Mobil Klima Nedir, Nasıl Çalışır?

Mobil Klima Nedir

Sıcak günlerin etkisini azaltmak, kapalı alanlarda daha konforlu bir şekilde zaman geçirebilmek için klimalar en büyük yardımcılarımız. Fakat klima fiyatları ya da yaşadığınız evin kira olması gibi farklı sebeplerden dolayı duvar tipi klimalara karşı mesafeli olabilirsiniz. Hiç merak etmeyin; bu durumda imdadınıza mobil klimalar yetişiyor. Gelin, şimdi, mobil klimaları daha yakından tanıyalım.

Mobil Klima Nedir?

“Portatif klima” olarak da bilinen mobil klimalar, duvar tipi ve salon tipi klimaların aksine dış üniteye sahip olmayan, çoğu monte edilmeden kullanılabilen ve küçük boyutları da işin içine katıldığında kolaylıkla taşınabilen klima modelleridir.

Taşınabilir klimalar, diğer klima türleri gibi ısıtma ve soğutma görevini üstlenebilirler. Yani mobil klimanızı yaz aylarında salonda, kış aylarında da ek ısıtmaya ihtiyaç olabilecek çocuk odası gibi alanlarda kullanabilirsiniz. Ayrıca elbette ki portatif klimaların taşınabilir olması, onları yazlığınıza da kolaylıkla götürmenizi sağlayabilir.

Ayrıca “Mekana Uygun Klima Seçimi Nasıl Olmalı?” yazımızda uzun uzun bahsettiğimiz gibi, mobil klima seçiminde de BTU değerinin çok önemli bir kriter olduğunu hatırlatmadan geçmeyelim. Genellikle 9.000 ila 12.000 BTU arasında değerlere sahip olan mobil klima çeşitleri, çok büyük alanlar için uygun olmayabilir. Bu konuda karar verirken satış danışmanından yardım almayı ihmal etmemenizi öneririz.

Mobil Klima Nasıl Çalışır

Mobil Klima Nasıl Çalışır?

Mobil klimaların çalışma prensibi ortamdaki havanın alınıp soğutulması ve soğutulan bu havanın yeniden ortama verilmesi şeklindedir. Fakat bazı hortumlu modeller ise havayı dışarıdan alabilir ve soğuttuktan sonra evin içerisine üfleyebilir.

Mobil Klimanın Avantajları Nelerdir?

  • Portatif klimaların diğer klima çeşitlerinde bulunmayan en büyük avantajı elbette ki kullanım alanlarının kolaylıkla değiştirilebilmesi, farklı odalar hatta evler arasında taşınabilmeleri.
  • BTU değer aralığının diğer seçeneklere göre daha düşük olması, enerji tüketiminin de az olmasını sağlayıp tasarruf etmenize imkân verebilir.
  • Isıtmanın ya da soğutmanın yeterli olmadığı alanlarda ek ürün olarak görev alabilir.
  • Fiyat bakımından diğer klima çeşitlerinden daha uygun bir seçenek olduğu söylenebilir.

Düşük BTU değeri aralıklarına sahip oldukları için büyük alanlarda alınan verimin düşmesi, bazı modellerde bulunan hortumlar sebebiyle görsel olarak bir nebze karmaşık bir görüntünün oluşması ise mobil klimanın dezavantajları arasında sayılabilir. Ayrıca hortumun pencere balkon gibi alanlardan, ısı kaybı olmadan hava giriş-çıkışı sağlayabilmesi için pencerelere yerleştirilecek özel kitler oldukça faydalı.

Bu arada BTU değeri doğrultusunda farklı büyüklükteki alanlara etki edebilen mobil klimalarda da maksimum verimi alabilmek için klima bakımının düzenli olarak yapılması gerektiğini not düşmek isteriz. Dilerseniz “Temiz Hava İçin: Klima Temizliği Nasıl Yapılır?” yazımız, filtre temizliği konusunda size yardımcı olabilir.

Portatif Mobil Klima

İhtiyacınıza uygun mobil klima modelleri, bütçenize uygun mobil klima fiyatları ile Koçtaş’ta. Ayrıca ister mobil klima ister split klima satın alacak olun, klima seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları es geçmediğinizden emin olmalısınız. Dilerseniz “İster Sıcak İster Soğuk: Klima Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okuyarak bu konuda ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Kış Aylarında da Sizinle: Kışın Klima Kullanımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.