Evinizin Her Yeri Şık Olsun: Uygulayabileceğiniz 4 Koridor Dekorasyonu Fikri

Evinizin Her Yeri Şık Olsun: Uygulayabileceğiniz 4 Koridor Dekorasyonu Fikri

Ev dekorasyonuna önem verdiğinizi, dekorasyon trendlerini takip ettiğinizi biliyoruz. Salon, yatak odası ve banyo dekorasyonunun yanı sıra balkon dekorasyonuna, hatta bahçe dekorasyonuna bile önem veriyorsunuz. Ama bazen evin bazı alanları gözden kaçabiliyor. Mesela evlerin koridorları buna en uygun örnekler. Peki, diğer alanlarla birlikte evinizi tamamen şık kılacak ve dikkat çekecek bir koridor dekorasyonu nasıl yapılır? Şimdi, koridor için dekorasyon fikirlerini paylaşmaya başlayalım!

1. Duvarlar, Koridorun Çehresini Değiştirecek Güce Sahip

Duvar dekorasyonu, evin her alanında olduğu gibi koridorda da oldukça önemli. Bunun doğruluğunu test etmek için bembeyaz duvarları olan bir koridor düşünebilirsiniz. Şimdi, bir de buradaki duvarların alt kısmına taş desenli duvar kâğıdı uyguladığınızı düşünün. Alan birden renkli ve daha şık oldu, değil mi? Kısacası evet, duvar kâğıtları ve duvar boyaları, koridor dekorasyonu ürünleri arasında yer alıyor. Koridorunuzun duvarlarındaki değişiklikte sizin imzanız olsun istiyorsanız ve evinizin ustası olmayı düşünüyorsanız ama bu konuda daha önce hiç kolları sıvamadıysanız hemen yardımcı olalım. Boya uygulaması için “Duvarları Yenileme Vakti: Boya Nasıl Yapılır?”, duvar kağıdı uygulaması için ise “Duvarları Renklendirmek Güzel Fikir: Duvar Kağıdı Nasıl Uygulanır?” yazılarımız sizi bekliyor. Eğer koridorunuza duvar kâğıdını dikkat çekici bir şekilde uygulamak istiyorsanız “Alanın Şıklığını Katlayın: Duvar Kağıdı Trendleri” yazımızdan da yardım alabilirsiniz. Ayrıca hem duvarlarınızı hem de tavanlarınızı farklılaştırmak için tavan kaplamaları ve duvar panellerini de kullanabileceğinizi not düşmeden geçmeyelim.

2. Aydınlatma Ürünlerinin Olmadığı Bir Koridor Düşünmek Hata

Amacınız sadece aydınlatma ise elbette bunu bir ampul ile sağlayabilirsiniz, fakat bunun yanı sıra şıklığı da yakalamak istiyorsanız daha fazlasına ihtiyacınız var. Dolayısıyla aydınlatma ürünlerinden daha çok yararlanmanız gerekiyor. Örneğin tavanlarda spot ışıklarına yer vermek, evinizde modern bir hava oluşmasını sağlar.. Eğer tercihinizi spot lambalardan yana kullanmak istemiyorsanız avize ya da sarkıttan da yardım alabilirsiniz. Koridorunuz uzunsa ve birden fazla aydınlatma ürününe ihtiyacınız olacaksa aynı modelde ürünlere koridorunuzda yer vermelisiniz, çünkü aynı alanda farklı model aydınlatma ürünleri hoş durmayabilir. Ayrıca dar koridor dekorasyonu hakkında ipucu arıyorsanız aydınlatmanın önemli bir kriter olduğunu söyleyelim. Çünkü alanın her noktasını iyi bir şekilde aydınlatırsanız koridorunuz daha geniş görünebilir.

Koridor dekorasyonunda aydınlatma ürünleri nasıl kullanılmalı?

3. Her Zaman Yanınızda: Duvar Aksesuarları

Tablolar, içerisinde anılarınızı anımsatan fotoğrafların bulunduğu çerçeveler, alanı daha geniş gösterme konusunda bir süper kahraman olan aynalar… Elbette bir alanı daha şık kılmak için aksesuarlar olmazsa olmaz. Koridor duvar aksesuarları bu konuda yine yanınızda! Duvarlarınızı çerçeve ve tablolarla süslememeniz için hiçbir neden yok! Eğer farklılık ararsanız duvarlarınıza raflar yerleştirebilir, çerçeve ve tabloları buraya yerleştirebilirsiniz. Koridor dekorasyonu, ayna kullanımı bakımından da oldukça kullanışlı bir alan. Dilerseniz koridora tek ayna yerleştirebilir ya da koridorunuzun orta kısmının üst duvarlarını karşılıklı aynalarla donatabilir ve alanın daha geniş olduğu algısını oluşturabilirsiniz.

Koridor dekorasyonunda duvar aksesuarları nasıl kullanılmalı?

4. Koridorda Özel Bir Alan Oluşturmak Güzel Fikir

Koridorunuz genişse şanslısınız! Bu alana bir bench yerleştirmek ve etrafını rengârenk saksılar içerisindeki çiçeklerle süslemek de koridor dekorasyonu önerileri arasında. Hatta yeriniz varsa bu alanı portmantonun yanında oluşturabilirsiniz. Bu sayede ayakkabı giymek ve çıkarmak sizin ve misafirleriniz için çok daha kolay bir hale gelebilir.

Koridor dekorasyonunda özel alan nasıl oluşturulur?

Koridoru da evinizin şık ve kullanışlı alanları arasına dâhil etmek güzel fikir!