Karyola Çeşitleri

Platform Karyola

İster yatak odası takımı alacak olun ister sadece karyola; yapacağınız seçimin dekorasyonu doğrudan etkileyeceği bir gerçek! Peki, sizin hayalinizde nasıl bir yatak odası dekorasyonu var? Nasıl bir karyola modeli tercih edeceğinizi düşündünüz mü? Bu konuda en sağlıklı seçimi yapabilmek için karyola çeşitlerini yakından tanımanız gerekebilir. Hiç merak etmeyin; karyola seçimini daha kolay yapabilmeniz ve hayal ettiğiniz dekorasyonu hayata geçirebilmeniz için şimdi karyola modelleri ve isimlerini, özellikleriyle birlikte sıralamaya başlıyoruz! 

Karyola Çeşitleri İsimleri

İhtiyacınıza ve zevkinize hitap eden karyola modelleri, bütçenize uygun karyola fiyatları ile Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Platform Karyola

Platform Karyola

Görsel Kaynak

Sade, her zevke uygun tasarım alternatifleri sunan bir model arıyorsanız tercihinizi platform karyolalardan yana kullanabilirsiniz. Yanlarda ve ayak bölümünde herhangi bir panel bulunmayan, çerçevesiz bu modelde başlıklı ya da başlıksız seçenekler bulunuyor. Tasarımı doğrultusunda her dekorasyon stiline uyum sağlayabilen platform karyolaların bazı modellerinin alt bölümünde çekmeceler bulunabiliyor. Ayrıca bazı modellerde şifonyer ve karyola birleşik olarak (görseldeki gibi) tasarlanabiliyor. Yani bu model sayesinde yaşam alanlarındaki depolama ihtiyacını da karşılayabilirsiniz.

Panel Karyola

Panel Karyola

Panel karyola, çoğunlukla ayak kısmında bulunan panel ve bu panel ile başlığı birleştiren çerçeve sayesinde platform karyoladan ayrılıyor. Bu türün başlıklı, başlıksız ya da ayaklı ayaksız seçenekleri bulunabiliyor. Ek depolama alanına ihtiyaç duyuyorsanız çekmeceli panel karyolaları tercih edebilirsiniz. Ayrıca bu karyola modelinin başlık, çerçeve gibi detayları doğrultusunda seçim yapabilir ve yatak odası dekorasyonunuza en uygun karyolayı seçebilirsiniz.

Ferforje Karyola

Ferforje Karyola

Yatak odasında metal detaylara yer vermek isteyenlerdenseniz ferforje karyolalar tam size göre! “Açık çerçeve karyola” olarak da bilinen bu modelin iskeletinin yanı sıra baş ve ayak bölümlerinin de metalden yapılması en önemli özelliği. Farklı renklere ve tasarımlara sahip olabilen iskelet ve başlık/ayak bölümü doğrultusunda karyola seçimi yapabilirsiniz.

Wingback Karyola

Wingback Karyola

Görsel Kaynak

Kumaşla kaplanmış başlığı ve çoğunlukla bu başlığın iki yanının dışarı dönük bir tasarıma sahip olmasıyla dikkat çeken karyola modelidir. Özellikle klasik ya da country yatak odası takımlarını değerlendirmek istiyorsanız bu modeli tercih edebilirsiniz. Baza, platform gibi farklı karyola modellerini içerisinde barındırabilen bu karyola çeşidinde tarzınızı yansıtacak bir tasarım bulabileceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Kanopi Karyola

Kanopi Karyola

Yatak odası dekorasyonunda dikkat çekici detaylara yer vermek isteyenlerdenseniz seçiminizi kanopi karyolalardan yana yapabilirsiniz. Köşelerde bulunan ayaklardan tavana doğru uzanan direklerin birleşip küpe benzer bir tasarım oluşturdukları bu karyolayı cibinlikli ya da cibinliksiz kullanmak mümkün. Ferforje, wingback gibi farklı tasarımlar doğrultusunda hayata geçirilebilen bu model üretildiği materyal ve sahip olduğu tasarıma göre her dekorasyon stili ile uyumlu olabilir.

Baza

Baza

Görsel Kaynak

Küçük eve sahip olanların, ek depolama alanına ihtiyaç duyanların vazgeçilmez modeli elbette ki bazalı karyola! Yatağın bulunduğu bölüm yukarı kaldırıldığında depolama alanına ulaşılan bazaların iskeletleri genellikle metal ve ahşap kullanılır, karyolanın dış kısmı ise çoğunlukla kumaşla kaplanıyor. Üstelik, bazalar tasarım olarak da oldukça geniş bir yelpazeye sahip.

Murphy Karyola

Murphy Karyola

Görsel Kaynak

Küçük evler için yer kazandıran çözümler arıyorsanız murphy yatakları kesinlikle değerlendirebilirsiniz. “Duvar yatağı” olarak da bilinen bu karyolalar yukarı doğru kaldırıldıklarında dikey konuma gelip yerden tasarruf etmenizi sağlayabiliyor. Ayrıca murphy karyolaların kitaplık, vitrin gibi mobilyalarla birlikte tasarlanabildiklerini de not düşmeden geçmeyelim. Tasarımları doğrultusunda her dekorasyon stiline uygun olabilen bu model özellikle küçük evler için oldukça uygun!

Ranza

Ranza

Ranza, iki yatağın belirli aralıklarla üst üste konumlandırılmasıyla tasarlanan ve çoğunlukla çocuk, genç odasında karşılaştığımız karyola çeşidi. İskeleti ahşap ya da metal olabilen ranzalar, farklı tasarımlarla üretilebilirler; yani ev dekorasyonuna uygun bir ranza bulmakta pek de zorlanmayacaksınız!

Loft (Çok Amaçlı) Karyola

Loft Karyola

“Tekli ranza” da olarak bilinen, ama ranzadan farklı olarak alt bölümünde çalışma alanı, gardırop gibi kullanım amaçlarına sahip mobilyaları barındıran karyola çeşidine “loft” ismi veriliyor. Küçük evler ya da odada yerden tasarruf sağlamak isteyenler için uygun bir alternatif olan loft karyolalar çocuk ve genç odalarının yanı sıra tek başına yaşayan yetişkinler için de ideal bir seçim. Bu arada loft karyolaların renk, iskelette kullanılan malzeme, tasarım gibi detaylar doğrultusunda her stille uyumlu olabileceğini belirtmeden geçmeyelim.

Trundle Karyola

Trundle

Görsel Kaynak

Tek kişilik karyola alırken çift kişilik karyola almak ister misiniz? Hayır, bu bir bilmece değil; trundle karyolalardan bahsediyoruz! Alt kısımda bulunan çekmece bölmesi çekildiğinde ek bir yatak sunan trundle ya diğer adıyla yavrulu karyolalar, yerden tasarruf etmek için değerlendirilebilir çözümlerden biri. Tasarımlarına göre her dekorasyon stiline uyum sağlayabilen bu karyola modelini çocuk ve misafir odalarında tercih edebilirsiniz.