmak için taşlara vernik sürmelisiniz.

Bu fikri ev içi taş duvar dekorasyonu olarak kullanabileceğiniz gibi taş ofis dekorasyonu olarak da değerlendirebilirsiniz. Ayrıca dilerseniz bu iç dekorasyon taş kaplama önerisini, çakıl taşları yerine deniz taşları ile dekorasyon yaparak da gerçekleştirebilirsiniz.

Duvar Kağıdı ile Taş Duvar 

Taş duvar modellerine evinizde yer vermek istiyor ve bunu gerçekleştirmenin pratik yollarından birini arıyorsanız size önerimiz, duvar kağıtlarından yardım almanız olur. Beyaz taş duvar kağıdı, gri taş duvar kağıdı ve daha birçok seçenek… Evlerde özellikle tek duvarda sıklıkla kullanılan taş duvar kağıtlarının pek çok modeli mevcut.

Taş görünümlü duvar kağıdı modellerini incelemek için Koçtaş’a göz atabilir, “Kusursuz Dekorasyon İçin: Duvar Kağıdı Nasıl Seçilir?” yazımızdan seçimin püf noktalarını keşfedebilir ve “Duvar kağıdı nasıl uygulanır?” sorusunun yanıtı için videomuzu izleyebilirsiniz.

Strafor ile Taş Duvar

Pratik bir şekilde duvar kaplama yapmayı planlıyorsanız tercih edebileceğiniz bir diğer ürün straforlar. Salon, antre, yatak odası gibi alanlarda kullanabileceğiniz straforlar aynı zamanda banyo yenileme veya dekorasyon uygulamaları için de oldukça uygun. Üstelik straforlarla gerçekleştireceğiniz dekoratif taş kaplamaya duvarlarınızda yer vermeniz de oldukça kolay. Tek yapmanız gereken straforun arkasına soğuk silikon sıkmak ve duvara yapıştırmak!

Kendin yap

Dekoratif Objelerle Doğal Taş Dekorasyonu

Duvarlarda yer vereceğiniz taş ev iç dekorasyon ve bahçe taş dekorasyon uygulamalarının yanı sıra dekoratif objelerle de evinizde taşların o havalı etkisine yer verebilirsiniz. Gelin, dekoratif taşlarla ev dekorasyonuna katkı sağlayabileceğiniz objelerin bazılarını sıralayalım.

Teraryum Yapımı

Evinizde bitkilerin sunduğu huzurdan yararlanmak istiyorsanız, ama tercihinizi küçük bitkilerden yana kullanıyorsanız sukulentlere yer vereceğiniz bir teraryum oluşturabilirsiniz. Çakıl taşlarıyla süsleyeceğiniz bu teraryumu yapmak için ihtiyacınız olan tüm detaylara videomuzdan ulaşabilirsiniz.

Balkonda Çakıl Taşıyla Dekorasyon

Taş ev dekorasyon fikirlerine balkon ya da bahçenizde yer vermeyi planlıyorsanız peyzaj taşlarından yararlanabilirsiniz. Çakıl gibi dekoratif bahçe taşlarını ahşap büyük saksılar veya cam vazolar içine koyabilir ya da balkonunuzdaki birbirine geçebilen ahşap karoların aralarına yerleştirebilirsiniz. Bu bahçe süs taşları, alana bambaşka bir hava katarak daha şık bir dekorasyona sahip olmanız konusunda size yardımcı olabilir.

Doğal Taş Dekoratif Obje Yapımı

Doğal Taş Boyama

Evinizde dekoratif olarak doğal taşlara yer verirken güzel zaman geçirmeye ne dersiniz? Kendin yap fikirlerinden biri olan doğal taş boyama ile bunu gerçekleştirmek işten bile değil! İhtiyacınız olanlar sadece yayvan ve büyük çakıl taşları, akrilik hobi boyaları ve boya fırçaları… Boyayacağınız çakıl taşlarını dilerseniz camını çıkardığınız bir çerçeveye yapıştırıp duvar dekorasyonu ürünü yapabilir ya da taşları vazolara yerleştirebilirsiniz. 

Ayrıca doğal taşlardan mumluklar yapmanız da mümkün. Bu fikri uygulamak için ihtiyacınız olan tüm detaylara “Şık Bir Kendin Yap Fikri: Doğal Taş ile Tablo Yapımı” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Duvar dekorasyonu taş kullanımı hakkındaki önerilerimizi paylaştık. İç dekorasyon duvar taşları ile yapmayı planladığınız bu fikirler için ihtiyacınız olan ürünleri Koçtaş’ta bulabilirsiniz!