Canlı Renk Paleti Sevenlere: Dekorasyonda Kırmızı ile Uyumlu Renkler

Dekorasyonda Kırmızı ile Uyumlu Renkler

Yıllarca her taşındığımız evde fildişi, kum beji gibi renk tonları ile karşılaştık. Oda dekorasyonunda da bu renkler ile uyumu yakalamaya çalıştık. Sizce de artık yaşam alanlarımıza biraz enerji, farklılık ve yaratıcılık katma zamanı gelmedi mi? “Evet” dediğinizi duyar gibiyiz. 

Özellikle kırmızı, oturma odası dekorasyonu için iyi bir fikir. Kırmızı yatak odası da farklı bir tercih olacağından ilginizi çekebilir. Kırmızı balkon dekorasyonu ise evinizin dışarıdan ilgi çekmesini sağlayabilir. Kırmızı banyo dekorasyonu ile de dinamik bir banyoyaya sahip olabilirsiniz.

Öyleyse gelin, kırmızı ev dekorasyonu fikirlerine göz atalım. Evinize adım atanlar sıradanlığı değil, dinamizmi fark etsin. Hatta bununla da kalmayıp ev dekorasyonunda mükemmel uyumu yakalamanız için kırmızı renk paleti seçeneklerini keşfedelim. Hazırsanız başlayalım.

Dekorasyonda Koyu Kırmızı ile Uyumlu Renkler Nelerdir?

Koyu kırmızı oldukça güçlü bir renk. İki baskın rengi bir araya gelip dekorasyonu boğmaması için koyu kırmızıyla birlikte gri, beyaz gibi daha arka planda duran tonları tercih edin. Ayrıca koyuyla açık kırmızı tonlar arasında bir tercih yaparken odanızın ışık alma durumunu da göz önünde bulundurun. Çünkü koyu renkler odaya daha karanlık bir görünüm verirken açık renkler aydınlığı arttırır. 

Geniş, aydınlık odalarda koyu kırmızıyı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Küçük ve karanlık alanlarda ise daha ferah bir görünüm için açık kırmızıyı tercih edebilirsiniz. Ancak gönlünüz hep koyu kırmızıdan yanaysa bunun da bir çözümü var. Evinizde aplik, lambader, spot ışık gibi aydınlatma seçeneklerini doğru yerlerde kullanmanız yeterli. Evinize ışığı davet edecek seçimler yapmak için ¨Hangi Odaya Hangisi Olur? 4 Adımda En Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?¨ yazımızı okumayı unutmayın. Şimdi gelin, tutkunun rengi koyu kırmızı ile kombine edebileceğiniz renklere bakalım.

Kırmızı Beyaz Oda Dekorasyonu

Kırmızı Beyaz Ev Dekorasyonu

Beyaz, parlak görünümüyle kırmızıyı keskin bir şekilde öne çıkarır. Beyazı kırmızıyla birlikte kullanarak mükemmel bir kontrast oluşturabilirsiniz. Ekleyeceğiniz ara tonlarla da kendi stilinizi yaratabilirsiniz. Örneğin modern ev dekorasyonu için kırmızı, beyaz ve sarı renkleri bir arada değerlendirin. 

Eğer kırmızı beyaz salon dekorasyonu yapacaksanız buna uyan sarı renk bir koltuk tercih edebilirsiniz. Kırmızı beyaz renkleri yatak odası dekorasyonunda kullanacaksanız da diğer eşyalarınızı nötr renklerde tercih edebilirsiniz.

Bohem ev dekorasyonu için kırmızıyla yeşil kullanın ve aksesuarlarda sütlü kahveye yer verin. Klasik dekorasyon için daha cesur bir seçim yapın ve kırmızı, lacivert, beyazı eşleştirin. Kırmızı siyah beyaz ev dekorasyonu için de bir odanızı ayırmanızı öneriyoruz. Kırmızı siyah dekorasyonu ise oturma odasında tercih edebilirsiniz.

Ancak bu renklerin dağılımının tüm görünümü değiştireceğini de söylemeden geçmeyelim. Kısaca gözünüzde canlandıralım: Kırmızı beyaz çizgili bir duvar kağıdı yani eşit ve minimal dağılımla siyah aksesuarların birleşimi klasik ile modern arası bir çizgi yaratır. Siyah duvar boyası, kırmızı koltuk ve beyaz kırlentler ise tamamıyla geleneksel bir atmosfer verir. 

