Muğla’da Çadır Kampı Yapabileceğiniz En İyi Yerler

Muğla’da Çadır Kampı Yapabileceğiniz En İyi Yerler

Türkiye’nin güneybatısında yer alan ve Ege ile Akdeniz’in birleştiği noktada bulunan Muğla, yaz tatillerinin de popüler durakları arasında yer alıyor. Kampseverler için de doğanın kalbinde birçok harika seçenek sunuyor. Biz de Muğla kamp alanları arasından en iyi yerleri sizin için seçtik.

Eğer ilk kez kampa gidiyorsanız veya kamp çadırı almayı planlıyorsanız “Kamp Malzemeleri Nelerdir?, Kamp Malzemeleri Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” ve “Kamp Çadırı Çeşitleri” yazılarımızı da okuyarak kamp yapma konusunda detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Çadır kampında ihtiyaç duyabileceğiniz kampçılık malzemelerini ise Koçtaş’tan temin edebileceğinizi unutmayın. 

Şimdi gelin, Muğla’nın en iyi kamp alanlarına göz atalım!

1. Çam Kokuları Arasında: Akyaka Orman Kampı

Akyaka Orman Kampı

Gökova Körfezi’nde yer alan Akyaka Orman Kampı, çam ağaçları ile çevrili huzurlu bir ortama sahip ve Muğla en iyi kamp alanları arasında bulunuyor. Eşsiz doğası ve deniziyle hem dinlenmek hem de doğa yürüyüşleri yapmak için ideal bir yer olduğunu söyleyebiliriz. Kamp alanında çadır kurabileceğiniz geniş alanlar, otopark, ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran ve market gibi işletmeler de bulunuyor. Dilerseniz Azmak Nehri’nin serin sularında yüzebilir veya kano yapabilirsiniz.

İsmi orman kampı olsa da hem orman hem de denizi kucaklayan bir lokasyonda yer alıyor.  Kampın içerisinden merdivenlerle ulaşılan 72 Merdiven Koyu, kampa gittiğiniz zaman denizin tadını çıkarabileceğiniz bir koy. Kısacası yeşilin ve mavinin buluştuğu bir yerde kamp yapmak isterseniz Muğla kamp alanları arasındaki Akyaka Orman Kampı’nı seçebilirsiniz. 

Akyaka Orman Kampı konumuna haritadan ulaşabilirsiniz.

2. Deniz Manzarası Arayanlara Özel: Doğa Kamp Yanıklar

Doğa Kamp Yanıklar

Fethiye’nin Yanıklar Köyü’nde bulunan Doğa Kamp, Muğla’da çadır kampı yapmak isteyenler için harika bir seçenek. Deniz kenarında konumlanan kamp alanında çadırınızı deniz manzarası eşliğinde kurabilirsiniz. Ayrıca kamp alanında elektrik, su, duş gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak olanakların da bulunduğunu söyleyelim. Yanıklar Köyü’ne yaklaşık 1 km uzaklıkta yer alan kampın yakınlarında market bulmak mümkün. Dilerseniz köy pazarından da alışveriş yapabilirsiniz. 

Çadır kampının haricinde manzaralı teras evlerde ya da bungalovlarda da konaklayabilirsiniz. Doğa Kamp’ta kaldığınız süre boyunca doğa yürüyüşleri yapabilir ve kuş gözlemi yapabilirsiniz. Ayrıca kampın plajında hem deniz hem de güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Doğa Kamp konumuna haritadan ulaşabilirsiniz. 

3. İki Adımda Mavilik: Çubucak Orman Kampı

Çubucak Orman Kampı

Muğla kamp alanları arasında sıradaki durak, Marmaris’te yer alan Çubucak Orman Kampı. Çam ormanları ile çevrilmiş Çubucak Orman Kampı geniş bir alana sahip. Denize sadece birkaç adım mesafede yer alması burayı daha da cazip kılıyor. Oradan oraya zıplayan sincaplarla komşuluk yapabileceğinizi de söyleyelim. 

Hem karavan hem de çadır kampı için uygun olan bu alanda doğa ile iç içe huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Kamp alanında yer alan market, restoran, duş ve tuvalet gibi olanaklardan yararlanabilirsiniz. Basket-voleybol sahası ve oyun alanında tatilin ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Her saat başı kamp alanından Marmaris’e ve Marmaris’ten kamp alanına dolmuş bulunduğu için ulaşımı da oldukça kolay. 

Kampa gitmeden önce mutlaka rezervasyon yapmak gerekiyor. Çubucak Orman Kampı web sayfası üzerinden iletişime geçerek rezervasyonunuzu yaptırabilirsiniz.

