Çalışma Sandalyesi Çeşitleri

Çalışma Sandalyesi Çeşitleri

Çalışma alanınızda geçirdiğiniz zamanın bir türlü verimli geçmediğinden şikâyet ediyorsanız ve odaklanmakta güçlük yaşıyorsanız; bu durumun alanın yeterince düzenli olmaması, dekorasyonda doğru renklerin seçilmemesi gibi nedenleri olabilir. Fakat en önemli neden, ihtiyaca uygun çalışma odası mobilyaları seçmemek!

İhtiyacınız olan alanı size sunacak bir çalışma masası ve uzun saatler oturacağınız için konforlu olması gereken çalışma sandalyeleri, alandaki veriminizi artıracaktır. Dilerseniz “Eve Çalışma Masası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” ve “Çalışma Sandalyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazılarımız en doğru seçimi yapmanız konusunda size yol gösterebilir.

Çalışma sandalyesi seçiminde doğru tercih yapmanıza yardımcı olacak kriterlerden birisi de model çeşitlerini incelemek. Çalışma sandalyesi modellerinin özelliklerini ve isimlerini bildiğinizde, size en uygun alternatifi kolay bir şekilde bulabilirsiniz. O halde şimdi, çalışma sandalyesi modellerinin isimlerini ve özelliklerini inceleyelim.

Çalışma Sandalyesi Modelleri

İhtiyacınıza ve zevkinize uyum sağlayacak çalışma sandalyeleri, bütçenize uygun çalışma sandalyeleri fiyatları ile Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Operatör Sandalyesi

Ergonomik

“Ergonomik sandalye” olarak da bilinen operatör sandalyesi, uzun süren masa başı mesaileri için gayet uygun bir seçenek. Bel, sırt, kol destekleri sayesinde nötr duruşu destekleyen bu ofis sandalyesi modeli, minderli ve kumaşlı ya da fileli şekilde tasarlanabiliyor. Boyu ayarlanabilen ve çoğunlukla tekerlekli olan operatör sandalyenin kolçaklı ya da kolçaksız seçenekleri de mevcut.

Yönetici KoltuğuYönetici Koltuğu

İş yerlerinde genellikle yöneticilerin kullandığı bir model olan ve adını da buradan alan yönetici koltukları en rahat çalışma koltukları arasında yer alıyor. Çoğu modeli boyun ve bel desteği sağlayan yönetici koltukları uzun sırt bölümüyle dikkat çekiyor. Genellikle deri kaplama olsa da diğer kumaşlardan da üretilebilen bu seçenek, diğer ofis çalışma sandalyelerine kıyasla daha yüksek fiyatlı olabiliyor.

File SandalyeFile Sandelye

Evlerde ve ofislerde en çok tercih edilen modellerden biri olan file sandalyelerin en belirgin özelliği sırt kısmının fileden olması. Oturma bölümü plastik ya da minderli olabilen bu seçenekte konforlu bir çalışma için minderli ve sırt kısmı destekli ürünleri seçebilirsiniz. Genellikle yüksekliği ayarlanabilir ve aynı zamanda zemindeki tekerlekleri sayesinde hareket ettirilebilir olan file sandalyelerin kolçaklı ve kolçaksız modelleri mevcut.

Klasik Tasarımlı Çalışma Sandalyesi

 

Konferans Sandalyesi

 

Oturma ve sırt alanları normal sandalyelere benzeyen, bel boşluğu bulunmayan sandalye modelidir. Çoğunlukla kumaştan üretilmesine rağmen plastik çalışma sandalyesi ile de karşılaşmanız mümkün. Özellikleri modelden modele değişen bu çalışma sandalyesinde, maksimum konfor için kullanılan malzemeye ve ergonomikliğe dikkat etmeniz gerekiyor.

Tulip Çalışma Sandalyesi

Tulip sandalye

Görsel Kaynak

Sırt kısmı dışa doğru eğimli olan ve çoğunlukla plastikten üretilen modele bu isim veriliyor. Minimalist bir yansıma sunan tulip çalışma sandalyesinin oturma alanı minderli ya da mindersiz olabiliyor. Sırt kısmında bel boşluğu bulunmadığı için konfor noktasında eksik kalabilen bu modelin kolçaklı ve kolçaksız seçenekleri bulunabiliyor. Ayrıca tekerlekli ve tekerleksiz seçeneklerinin olduğunu da not düşelim.

Diz Destekli (Kneel) Sandalye

Diz Destekli Sandalye

Görsel Kaynak

Oturma alanı 60-70°C’lik bir açıya sahip olan ve diz koymak için özel bir bölümü bulunan bu sandalye modeli, belde oluşan baskıyı olabildiğince önlemeyi amaçlıyor. Çoğunlukla sırt yaslama bölümü bulunmayan diz destekli sandalyelerin bazıları hareket ettirilebilirken bazıları ettirilemiyor. Kısıtlı bacak hareketi, bacaklardaki kan dolaşımını azaltma gibi durumlar ise bu sandalyenin dezavantajlarından.

Oyuncu Koltuğu

Oyuncu Koltuğu

Oyuncuların, bilgisayar başında uzun süre konforlu bir şekilde oturmalarını sağlayan oyuncu koltukları, ofis sandalyesi olarak da kullanılabiliyor. Sırt ve boyun bölümünde destek sağlayan ek minderleri bulunabilen oyuncu koltukları, çoğunlukla kolçaklı ve hareket ettirilebilir oluyor.

Çalışma Sandalyesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler adlı yazımızı okuyarak uygun sandalyeyi seçebilirsiniz.