Güzel Bir Bahçe Dekorasyonu İçin Kolları Sıvayın: Bahçe Düzenleme Fikirleri

Bahçe düzenleme fikirleri

Biliyorsunuz; yaşam alanınızın şıklığı da temizliği de düzenden geliyor. Ve bu durumun sadece iç mekânlarla sınırlı olmadığını gönül rahatlığı ile söyleyebiliriz. Yani, evet; ilkbahar ve yaz aylarının vazgeçilmez noktası olan bahçede de keyifli, şık ve temiz bir alan yaratmak için düzenli olmak şart. Şimdi, bahçe dekorasyonunuza da katkı sağlayacak olan “Bahçe düzenleme nasıl yapılır?” sorusunun cevabını verelim.

İlk Adım: Bahçe Dekorasyon Planı 

Bahçenizde her şey aslında olması gereken yerdeyse ama yine de alan oldukça dağınık görünüyorsa bunun ana nedeni, alanı plansız bir şekilde dekore etmenizdir. Bu nedenle öncelikle planlı bir alan yaratmak için kolları sıvamalısınız. Peki, bahçe dekorasyonu nasıl planlanır?

  • İster büyük ister küçük olsun, bahçenizin belirli bir büyüklüğü var ve bu alanı yapı marketlerde bulabileceğiniz bahçe çitleri yardımıyla kapatmak kesinlikle #güzelfikir. Tel, ahşap ya da yaprak çit seçenekleri sayesinde bahçenizi düzenleme konusunda önemli bir adım atabilir; alana doğal, düzenli ve şık bir görünüm kazandırabilirsiniz. Üstelik yaprak çit gibi seçeneklerin, alanın mahremiyetini sağlama konusunda da size yardımcı olacağını belirtelim.
  • Bahçe çitlerinin yanı sıra alanı yeni bir görünüme kavuşturmanıza yardımcı olan bahçe dekorasyon ürünleri arasında yer alan bahçe yer döşemeleri ve paravanlar gibi bahçe peyzaj ürünleri de alanın daha düzenli görünmesi konusunda size yardımcı olur. Örneğin yer karoları üzerine yerleştirilen bahçe mobilyaları hem daha şık görünüyor hem de alanın daha düzenli olduğu algısını oluşturuyor.
  • Bahçenizde yer vermek istediklerinizi listeleyerek ve bu ürünleri nereye yerleştireceğinizi planlayarak düzenli bir alan için ilk adımı atabilirsiniz. Ayrıca balkon ve bahçelerde yer alan el aletlerini düzenlemek de #güzelfikir. Balkonlara uygulanabilen hobi alanını bahçenizde de korunaklı bir alana kurabilir ve daha düzenli bir alan oluşturabilirsiniz. Peki, el aletlerini düzenleme konusunda nasıl bir yol izleyeceksiniz? Hiç merak etmeyin; “Ev Aletleri İçin Hobi Köşesi Nasıl Yapılır?” yazımız bu konuda size yol haritası olmaya hazır!

Planlama yaparken mobilyalarınızı nereye konumlandıracağınızı, bahçe yürüme yollarının nerede olacağına karar verdiniz… Peki ya bitkileriniz? Bahçeye sahip olmaktaki en büyük artılardan biri olarak görülen bitki yetiştiriciliği için özel bir alan yaratabilirsiniz. Hatta dilerseniz kendi sebze ve meyvenizi bile ekebilirsiniz. Eğer sebze ve meyve yetiştirmek istiyorsanız bunun için yeterli alana sahip olduğunuza emin olmalısınız. Dilerseniz bu aşamada “Kendi Yiyeceğinizi Üretmek Güzel Fikir: Hangi Sebze ve Meyve Ne Zaman Ekilir?” yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Bahçe Dekorasyonu

Bahçe Düzenleme İçin Depolama Ürünleri En Büyük Yardımcılarınız

Dolaplar ve raflar olmadan eviniz ne kadar düzenli görünürdü, hiç düşündünüz mü? Evet, ne kadar düzenli olmaya çalışırsanız çalışın, bir dağınıklık hep olurdu. İşte, dolaplar da bunun için var! İhtiyacınız olan depolama alanını size sunup eşyanızı düzenli bir şekilde yerleştirmenizi sağlayan dolaplara, bahçenizde de ihtiyaç var! Bahçe depolama ürünleri ise tam olarak size bunu sağlıyor. Ayrıca bahçe düzenlemesinin bu süper kahramanlarının, uyguladığınız dekorasyon tarzına ve ihtiyacınıza uygun olacağından hiç kuşkunuz olmasın! Pratik bahçe düzenleme için olmazsa olmaz olan bahçe depolama alanları, farklı tasarım ve boyut seçenekleri ile sunuluyor.