Kırmızı Gri Ev Dekorasyonu

Gri Kırmızı Ev Dekorasyonu

Gri, beyaz gibi kırmızıyı ön plana çıkaran bir ton. Kullanım alanına göre beyaza kıyasla daha avantajlı bir renk de olabiliyor. Beyazın yoğun kullanımı göz yorabiliyor, gri ise daha mat bir görünüm veriyor. Bu nedenle gri, salon ve yatak odası gibi dinlenme alanları için daha uygun. Beyazsa mutfak, banyo, antre gibi mekanlar için ideal.

Yine yaratmak istediğiniz dekorasyon etkisine göre grinin tonunu seçebilirsiniz. Minimalist ev dekorasyonu için açık griyi hakim renk olarak kullanın, kırmızıyı ise aksesuarlarda tercih edin. Daha yaşam dolu bir alan için kırmızıyı fon yapın. Örneğin gri koltuğun arkasındaki duvarı kırmızıya boyayın ya da seçiminizi kırmızı perde veya halıdan yana yapın. Grinin ev dekorasyonunda kullanımı ile ilgili daha detaylı bilgi için ¨Renk Paletinizi Oluşturun: Ev Dekorasyonunda Gri ile Uyumlu Renkler¨ yazımızı okuyabilirsiniz.

Kırmızı Mavi Ev Dekorasyon Stili

İşte, kırmızı ev dekorasyonuna özel renkler ve kodları:  

Mavi Kırmızı Uyumu

Her ikisi de baskın renklerden olduğu için mavi ve kırmızıyı pek de bir arada kullanmayı düşünmeyiz. Aslında mavi ve kırmızı şaşırtıcı şekilde uyum sağlayan, hatta tonuna göre nötr bir görünüm bile veren renkler. Sadece dikkat etmeniz gereken, yatak odası ve salon gibi dinlenmeye özel alanlarda iki rengi çok dengeli şekilde kullanmak. 

Örneğin deniz mavisi ya da bebek mavisini koyu kırmızı ile bu alanlarda kullanabilirsiniz. İki renge de perde, kırlent, örtü gibi detaylarda yer verin. Duvarlarda ise bej gibi açık bir renk tercih edin.

Çarpıcı bir görünüm için de koyu kırmızı ve laciverti altın, bronz gibi tonlarla eşleştirin. Örneğin klasik dekorasyona sahip bir salon ya da endüstriyel tasarım çizgisinde bir mutfakta koyu kırmızı koltuk ya da sandalyeler kullanın. Sandalye, sehpa ayakları ya da lambada ise bronza yer verin. 

Laciverti ise fon olarak perde, duvarın bir bölümü ya da halıda değerlendirin. Böylece mavi ve kırmızı tüm şıklığı ile odanıza bambaşka bir hava katar. Dekorasyonda mavi kullanımına dair ipuçları için de ¨Renk Kodlarını Not Edin: Ev Dekorasyonunda Mavi ile Uyumlu Tonlar¨ yazımızı okuyabilirsiniz.

Dekorasyonda Açık Kırmızı ile Uyumlu Renkler Nelerdir?

Açık kırmızı, turuncu ve sarı tonlarını içinde barındıran yaşam dolu bir renk. Bu özelliği sayesinde modern dekorasyon stili ile kusursuz bir uyum sağlıyor. Koyu kırmızı kadar baskın bir renk olmadığı için de dekorasyonda daha büyük bir alanı kaplayabiliyor. Örneğin tüm odayı çekinmeden açık kırmızıya boyayabilir, salon halısı gibi büyük bir alanda kullanabilir ya da açık kırmızı mobilyalar tercih edebilirsiniz. Gelelim açık kırmızıyla eşleşen renklere.

Pembe Açık Kırmızı Dekorasyon

Pembe Kırmızı Ev Dekorasyonu

Pembe, açık kırmızıya yakın bir renk olduğu için dekorasyona çok katmanlı bir görünüm katıyor. Hatta bu derinliği artırmak için pembe, açık kırmızı ve fuşya renklerini bir arada kullanmanızı öneririz. 

Pastel tonlarda, sıcacık bir oda için de toz pembe, kırmızı ve badem renklerini kombine edin. Evinize romantik bir görünüm katmak için kırmızıyı baskın renk olarak kullanın, beyaz ve pembeye de desenler içerisinde yer verin. Toprak kırmızısı ve kahverengi ile de bu dekorasyona şık bir dokunuş yapabileceğinizi unutmayın.

