Antibakteriyel Temizlik Nedir, Nasıl Yapılır?

Antibakteriyel Temizlik Nedir

Temizlik önemli! Bunun farkında olduğunuzu ve yaşam alanınızda, hatta iş yerinizde bakteri ve virüslerin neden olabileceği sağlık sorunlarını engellemek için temizliğe dikkat ettiğinizi biliyoruz. Tabii koronavirüs nedeniyle hem bireysel hem de alan temizliğine ekstra dikkat ettiğimiz bir dönemdeyiz. Bu sebeple antibakteriyel temizlik hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek istemeniz gayet normal. O halde antibakteriyel temizlik ve dezenfekte işlemi hakkında size daha ayrıntılı bilgi verelim.

Antibakteriyel Temizlik Nedir?

Antibakteriyel temizlik, insan sağlığına zararlı olabilecek bakterilerin çoğalmasını engellemek için yapılan hijyen uygulamasıdır. Bu noktada yapılan her temizlik uygulamasının antibakteriyel özellikte olmayabileceğinin altını çizmekte fayda var. Çünkü bazı temizlik maddelerinin içerisinde antibakteriyel olmalarını sağlayan kimyasal bileşenler bulunmuyor olabilir.

Ev dezenfekte işlemini satın aldığınız ürünlerle gerçekleştirmek istiyorsanız temizlik ürünlerinin bakteri ve virüsler üzerinde etkili olduğundan emin olmalısınız. Bu arada doğru bir temizlik uygulaması için dilerseniz “Koronavirüse Karşı Temizlik: Ev Nasıl Dezenfekte Edilir?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Antibakteriyel Temizlik Nasıl Yapılır

Antibakteriyel Temizlik Nasıl Yapılır?

Bakterilerin yok olmasını sağlayacak bir temizlik yapabilmeniz için antibakteriyel özellikte temizlik ürünlerine sahip olmanız gerektiğinden bahsettik. Bunun yanı sıra yüzeylere uyguladığınız temizleyicilerin etkili olması için de onları belirli bir süre yüzeyde bekletmeniz ve ardından durulama işlemini gerçekleştirmeniz gerekebilir. 

Antibakteriyel Hijyen Uygulaması

Değerlendirilmesi Gereken Bir Seçenek: Ev Dezenfeksiyonu Hizmeti

Evet, evinizi ya da iş yerinizi sağlığınız için zararlı olabilecek bakteri ve virüslerden arındırmak adına antibakteriyel hijyen uygulaması oldukça önemli. Fakat “Dikkat, Mikroplar Burada: Evin En Kirli Noktaları” yazımızda da bahsettiğimiz üzere kapı kolu, elektrik anahtarı gibi sık temas edilen noktaları dezenfekte etmek atlanabilir. Üstelik zeminlerin yanı sıra koltuk ve halı gibi mobilyalarınızın ya da evinizin her noktasının temizlendiğine emin olamayabilirsiniz. Peki, çözüm ne? Çözüm, ev dezenfeksiyonu yapan firmalardan yardım almak!

Koçtaş olarak bu konuda da yanınızdayız! Kale iş birliği ile şimdilik İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Bursa ve Adana’da hizmet verdiğimiz antibakteriyel hijyen uygulaması ile evinizin ya da iş yerinizin temizliğini sağlayabilirsiniz. Üstelik Sağlık Bakanlığı onaylı, yerli üretim olan Nanoclear AG Plus’ın kullanıldığı bu uygulama kimyasal madde içermiyor. Yaşam alanlarında 6 ay, iş yeri ve okul gibi alanlarda ise 3 ay etkili olan bu antibakteriyel temizliği siz de eviniz ya da iş yeriniz için uygulatabilirsiniz.

Soğuk sisleme yöntemi yardımıyla kapalı alanların hijyeninden daha emin olmanızı sağlamak için hayata geçen hijyen uygulamasının sonuçlarını ise analizlerle görmeniz mümkün. Alanda yapılan uygulamanın öncesinde ve sonrasında yapılan bakteri ölçümleri ile antibakteriyel temizliğin ne kadar etkili olduğunu görebilirsiniz

Ev dezenfekte uygulaması fiyatları ve paketleri için “Antibakteriyel Hijyen Uygulaması” sayfamızı ziyaret edebilir; ihtiyacınıza uygun paketi sipariş ederek yaşam alanınızı, iş yerinizi bakteri ve virüslerden arındırabilirsiniz.

Sağlıklı günler dileriz!