Kısa Ama Öz Anlatıyoruz: Ev Dekore Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ev Dekore Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaşam alanınızda kendinizi iyi hissetmenizin sırlarından biri hiç kuşkusuz sizi yansıtan bir ev dekorasyonunu hayata geçirmek! Peki, evinizin bir ruha bürünmesini sağlayacak bu uygulamaları yaparken nasıl bir yol izlenmeli? İşte, ev dekore ederken dikkat edilmesi gerekenler:

Ev İçi Dekorasyon Fikirlerinin Yol Göstericisi: Bir Dekorasyon Stiline Karar Verin

Kendinizi spor giysiler içerisinde mi daha rahat hissediyorsunuz, yoksa şık ve klasik parçalar vazgeçilmeziniz mi? Aslında giyim tarzınız gibi hayata geçireceğiniz ev dekorasyonu fikirleri sayesinde yaşam alanınızın da bir stili olacak. Ev içi tasarımını en doğru şekilde yapmak ise uygulayacağınız stile ilk adımda karar vermekten geçiyor.

Ev dekorasyonu stillerini klasik, modern, country olmak üzere üç ana sınıfa ayırabiliriz. Fakat bu stillerin de kendi aralarında ayrıldığını unutmamak gerekiyor. Örneğin eviniz küçükse ve kalabalıktan hoşlanmıyorsanız, sade bir ev kurgulamak istiyorsanız bu durumda tercihinizi modern dekorasyonun bir alt kolu olan minimalist dekorasyondan yana kullanabilirsiniz.

Ev Dekore Ederken Nelere Dikkat Edilmeli

Evinizin Ambiyansına Yön Veren Etkenlerden: Renk Paleti Oluşturun

Ev dekorasyonu modellerini incelediniz, yaşam alanınızda uygulayacağınız dekorasyon stilline karar verdiniz. Şimdi, sırada en az onun kadar önemli bir şey var: Renk paletini belirlemek!

Evinizde hangi renklere yer vermek istiyorsunuz? Bu sorunun yanıtının hem kolay hem de zor olduğunu biliyoruz. Bu adımı kolaylaştırmak için bu aşamada dikkat etmeniz gerekenleri şöyle özetleyebiliriz: Birbirleriyle uyumlu renkler seçin, renk paleti oluştururken sevdiğiniz renklerin yanı sıra odaya uygun ve psikolojik olarak da sizi iyi hissettirecek renkleri tercih edin.

Mesela ışık almayan odalarda açık tonların hakim olduğu bir renk paletini değerlendirmek, odayı hem aydınlık hem de daha geniş gösterebilir. Bu söz konusu oda yatak odasıysa duvarları açık mavi tonlara boyamak psikolojik olarak daha rahat hissetmenize yardımcı olabilir. Bu konudaki detaylar için “Ev Dekorasyonunda Renklerin Psikolojik Etkileri: Odalara ve Trendlere Göre Renk Kullanımı Rehberi” ve “Dekorasyonun Püf Noktası: Doğru Renk Paleti Nasıl Oluşturulur?” yazılarımıza göz atabilirsiniz.

Ev Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mobilyaları ve Diğer Eşyayı Doğru Seçmek İçin: Yerleşim Planı Oluşturun, Ölçü Alın

Gönül ister ki beğendiğiniz ve belirlediğiniz stile uygun tüm ürünleri satın alın ve evinizde uygun gördüğünüz bir yere yerleştirin. Fakat biliyorsunuz ki bu pek mümkün değil! Alacağınız mobilya ve diğer eşyanın, odaların genişliği ile uyum içinde olması gerekiyor.

İşte, tam da bu sebeple hangi mobilyayı nereye konumlandıracağınızı belirlemeniz ve mobilya, halı, perde gibi ürünleri almadan önce alanlarda ölçü almanız şart. Ardından bu planlama ve elinizde olan ölçüler doğrultusunda tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun olan ürünleri seçebilirsiniz.

Eğer eviniz küçükse bu aşamada, yerden tasarruf etmenizi sağlayacak ev dekoru fikirlerini de araştırmanız faydalı olabilir. Bu konuda öneriye ihtiyaç duyuyorsanız “Evinizin Tüm Odaları İçin: Küçük Ev Dekorasyonu İçin Öneriler” yazımıza göz atmanızı öneririz.

Eviniz ister küçük ister büyük olsun, en iyi ev dekorasyonu yapmanın anahtarlarından birinin sık yapılan dekorasyon hatalarından kaçınmak olduğunu unutmamalı ve bu doğrultuda gerekli adımları atmalısınız. Ayrıca trendlerin izinden gitmeyi sevenlerdenseniz “Evinizi Yeni Yıla Hazırlayın: 2022 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazımız bu konuda size ilham olabilir, belirtmeden geçmeyelim.

Ev Dekorasyonu Fikirleri

Yaşam Alanı Canlansın: Yer Vermek İstediğiniz Ev Dekorasyon Ürünlerini Belirleyin

Biblolar, tablolar, çerçeveler, hatta aynalar… Evinizin stiline uygun olarak seçeceğiniz her ev dekorasyon ürünü, hayal ettiğiniz ev içi dekorasyon modellerine sizi bir adım daha yaklaştıracaktır. Klasik veya modern dekoratif ürünler arasından size en uygun olanı seçebilirsiniz.

Renk paletiyle ve stille uyumlu dekoratif ev aksesuarları evinizi tamamlayacaktır; fakat bu senenin popüler ev iç dekorasyon ürünlerine öncelik vermek isterseniz mumlukları, büyük aynaları, ahşap ev dekorasyon aksesuarlarını mutlaka değerlendirmenizi öneririz. Ayrıca ev dekorasyon malzemelerinin yanı sıra şık saksılar içine yerleştirilmiş bitkilerin de evinize ferah bir görünüm kazandıracağını not düşelim.

Ev dekorasyonu yaparken nelere dikkat edilmeli, anlattık! Şimdi evi güzelleştirme zamanı! Ev için dekoratif objeler ve saatten kırlente, çerçeveden tabloya pek çok ev dekorasyonu ürünleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!ev