Eve Çalışma Masası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çalışma Masası Nasıl Seçilir

Pek çok insanın hızlı bir şekilde evden çalışma modeline geçmesi yeni ihtiyaçların doğmasına neden oldu. Bu ihtiyaçlardan en önemlisi ise hiç kuşkusuz evde çalışma alanı oluşturmak! Verimli bir çalışma ortamı oluşturmak için de çalışma masası olmazsa olmaz! Peki, çalışma masası nasıl seçilir?

Haydi, şimdi, çalışma masası seçimi sırasında nelere dikkat etmeli, anlatalım.

Çalışma Ortamınızı Nereye Kuracağınıza Karar Verin

Belki evinizdeki bir odayı çalışma odası olarak kurgulayacaksınız, belki de salonunuzdaki bir köşeyi çalışma alanı yapacaksınız… Çalışma masası almadan önce bu kararı vermeniz, seçeceğiniz ürünün boyutu konusunda sizi yönlendireceğinden oldukça önemli. Dolayısıyla ilk adımda mekanın ölçüsünü almalısınız.

Bu arada çalışma masasını konumlandıracağınız nokta mümkünse gün ışığı alsın. Bu verimli bir çalışma alanı oluşturmanın püf noktalarından ve “Çalışma masası nerede olmalı?” sorusunun cevaplarından biri.

Çalışma Masası Nasıl Seçilir

Çalışma Masasını Ne İçin Kullanacağınızı Belirleyin

Home ofis çalışırken kendinizi rahat hissedebilmek ve masa başında çalışanların sıklıkla şikâyetçi oldukları ağrılardan kurtulmak için bir çalışma masası almaya karar verdiniz. Peki, bu masayı tam olarak nasıl kullanacaksınız? Örneğin yüksek lisans tezinizi yazarken yani ders çalışırken de bu masayı kullanmayı planlıyor musunuz? Belki ders çalışmak ya da çalışmak dışında aynı zamanda kitap okumak için de bu masayı tercih edeceksiniz.

Peki, masanın üzerinde neler olacak? Masaüstü bilgisayar mı, yoksa dizüstü bilgisayar mı kullanacaksınız?

Kullanım amacınızı belirleme doğrultusunda sorduğunuz soruların cevapları, hangi özelliklere ve ölçülere sahip bir masa almanız gerektiği konusunda size yardımcı olur. Mesela masaüstü bilgisayar kullanıyorsanız kabloların geçmesi için gözlere sahip bir bilgisayar masası almalısınız. Masada bilgisayarınıza ek olarak dokümanlara da yer vermeniz gerekiyorsa ihtiyacınız olan kesinlikle küçük bir masa değil!

Alacağınız çalışma masasını nereye konumlandıracağınıza ve hangi amaçla kullanacağınıza karar verdikten sonra sizin için ideal çalışma masa ölçüsünü belirleyebilir, ihtiyacınıza ve isteklerinize cevap verecek ürünü araştırmaya başlayabilirsiniz.

Çalışma Masası Nasıl Olmalı

Çalışma Masası Modelleri Arasında Seçiminizi Yapın

Dikdörtgen, oval, L model, duvar monte edilip açılır-kapanır olma özelliği ile yerden tasarruf etmenizi sağlayan, çekmeceli… Tercih edebileceğiniz çok sayıda çalışma masası modeli var. Alana ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak size en uygun çalışma masasının hangisi olduğuna karar vermelisiniz.

Çalışma masası nasıl olmalı?” sorusunun cevabı ve verilebilecek çalışma masası tavsiyesi elbette ihtiyaçlar doğrultusunda farklılık gösterebilir. Örneğin çalışma odanızda bir kitaplık yoksa kitaplıklı çalışma masalarını tercih edebilirsiniz. Alanda düzeni sağlamak için ise çekmeceli çalışma masaları mükemmel bir alternatif!

Bu arada kitaplıklı ve çekmeceli masalarda da pek çok model seçeneği mevcut! Yani ihtiyacınızın yanı sıra zevkinize uygun bir ürün bulacağınızdan da şüpheniz olmasın!

Genişlik ve derinlik ölçüleri, alanın büyüklüğü ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda şekillenecek. Fakat burada çalışma masasının yüksekliğinin de önemini unutmamak lazım. Çalışma masasının ölçüsü, sandalyeye oturduğunuzda göğüs kafesiniz ve beliniz arasında kalmalı. Dolayısıyla bu duruma hem masa hem de çalışma sandalyesi alırken dikkat etmelisiniz. Boyu ayarlanabilen sandalyeler, ideal çalışma pozisyonunu bulmanız konusunda size yardımcı olabilir. Çalışma Masası Aydınlatması Nasıl Olmalı? adlı yazımızı okuyarak çalışma masanızın yanında çalışma masası aydınlatması hakkında da gerekli bilgileri öğrenebilirsiniz.

Çalışma Masası Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ürünün Hangi Malzemeden Yapıldığını İnceleyin

Dayanıklılık ve bütçenize uygunluk açısından ürünün yapıldığı malzemeyi incelemek de şart! Ahşap, MDF ve suntalam ise çalışma masalarında en çok kullanılan malzemeler. Peki; bu maddelerin birbirinden farkı ne, hangi avantajları sunuyorlar?

Ağaçlardan elde edilen doğal bir madde olan ve ağaç tipine göre dirençleri değişse de oldukça dayanıklı olan ahşap masalar doğadan esintiler sağlayan ürünler. Düzenli olarak bakım gerektiren ahşap çalışma masaları diğer seçeneklere göre daha pahalı. Fakat burada, uzun ömürlülük unsurunu unutmamakta fayda olduğunu hatırlatalım.

Ağaç parçalarının preslenmesi ile oluşan MDF de oldukça dayanıklı bir seçenek. Suya ve neme karşı dayanıklı olabilen bu seçenekte model alternatifi de oldukça fazla.

Uygun fiyatlı bir çalışma masası arıyorsanız tercihinizi suntalamdan yana kullanabilirsiniz. Diğer seçeneklere göre daha hafif olan suntalam çalışma masaları, neme ve suya karşı dirençsiz olabildiklerinden özellikle rutubetli odalarda tercih etmenin pek sağlıklı olmayacağının altını çizelim.

Çalışma masası alırken nelere dikkat etmeli anlattık. Şimdi, sırada size en uygun ürünü bulmak var! Dilerseniz hemen Koçtaş’ın web sitesinde çalışma masası fiyatlarını öğrenebilir ve çalışma masası modelleri incelemesi yapabilirsiniz. Bu arada çalışacağınız alanı oluştururken “Home Ofis Nedir? Rahat ve Verimli Çalışma Ortamı İçin Öneriler” yazımızı da mutlaka okumanızı öneririz!