Bahçe depolama alanı

Küçük Bahçe Dekorasyonu İçin Çare Saklama Kutuları

Evet, farklı boyutlarda bahçe depolama alanları mevcut fakat bahçenizde küçük bir dolap için bile yeterli alan olmayabilir. Peki, bu durumda ne yapacaksınız? Hemen söyleyelim birbirinden şık saklama kutularından yardım alacaksınız! Saklama kutuları, iç mekânda olduğu gibi bahçe dekorasyonu fikirlerinde de kendine yer bulan bir ürün. Örneğin ahşap ya da plastik saklama kutularını seçebilir ve -eğer korunaklıysa ve saklama kutuları küçük boyutluysa- bahçe kapısının yanına bir dekoratif raf asarak depolama ihtiyacınızı karşılayacak kutulara, bu raflarda yer verebilirsiniz. Dilerseniz kutuları zemine de konumlandırabilirsiniz. Eğer saklama kutularını bahçede konumlandıracak uygun yeriniz yoksa, bu küçük depolama kutularını ardiye olarak kullandığınız odaya koyabilirsiniz!

Sıcak Bir Görünüm İçin Çözüm Bahçe Duvarı Dekorasyonu

Bahçeli eviniz sayesinde doğaya bir adım daha yakınsınız. Ancak doğada kendiliğinden oluşan uyum ve düzen hissini yakalamakta zorlanıyor musunuz? Öyleyse duvarlarınızı gözden geçirmenizi öneririz. Ne de olsa duvarın yapaylığı bahçe fikri ile pek de örtüşmüyor. Merak etmeyin, birkaç bahçe duvarı düzenleme önerisini hayata geçirerek kendinize ait sıcacık bir alan oluşturabilirsiniz:

  • Bahçe düzenleme şekilleri arasında dikey bahçelerin, diğer adı ile yaşayan duvarların özel bir yeri var. Farklı türlerden bitkilerin duvarınızı kaplamasını sağlayarak minik bir orman yaratabilirsiniz.
  • Bitki doğallığı biraz boğucu geliyorsa modern bahçe dekorasyonu tam size göre. Duvarınıza boş çerçeve ve camsız aynalar yerleştirebilirsiniz. Bu çerçevelerin içlerindeki alana ise farklı renklerde bitkiler ekebilirsiniz.
  • Kısa bir bahçe duvarınız varsa zemini değerlendirebilirsiniz. Duvar boyunca lavanta gibi dayanıklı ve çiçekli bitki ekebilirsiniz. Lavanta ektiğiniz duvarın karşı tarafına ise ayna koyarak hem bahçenizi geniş gösterebilir hem de bitki görüntüsünü çoğaltabilirsiniz.

Bahçe Dekorasyonu Fikirleri

Bonus: Bahçe Dekorasyonu İncelikleri ile Kusursuz Düzene Sahip Olun

Kalabalık bir görüntü oluşmaması için bahçe dekorasyonunun kendi içerisindeki uyumuna da dikkat edebilirsiniz. Çünkü aynı mekanda alakasız bahçe dekorasyon objeleri kullanmak sadece karışıklığa neden olur. İşe zeminden başlayabilir ve bahçenin geri kalanında belirlediğiniz uyum çizgisini devam ettirebilirsiniz.. 

Örneğin bahçede ağırlıklı olarak hangi renk ve doku varsa zemin için de o malzeme ile uyumlu bir zemin döşemesi tercih edebilirsiniz. Yeşil ağırlıklı bir bahçede taşlarla bahçe dekorasyonu yapmak için karoların aralarına çim ekilmiş bir yol yapabilirsiniz. Üstünü sarması için de giriş kapısının yanına sarmaşık ekebilirsiniz. Bahçenizi tamamen kendi zevkinize göre şekillendirmek için de ¨4 Bahçe Dekorasyonu Fikri¨ yazımızda yer alan önerileri uygulayabilirsiniz.

Güzel Bahçe Dekorasyonu

Güzel bir bahçe dekorasyonunun en büyük etkeni olan bahçe düzenlemesi hakkında ayrıntılara yer verdik. Sizi hayalinizdeki bahçeye kavuşturacak ve keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak çözümler Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Bu arada eğer sizin için yaz mevsimi, balkon veya bahçe keyfinin yanı sıra “yazlık ev” de demekse ve bu sezonluk yaşam alanını da güzelleştirmek istiyorsanız “Orası da Sizin Eviniz: Yazlık Ev Dekorasyonu İçin 6 Öneri” yazımıza göz atmanızı öneririz.

Keyifli bir yaz dileriz!