Güzel Ev Hareketi Başladı! Çerçeveler ile Anı Köşesi Nasıl Yapılır?

Çerçeve köşesi oluşturmak.

“Evinizi güzelleştirmeniz için bir güzel fikir yeter!” dedik, güzel ev hareketini başlattık. Peki, evinizi güzelleştirmeye duvarlarınızdan başlamaya, anılarınızın somut hâli olan fotoğraflar yardımıyla fark yaratmaya ne dersiniz? Yapmanız gerekenler oldukça basit: Sizinle paylaştığımız adımları izleyerek yepyeni bir eve kavuşmuş gibi hissetmeniz mümkün!

İhtiyacınız Olanlar

  1. Evinizin dekorasyonuna ve zevkinize uygun çerçeveler
  2. Uygulama yapacağınız duvar için iç cephe boyası
  3. Çekiç (dübel kullanacaksanız matkap)
  4. Vida ve dübel
  5. Alana yerleştireceğiniz bir lambader ya da abajur

Koçtaş Güzel Fikir dekorasyon önerileri.

Haydi, şimdi, evinizi güzelleştirecek anı köşesine nasıl kavuşacağınızı anlatalım!

1. Öncelikle Boya Rengini Seçin

Aslında duvar boyaları, evinizin çehresini hızlıca değiştirebilecek olan duvar dekorasyonu ürünleridir. Bu nedenle yaratacağınız anı köşesi için öncelikle duvarınızın hangi renk olacağına karar vermelisiniz. Boya markaları, zevkinize uygun renk alternatifleri sunuyor. Burada amacınız, alanda farklılık yaratmak olduğu için cesur davranmaktan korkmamalısınız! Belki mor, belki pembe, belki mavi, belki de yeşil… Dilediğiniz renkteki boyayı seçtikten sonra çerçevelerinizi asacağınız bu duvarı boyayarak ilk adımı atabilirsiniz!

Çerçeve seçimi.

2. Hangi Çerçeveyi Nereye Koyacağınızı Planlayın, Çivileri Çakın

Bu alan için evinizde bulunan çerçeveleri kullanabilir ya da yeni çerçeveler alabilirsiniz. Bu arada yeri gelmişken söyleyelim: Tüm çerçevelerinizin aynı olmasına gerek yok. Hatta farklı çerçeveler kullanmak, anı köşesinin daha canlı görünmesini bile sağlayabilir.

Bu aşamada hangi çerçeveyi nereye yerleştireceğinize karar vermelisiniz. Dilerseniz karar verme aşamasında “Farklı Çerçeve Asma Şekilleri” yazımızdan yararlanabilirsiniz. Bu planlamanın ardından çivileri çakarak başlayabilirsiniz. Peki, çivi duvara nasıl çakılır? Bunun için iki farklı yöntem var. Dilerseniz çiviyi çekiç yardımıyla ve başka bir ürüne ihtiyaç olmaksızın çakabilirsiniz. İkinci yöntem olarak da çivinin duvara daha sağlam bir şekilde yerleşmesini sağlamak için dübel kullanabilirsiniz. Eğer dübel kullanmak istiyorsanız bir matkap yardımıyla dübelin yerleşeceği küçük bir delik açmalısınız. Dübeli bu deliğe elinizle ittirerek ya da çekiç kullanarak yerleştirebilirsiniz. Bu aşamaların ardından çekiç yardımıyla vidayı dübele yerleştirebilirsiniz. Vida ve dübel duvarla buluştuktan sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Farklı çerçeve asma yöntemleri.

3. Şimdi Çerçeveleri Asma Vakti

Artık duvarınızı çerçeveler ile buluşturabilir, yani daha önce planladığınız şekilde duvara asabilirsiniz. Bu arada bu duvara yaslı şekilde kullandığınız sehpa, konsol gibi mobilyalarınız varsa onların üzerine de çerçeve yerleştirebileceğinizi ve anı köşenizi zenginleştirebileceğinizi ekleyelim.

Salonlar için anı köşesi oluşturmak.

4. Son Dokunuşları Yapma Zamanı

Anılarınızla güzelleşmiş çerçeveleri duvarınıza astınız. Şimdi, bu güzel anı köşesini tamamlamak için birkaç minik dokunuş daha yapma vakti! Evinizde bulunan ya da yeni alacağınız bir lambader, bu anı köşesinde çok güzel duracak, köşeyi tamamlayacaktır. Eğer bu alanda bir konsolunuz varsa lambader yerine abajur da kullanabilirsiniz. Dilerseniz konsolunuzun üzerine küçük çiçekler koyup alanın daha renkli bir hale gelmesini de sağlayabilirsiniz.

İşte, evinizde küçük bir hareketle büyük bir değişim yapmak bu kadar kolay!

Güzel fikirler için güzel çözümler Koçtaş’ta sizi bekliyor.

Evinizin Duvarlarında Anılarınıza Yer Açın! Farklı Çerçeve Asma Şekilleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.