Renk Paletinizi Oluşturun: Ev Dekorasyonunda Gri ile Uyumlu Renkler

Renk Paletinizi Oluşturun: Ev Dekorasyonunda Gri ile Uyumlu Renkler

Gri tonları, ev dekorasyonunda sıklıkla değerlendirilen renkler arasında yer alıyor. Sizin için evinizin oturma odası, yatak odası, hatta banyo gibi farklı alanlarında kullanabileceğiniz griye uygun renkleri sıralayacağız; ama renk seçimi yaparken aslında renk paleti oluşturduğunuzu da belirtmeden geçmeyelim. Bu konuda ayrıntılı bilgi almak isterseniz “Dekorasyonun Püf Noktası: Doğru Renk Paleti Nasıl Oluşturulur?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Şimdi, ev dekorasyonunda gri ile birlikte kullanabileceğiniz renkler nelerdir anlatacağız ve ardından gri renk ile uyumlu bazı renklerin kodlarını gri ev dekorasyonu örneklerinde vereceğiz. Haydi, başlayalım!

Açık Gri ile Uyumlu Renkler

Eğer ev dekorasyonunda açık gri tonlarını tercih edecekseniz size önerimiz, dikkat çekici ve canlı renkler yardımıyla alandaki hareketi sağlamanız olur. Tabii bunun yanı sıra nötr bir renk seçerek daha sakin bir yaşam alanı dizaynına imza atmayı da tercih edebilirsiniz. Biz size önerilerimizi sunalım, zevkiniz doğrultusunda en uygun renk seçeneğine siz karar verin!

  • Klasik Mavi

Doğayı anımsatan ve 2020 yılında Pantone’nin yılın rengi olarak seçtiği klasik mavi, açık gri ile birleştiğinde dikkat çekici bir yansıma oluşturuyor. Dilerseniz klasik mavi yerine daha koyu mavi tonlarını da tercih ederek gri lacivert ev dekorasyonu da hayata geçirebilirsiniz. Bu arada klasik mavi ve ona yakın tonları ev dekorasyonunda nasıl değerlendirebileceğiniz konusundaki önerilerimize “Klasik Maviyi Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanabilirsiniz?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Açık Gri ile Uyumlu Renkler

  • Mercan Rengi

Gri pembe ev dekorasyonu sayesinde sade ve güzel enerjili bir ambiyans yaratmak istiyorsanız tercihinizi mercan renginden yana kullanabilirsiniz. Mercan rengi, özellikle açık gri tonlarda ev dekorasyonu uygulanan evlere çok uygun olsa da bu rengi, koyu griyi tamamlamak için de kullanabilirsiniz.

Gri ile Uyumlu Renkler

  • Hardal Sarısı

Sarı tonlarını seven ama parlak renklere evinde yer vermekten çekinenlerin gözdesi hardal sarısı, özellikle mobilyalarda çok güzel duruyor! Açık gri duvar boyalı ev dekorasyonu yapmak istiyorsanız koltuklarınızda, perdelerinizde ya da halınızın detaylarında hardal sarısını tercih edebilirsiniz.

Gri Ev Dekoru

  • Beyaz

Özellikle küçük ya da karanlık bir odayı dekore ediyorsanız size önerimiz, açık grinin yanında yoğun bir şekilde açık tonları kullanmanız olur. Ayrıca gri beyaz ev dekorasyonu doğrultusunda oluşturacağınız renk paleti sayesinde son dönemlerin popüler akımı olan İskandinav tarz dekorasyonu hayata geçirmeye bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Gri Beyaz Ev Dekorasyonu

  • Siyah

Ev dekorunda griye yakışan renkler arasında elbette asaletin rengi olan siyah da var. Gri siyah ev dekorasyonu yapmayı düşünüyorsanız size önerimiz bu renkleri; sarı, mercan rengi, mavi gibi renklerle kombinleyip alanda daha canlı bir ambiyans oluşturmanız olur.

Gri Siyah Ev Dekorasyonu

  • Antrasit Gri

Gri tonlarının hakimiyet kurduğu bir ev dekorasyonu uygulamak istiyorsanız bu doğrultuda, en çok tercih edilen koyu gri tonlarından biri olan antrasit griyi tercih edebilirsiniz. Örneğin söz konusu salon dekorasyonuysa ikili ya da üçlü koltuklarınızı açık gri, berjerleri koyu gri seçmek bizce oldukça şık ve güzel bir fikir!

Gri Duvar Boyası ile Uyumlu Renkler

  • Kahverengi

Evinizde doğal bir etki yaratmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz renklerden biri kesinlikle kahverengi. Kahverengiyi dilerseniz ahşap konsol gibi mobilyalar sayesinde yoğun bir şekilde kullanabilir, dilerseniz de mobilya ayakları gibi detaylarda tercih edebilirsiniz. Gri kahve ev dekorasyonu özellikle evinde ahşap mobilyalara yer vermek isteyenlerin önceliklerinden olabilir.

