Eviniz Anılarla Süslensin: Çerçeve Önerileri

Dekorasyona Uygun Çerçeve Seçimi

Duvar dekorasyonu denildiğinde akla gelen dekoratif aksesuarlardan biri hiç kuşkusuz çerçeveler! Duvarlarınızda, belki de konsol gibi mobilyalarınızın üzerinde şık çerçevelerin içerisine konumlandırdığınız anılarınıza yer vermek çok güzel fikir! Fakat bu noktada en ufak bir detayın bile evinizin dekorasyonuna etki ettiğini unutmamak gerek.

Tam da bu nedenle yaşam alanlarınızı süslediğiniz çerçeve modellerinin dekorasyon stili ile uyumlu olması çok önemli. Gelin şimdi, dekorasyona uygun çerçeve seçimi nasıl yapılır, fotoğraf çerçevesi modelleri doğrultusunda göz atalım.

Ahşap Çerçeveler

Farklı renklerde ve dokularda olan ahşap çerçeve modelleri, özellikle evinde rustik etkiler sevenler ve ev dekorasyonunu bu doğrultuda yapanlar için uygun bir seçim olabilir.

Hangi ahşap çerçeveyi alacağınızı belirlerken mobilyalarınızın ahşap detaylarına uygun tonlarda renk seçimi yapmak, bütünleşik bir uygulama yapmanıza yardımcı olacaktır.

Ahşap çerçeveler modern ve country dekorasyon için oldukça uygun. Fakat ahşap detayların yanı sıra altın, gümüş, roze altın gibi renklere sahip olan ürünler de klasik dekorasyonda tercih edilebilir.

Çerçeve Modelleri

Metal Çerçeveler

Metal detaylara sahip mobilyalarınız ya da dekoratif ürünleriniz varsa metal çerçeve alternatifleri size göre olabilir. Üstelik tamamen metalden yapılmış çerçevelerin yanı sıra ahşabı ve metali buluşturan tasarımlar da oldukça samimi bir etki yaratıyor, bizden söylemesi!

Metal çerçeve seçiminde metalin rengini ön planda tutmak, evinizin dekorasyonunda yer alan metal ögelerle uyum sağlayacak seçenekleri tercih etmek faydalı olabilir.

Metal çerçeveler modern ve klasik dekorasyon ile oldukça uyumlu olabilir. Fakat ahşap detayları da olan ürünleri country dekorasyonda da tercih edebilirsiniz.

Duvar Çerçevesi Modelleri

Plastik Çerçeveler

Oldukça geniş bir renk yelpazesi ve tasarım alternatifleri… Eğer tercihinizi plastik çerçevelerden yana kullanacaksanız evinize uygun duvar çerçeve modelleri bulmakta hiç zorlanmayacaksınız!

Farklı renk ve dokularda üretilebilen plastik çerçeveler, fiyat olarak diğer seçeneklere göre daha uygun olabiliyor. Tek yapmanız gereken ise uyguladığınız renk paletiyle uyum sağlayacak bir tonda çerçeve bulmak!

Modern, country, klasik… Plastik çerçeveler tasarım detayları doğrultusunda her stil ile uyum sağlayabiliyor.

Duvar Çerçeveleri

Kabartmalı Çerçeveler

Genellikle polyesterden üretilen kabartmalı çerçevelerde, evinizin dekorasyonu ile uyum sağlayabilecek tasarımlar yer alıyor. Çiçek ve ananas gibi desenlerin yanı sıra geometrik desenler de çerçevelerin üzerinde kabartmalı bir şekilde son derece dikkat çekici duruyor.

Beyaz ve gri gibi renklere ek olarak altın rengi gibi şık ve kabartmalı çerçeve modellerine ulaşmanız mümkün. Bu çerçeve çeşitleri, tasarımları doğrultusunda her dekorasyon stiline uygun olabiliyor.

Çerçeve Çeşitleri

Kolaj Çerçeveler

“Çoklu çerçeve” olarak da bilinen kolaj çerçeveler, birden fazla çerçeveyi farklı tasarımlarla bir araya getiriyor. Yani bir adet kolaj çerçeve alarak birkaç fotoğrafa yer verecek bir tasarıma sahip olabilir ve tek tek çerçeve alma zahmetinden kurtulabilirsiniz.

Son dönemlerin en çok tercih edilen modellerinden biri olan çoklu çerçeveler genellikle modern dekorasyonun uygulandığı evler için uygun.

Duvar Çerçevesi Çeşitleri

LED’li Çerçeveler

Çevresindeki LED ışıklar sayesinde dikkat çekici bir tasarıma sahip olan LED’li çerçeveler, eve hareket katan bir etkiye sahip.

Farklı renklerde ve tasarımlarda olabilen LED’li çerçeveler çoğunlukla modern dekorasyon uygulayanların tercihi.

LED Çerçeve

Görsel Kaynak

Pano Çerçeveler

Genellikle büyük bir çerçevenin içerisine gerilmiş iplere mandallar yardımıyla fotoğrafların asıldığı pano çerçeveler, son dönemlerin en popüler seçimlerinden. Bu çerçevelerin çoğunlukla ahşaptan ve jüt iplerle yapıldığını söyleyebiliriz.

“İp çerçeve” olarak da bilinen bu modele modern ve country stilin uygulandığı evlerde yer verebilirsiniz. Ayrıca pano çerçeveler genç odalarının ruhuna da oldukça uygun!

Çerçeve Fiyatları

Magnetli Çerçeveler

Çerçeveleri duvarlara asmak ya da mobilyaların üzerine konumlandırmak bilindik uygulamalar. Peki, çizginin dışına çıkmaya ne dersiniz? Magnetli çerçeveler sayesinde artık buzdolabınızın üstüne astığınız fotoğraflar daha şık olacak.

Magnetli Çerçeve

Görsel Kaynak

Evinizin dekorasyon stiline uygun, birbirinden güzel çerçeve modelleri Koçtaş’ta!

Bu arada dilerseniz anılarınıza, yaşam alanlarınızda çerçevesiz bir şekilde de yer vermeniz mümkün. “Duvarlarda Fotoğraf İsteyenlere: 3 Çerçevesiz Duvar Dekorasyonu Önerisi” yazımız bu konuda size yardımcı olmaya hazır.