Orkide Bakımının Püf Noktalarını Bildiğine Emin misin: Testi Çöz, Keşfet!

Orkide Bakımı Püf Noktaları

Orkideye yeni bir isim vermek gerekseydi adını kutlama çiçeği koyardık. Ne de olsa yeni işe başlama, doğum ya da bir başarıyı tebrik için mutlaka beyaz zarif bir orkide gönderilir. Sizin de evinizde yada ofisinizde en az bir orkide olduğunu tahmin ediyoruz. Peki, orkideniz ilk günkü gibi çiçekli ve canlı mı? Maalesef bunun cevabı genelde hayır oluyor. Çünkü orkide bakımı diğer çiçeklere göre daha çok dikkat istiyor. 

Tabii bazı çiçekseverlerin orkide bakımı konusunda oldukça iddialı olduğunu da biliyoruz. Siz de bunlardan biriyseniz ufak bir testle bilginizi ölçmeye ne dersiniz? Bu keyifli teste başlamadan önce ise orkide bakımı konusunda en çok merak edilen sorulara cevap verelim: 

Orkide Bakımının Püf Noktalarını Bildiğine Emin misin: Testi Çöz, Keşfet!

Orkide Bakımı Nasıl Yapılır?

Orkide Bakımı Nasıl Yapılır

Orkidenin ihtiyaçlarına adım adım bakarak bu sorunun cevabına ulaşabiliriz:

  • Orkide Güneş Sever mi: Evet, orkide güneşi çok sever, ancak doğrudan ışığı değil. Orkidenizi yarı gölge ve ışık alan bir yere koyun. Çok gölge bir alanda kalırsa yeterince çiçek açmayacağını da unutmayın.
  • Orkide Sulama Aralığı Nedir: Orkideler sıcak ve nemli iklimlerde büyür. Onlara ihtiyaç duyduğu nemi vermeli, ama bunu spreyle yapmamalısınız. Çünkü orkidenin yaprak ve köklerinde su kalması çürümeye neden olabilir. ¨Gelelim, orkide nasıl sulanır?¨ sorusunun cevabına: Orkideyi sularken seramik saksıdan çıkarın, yani delikli plastik kısmı açıkta kalsın. Yavaş akan bir musluğun altında ortalama 10 saniye boyunca orkidenizi sulayın. Haftada bir sulama yeterli olacaktır.
  • Orkide nasıl toprak sever: Orkide toprağı geçirgen yapıda olmalıdır. Bu yüzden orkide toprağının içerisine ponza taşı, perlit ve ağaç kabuğu gibi malzemeler konur. Hazır orkide toprağı almak için de Koçtaş torf ve topraklar kategorisini ziyaret edebilirsiniz.

Orkidenin günlük bakımı ile ilgili kısa kısa bilgiler verdik. Şimdi, sıra kendinizle yarışmakta!

sukulent