Çubuk Orman Kampı konumuna haritadan ulaşabilirsiniz. 

4. Doğaya Kaçış Noktası: Azmakbaşı Camping

Azmakbaşı Camping

Şimdi, sıra Muğla kamp alanları listemizin bir diğer kamp alanı olan Azmakbaşı Camping’e geldi. Akyaka Akbük Koyu’nda bulunan kamp alanı, göz alıcı Gökova Körfezi manzarası eşliğinde doğanın tadını çıkarmak isteyenler için mükemmel bir kaçış noktası. Bungalov, glamping, karavan ve çadırlar için ayrılmış alanları bulunan kamp alanında çadır kampı haricindeki seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. 

Kamp alanına huzurlu bir atmosfer katan Azmak Nehri’nin berrak ve serin sularında kanoyla gezintiye çıkabilirsiniz. Muğla kamp alanları ücretli seçeneklerindeki kamp işletmelerinin çoğunda olduğu gibi burada da elektrik, su, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz olanaklar mevcut.

Azmakbaşı Camping konumuna haritadan ulaşabilirsiniz. 

5. Kampta Etkinlik Zamanı: Ekincik Camping

Ekincik Camping

Köyceğiz’de yer alan Ekincik Camping, eşsiz bir coğrafyada yer alıyor. İztuzu Plajı ve Dalyan gibi noktalara komşu olan Ekincik Camping, Muğla kamp alanları içerisinde özel bir yere sahip. Buraya geldiğinizde çadırda konaklama deneyimi yaşamanın haricinde Karia Yolu’nda trekking yapabilir, tüplü dalış deneyerek denizin etkileyici dünyasına dahil olabilir, tekne turlarına ya da resim ve ahşap atölyelerine katılabilirsiniz. Ayrıca Ekincik Plajı’nda denizin ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

Çadır kampının yanı sıra karavan kampı için de uygun olan bu alanın kamp alanında elektrik, duş, tuvalet gibi olanakların yanı sıra restoran işletmesinden de faydalanabilirsiniz. 

Ekincik Camping konumuna haritadan ulaşabilirsiniz. 

6. Oksijen Deposu: Aktur Çadır ve Karavan Kampı

Aktur Çadır ve Karavan Kampı

Çam ağaçları ile çevrili Datça’da bulunan Aktur Çadır ve Karavan Kampı hem çadır hem de karavan kampı için uygun bir ortam sunuyor. Denizle ormanın buluştuğu Datça Aktur Çadır kampının denizinin mavi bayraklı olduğunu söyleyelim. Dilerseniz windsurf, kano, paddle board ve yelken yapabilir ya da günübirlik tekne turlarına katılabilirsiniz. Tenisseverler için de iki adet tenis kortu bulunuyor. 

Kamp alanında market, restoran, bar, duş ve tuvalet gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz pek çok olanak mevcut. Çadır ve kamp alanının haricinde taş ev ve villa tipi evler de bulunuyor. Burayı her türlü imkanı olan küçük bir köy gibi düşünebilirsiniz. Deniz tatili haricinde biraz da çevreyi görmek ve tarihi dokuya uzanmak isterseniz Knidos Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz. 

Sevilen Muğla kamp alanları arasında yer alan Aktur Çadır ve Karavan Kampı konumuna haritadan ulaşabilirsiniz. 

7. Eşsiz Gün Batımları: Kargı Koyu Kamp Alanı

Kargı Koyu Kamp Alanı

Datça sınırlarında yer alan Kargı Koyu, ücretsiz Muğla kamp alanları arasında yer alıyor. Muğla kamp alanları içerisindeki ücretsiz kamp alanlarına göre olanakları çok daha fazla. Çünkü koyda hem ücretli hem de ücretsiz kamp alanı bulunuyor. Dilerseniz ücretsiz kamp alanında kamp yapıp olanaklardan faydalanmak istediğinizde ücretini ödeyebilirsiniz ya da kendi olanaklarınızı yaratabilirsiniz. Bunun için daha önce hazırladığımız “Hem Kampta Hem Evde Kullanılabilecek Kurtarıcı Ürünler” yazımızı okuyabilirsiniz.  

Eşsiz gün batımları, masmavi bir deniz ve el değmemiş güzellikler vadeden Kargı Koyu Kamp Alanı konumuna haritadan ulaşabilirsiniz. 

Çadırınızı kurmak isteyeceğiniz büyüleyici doğa harikaları ile dolu Muğla kamp alanlarından bahsettik. Büyüleyici doğası ve huzur veren mavisi ile Muğla’da kamp yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Kamp yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz çadır, çadır ekipmanları ve diğer kampçılık malzemeleri için ise Koçtaş’ı ziyaret edebilirsiniz.