Gri Kahverengi Ev Dekorasyonu

Koyu Gri ile Uyumlu Renkler

Koyu gri rengi diğer renk tonları ile kombine ederken oldukça dikkatli olmalısınız. Koyu griyi yine koyu renklerle yoğun şekilde bir araya getirmek, alanda sıkıcı bir görüntü oluşturabileceği gibi odanızın küçük görünmesine de sebep olabilir. Şimdi, koyu gri -özellikle de antrasit gri- ile uyumlu renkleri keşfedelim!

  • Toz Pembe

“Antrasit gri hangi renklerle uyumludur?” sorusunun yanıtlarından biri hiç kuşkusuz toz pembe! Alanda, canlı renklerden mahrum kalmadan dengeleyici bir dekorasyon yapmanızı sağlayacak toz pembeye duvarlarda, mobilya detaylarında, tablo gibi dekorasyon ürünlerinde yer verebilirsiniz.

Gri Pembe Ev Dekorasyonu

  • Gök Mavisi

Evinizde huzurlu bir yansıma oluşturmak istiyorsanız dinlendirici, rahatlatıcı etkisi bulunan ve bu sebeple yatak odası dekorasyonunda da sıklıkla tercih edilen gök mavisinden destek alabilirsiniz.

Gri Mavi Ev Dekorasyonu

  • Canlı Sarı

Dekorasyonda gri ağırlıklı bir renk paleti oluşturmayı planlıyorsanız alanı ferah kılmak ve sıkıcılıktan uzaklaşmak için canlı tonları tercih etmenizi öneririz. Canlı sarı, parlak turuncu gibi dikkat çekici renkler ise detaylarda yer verildiğinde koyu gri ile mükemmel bir uyum yakalayabilir!

Gri Sarı Ev Dekorasyonu

  • Beyaz

Nötr bir renk olması sayesinde her renk ile uyumlu olan beyaz, koyu griyi dengelemek için de oldukça uygun bir seçenek!

Gri Koltuklu Ev Dekorasyonu

  • Krem Rengi

Koyu grinin sert etkisini yumuşatmak için yararlanabileceğiniz renklerden birisi de krem rengi. Krem rengi beyaza kıyasla daha yumuşak geçişli ve canlı bir atmosfer oluşturmanız konusunda size yardımcı olabilir.

Gri Krem Ev Dekorasyonu

  • Açık Gri

Koyu gri odaklı bir ev dekoru yapmayı ve seçeceğiniz diğer renkler sayesinde alanda yumuşak geçişler gerçekleştirmeyi planlıyorsanız ilk tercihlerinizden biri açık gri olmalı! Üstelik dilediğiniz açık gri tonda ürün bulmakta da hiç zorlanmayacaksınız; buna emin olabilirsiniz.

Gri Salon Dekorasyonu

  • Kırmızı

Dikkat çekici bir dekor yapmak isteyenlerdenseniz gri kırmızı ev dekorasyonunu değerlendirebilirsiniz. Fakat kırmızı rengin yoğun bir şekilde kullanımı agresif bir etki yaratabileceği için bu rengi detaylarda kullanmayı düşünmenizi öneririz.

Gri Kırmızı Ev Dekorasyonu

  • Bonus: Altın Sarısı, Gümüş Rengi, Bakır Sarısı

Gri koltuklu ev dekorasyonu yapacaksanız ya da mobilyalarınızda gri tonlar hakimse alanı nefes alabilir kılmak adına parlak detaylardan destek alabilirsiniz. Altın rengi, gümüş rengi ve bakır rengi, koyu gri ile uyum sağlayabilecek parlak renkler arasında. Aydınlatma ürünleri, dekoratif objeler, mobilya detayları gibi ayrıntılarda bu parlak renklere yer verebilirsiniz.

Gri Ev Dekorasyonu Fikirleri

Renk Paletinizi Oluşturun: Ev Dekorasyonunda Gri ile Uyumlu Renkler

Gri ile Uyumlu Renkler Dekorasyonda Nasıl Kullanılır?

Griye uygun renk seçeneklerini sizinle paylaştık. Şimdi ise daha derin sulara inelim ve evinizde griyi kullandığınız ürün ya da noktalara göre dekorasyon önerilerini sizinle paylaşalım.

  • Eğer duvarlarınızı griye boyadıysanız ve gri duvar duvar boyası ile uyumlu renkler arıyorsanız koltuklarınızda açık gri, bej, krem rengi, kahverengi gibi renkleri tercih edebilirsiniz. Bu arada duvara biraz hareket katmak istiyorsanız geometrik duvar boyama, bant tekniği gibi uygulamalardan da yardım alabilirsiniz. Bu iki duvar dekorasyonu fikrinin ayrıntılarına “Farklılığı Sevenlere: Duvar Dekorasyonu Trendleri” yazımızdan ulaşabilirsiniz.
  • Duvarlarınızda duvar kağıdı tercih edecekseniz ve gri duvar kağıdı ev dekorasyonu önerilerine ihtiyaç duyuyorsanız size tavsiyemiz, griyi buluşturmak istediğiniz renklerin yer aldığı duvar kağıtlarını tercih etmeniz olur. Örneğin koyu gri koltukla uyumlu renkler doğrultusunda bir duvar kağıdı seçecekseniz gri tonlarının sarı, beyaz, kırmızı, mavi gibi renklerle harmanlandığı desenlere yönelebilirsiniz.
  • Gri koltuk, gri ev dekoru yapanların en çok tercih ettiği mobilyalardan. Tabii koltukların ana mobilyalardan olduğunu düşündüğümüzde perde seçiminde de etkili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Gri koltukla uyumlu perde seçerken koltuk renginizi veya ona yakın tonları baz alabilirsiniz. Perde seçimi hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için “Dekorasyonda Payları Büyük: Salon İçin Perde Seçimi Nasıl Olmalı?” yazımıza göz atmanızı öneririz.
  • Gri koltukla uyumlu halı seçiminde, daha hareketli bir alan yaratmanız adına koltukta bulunan gri tonunun detaylarda yer aldığı ve farklı renklerle bezenmiş halı modellerini tercih edebilirsiniz.
  • Gri koltukla uyumlu yemek masası arayışındaysanız gri tonlarındaki masa ve sandalyeleri seçebileceğiniz gibi ahşap ya da cam yemek masalarını da tercih edebilirsiniz. Bu tamamen nasıl bir dekorasyon uygulamak istediğinize bağlı!
  • Gri koltukla uyumlu yastık seçiminde size önerimiz, koltuğun dikkat çekmesini sağlayacak kontrast renkleri tercih etmeniz. Sarı, turuncu, mavi, beyaz gibi renkler ve desenli kırlentler, gri ev dekorasyonu için oldukça uygun alternatifler.
  • Gri parke ile uyumlu duvar renkleri için de gri tonlarını değerlendirebilir ya da bej, krem rengi gibi nötr renklere yakın seçenekleri tercih edebilirsiniz.
  • Son olarak gri tonları yeşille de çok güzel duruyor! Büyük salon bitkileri yardımıyla gri ve yeşili bir araya getirebilirsiniz.

Gri ile Uyumlu Renkler ve Ev Dekorasyonu Fikirleri

Şimdi, sırada gri ev dekoru örneklerini paylaşıp renk kodlarını vermek var!

Gri Salon Dekoru

Gri, mavi ve kahverengi tonlarının ağırlıklı olduğu bu stil, İskandinav dekorasyona göz kırpıyor.

Gri Koltukla Uyumlu Yastık

Gri koltuklara uygun renklerin neler olduğunu arıyorsanız ve koyu renklerin baskın olduğu bir uygulama yapmayı planlıyorsanız bu renk paleti size ilham olabilir!

Gri Ev Dizaynı

Griyi pembe tonları ile buluşturmak istiyorsanız açık gri, pembe tonları ve krem renginin bir araya geldiği bu renk paletinden yardım alabilirsiniz.

Antrasit Gri ile Uyumlu Renkler

Birbirinden farklı renkler nasıl uyumlu bir şekilde kombinlenir, cevabı burada! Fakat eviniz küçükse koyu renkleri daha az kullanmanızı öneririz.

Griye Uygun Renkler

Kahverenginin gri ile uyumu göz dolduruyor! Elegant bir ambiyans yaratmak için bu renk paletini değerlendirebilirsiniz.

Gri Tonlarda Ev Dekorasyonu

 

Gri tonlarının ağırlıklı olduğu bir dekorasyon uygulaması yapmak istiyorsanız bu renk paleti tam sizlik!

Gri Koltukla Uyumlu Renkler

Gri boya ev dekorasyonu önerilerine ihtiyacınız varsa bu renk paleti size yardımcı olabilir! Dilerseniz sarının yanı sıra mavi gibi renklere de yer verip alanın canlılığını artırabilirsiniz.Gri ev dekorasyonu fikirlerini hayata geçirmenize yardımcı olacak iç cephe boyaları, mobilyalar, dekoratif objeler ise Koçtaş’ta!

Göz Alıcı Renk Kombinasyonları İçin: Ev Dekorasyonunda Yeşil ile Uyumlu Renkler adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.