Şeftali Açık Kırmızı Dekorasyon

Kırmızı Turuncu Dekorasyon

Kırmızı ve turuncu renk çarkında yan yana olan uyumlu renkler. Turuncunun daha yumuşak bir tonu olan şeftali de bu uyumu sağlıyor. Hatta turuncu, kırmızı ile biraz boğucu olurken pastel tonlardaki şeftali dengeli görünüyor. Turuncu ve kırmızıyı mutfak gibi iştah ve neşe ile eşleşen odalarda kullanabilirsiniz. 

Genç odalarına dinamik bir görünüm katmak için de şeftali ve açık kırmızı tonlardan faydalanabilirsiniz. Salon ve yatak odasında ise bu iki renge ek olarak bej, krem, sütlü kahve gibi dinlendirici nötr renkler ekleyebilirsiniz.

Zeytin Yeşili Açık Kırmızı Dekorasyon

Yeşil ve kırmızı birlikteliği evinize sofistike bir hava katacak. Özellikle zeytin yeşili ya da adaçayı yeşili gibi mat bir ton açık kırmızı ile mükemmel uyum sağlar. Bu şık stil hem klasik dekorasyonla hem de vintage, bohem gibi daha modern stillerle uyum sağlar. 

Zeytin yeşili ve kırmızıyı kullanırken önemli olan aksesuarlarınızın renk tonlarına dikkat etmek. Zarif bir görünüm vermek için dekoratif eşyalarda lacivert, altın rengi, modern dekorasyon stillerinde ise sarı, beyaz, sütlü kahve tonlarını kullanın. 

Ev dekorasyonunda yeşil renk kullanımıyla ilgili daha detaylı bilgi için de ¨Göz Alıcı Renk Kombinasyonları İçin: Ev Dekorasyonunda Yeşil ile Uyumlu Renkler¨ yazımızı okumayı unutmayın. 

Kırmızı Ev Dekorasyon Fikirleri ve Renk Paleti

İşte, kırmızı ev dekorasyonuna özel renkler ve kodları:  

Gri Kırmızı Renk Paleti

Kırmızı, gri ve beyazın minimalist etkisini yakalamak için bu renk kodlarını not edin. Bu minimalist etkiyi kırmızı beyaz mutfak dekorasyonu ile değerlendirebilirsiniz.

Kırmızı Beyaz Renk Paleti

Kırmızı ve beyazın hayat dolu enerjisi ise bu renk paletinde sizi bekliyor.

Kırmızı Renk Paleti

Kırmızı siyah ve krem renginin kullanımı hiç bu kadar şık olmamıştı. Bu renk kullanımlarını tersine çevirerek kırmızı koltuklu oda dekorasyonu da yapabilirsiniz. Kırmızı l koltuk bu dekorasyon için uygun bir tercih olabilir.

Kırmızı ile Uyumlu Renk Paleti

Açık kırmızıyı pastel tonlarla kullanarak evinizde dingin bir atmosfer yaratmak için bu renk kodlarından yaralanın.

Pembe Kırmızı Renk Paleti

Kırmızı ve pembenin rüya gibi görünümünü evinize taşımak için bu renk paletini kullanın.

Lacivert Kırmızı Renk Paleti

Koyu kırmızı ve mavi tonlarını altın rengi dekorasyonla tamamlamak için şu renk kodlarından yararlanın.

Dekorasyonda Kırmızı Renk Paleti

Yeşil ve kırmızı zarafeti bu renk paletinde sizi bekliyor. 

Bu yazımızda kırmızı ile en uygun renkleri paylaştık. Tabii kırmızı dekorasyon size fazla cesur geliyorsa kırmızı dekorasyon objeleri ile bu rengi evinizde kullanabilirsiniz. Evinizde büyük bir değişim istiyorsanız da kırmızı duvar dekorasyonları tam size göre. Evinizi kırmızıyla dekore ederken ihtiyaç duyabileceğiniz iç cephe boyaları, mobilyalar ve dekoratif objeler Koçtaş’ta sizi bekliyor.

Renk Kodlarını Not Edin: Ev Dekorasyonunda Mavi ile Uyumlu Tonlar adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz