Çocuğunuzun Odasını Yenileyin: Tasarruflu Genç Odası Yenileme Fikirleri

tasarruflu-genc-odasi-yenileme

Yaşadığımız yeri sevmek, orada geçirdiğimiz zamandan daha fazla keyif almamızı sağlıyor; bu bir gerçek. İşte, bu durum da ev dekorasyonuna verilen önemin nedeni hakkında bize fikir veriyor. Evinizde en çok zaman geçirdiğiniz alan olan salonunuz, yaz aylarının vazgeçilmezi olan balkonunuz, güzel yemekler pişirdiğiniz mutfağınız… Tüm bu ortak alanların yanı sıra özel odaların dekorasyonlarını da unutmamalısınız. Örneğin odasını sadece uyumak için kullanmayan, orada çokça zaman geçiren, ders çalışan çocuğunuzun odasını yenilemenin şimdi tam zamanı! Eğer çocuğunuza güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız ya da onun “Odamı yeniden dekore etmek istiyorum.” dileğini karşılıksız bırakmak istemiyorsanız buyurun, bu aşamada size yardımcı olacak tasarruflu eski genç odası yenileme fikirleri:

Mobilyaları Yenilemekle İşe Başlayın

Gardırop, çalışma masası, karyola, kitaplık… Elbette çocuğunuzun yatak odasında kullandığı bu ürünler çok eskiyse ve kullanılamaz durumdaysa yenilerini alabilirsiniz. Fakat mobilyalar kullanılabilecek durumdaysa biraz değişikliğin kimseye zararı olmaz. Küçük dokunuşlarla oda dekorasyonu için pratik fikirleri hayata geçirebilirsiniz.

Mobilyaların renklerini değiştirmek, odaya yeni bir mobilya almışsınız etkisi oluşturabilir. Yani dilerseniz mobilyaları boyayabilir ya da yapışkanlı folyolardan yardım alabilirsiniz.

Eğer mobilyaları yapışkanlı folyo ile kaplamayı düşünüyorsanız bu aşamada “Yapışkanlı folyo ile dolap nasıl kaplanır?” sorusu aklınızda oluşabilir. Hiç endişelenmeyin; yapışkanlı folyo ile mobilya kaplamak oldukça basit.

Gerekli Malzemeler

  • Yapışkanlı folyo
  • Temizlik bezi
  • Silikon spatula
  • Makas ve maket bıçağı
  • Şerit metre
  • Akülü vidalama
  • Mobilya kulpları

Yapışkanlı Folyo ile Mobilya Nasıl Kaplanır?

  • Kaplama işlemini kusursuz bir şekilde yapabilmek için uygulama yapacağınız mobilyaları akülü vidalama ile sökün.
  • Bir temizlik bezi ile mobilya parçalarının tozlarını alın.
  • Metre ile ölçü alarak (arka kısımlara da folyo gelmesi gerektiğini unutmamalısınız) yapışkanlı folyoyu bu ölçü doğrultusunda kesin.
  • Yapışkanlı folyoyu yavaşça açın ve yapışkanlı alanı silikon spatula ile yavaşça iterek yapıştırın.
  • Kenardaki fazlalıkları kestikten sonra parçaların arka kısımlarını kaplayın.

Yapışkanlı folyoyu; uygulayacağınız erkek genç odası dekorasyon fikirleri ya da kız çocuk odası dekorasyon fikirleri doğrultusunda seçebilirsiniz. Eğer tek renk yapışkanlı folyo kullanıyor ya da dolapları tek renk boyuyorsanız sticker’lar ya da küçük yapışkanlı aynalar yardımıyla mobilyaları renklendirebilirsiniz.

“Mobilyaları yenilemek güzel fikir, ama daha pratik bir öneriye ihtiyacım var.” diyorsanız da çare, hobi boyaları! Genç odası dekorasyonundaki renk paletine uygun tonlarda seçtiğiniz hobi boyası ile mobilyaları iki kat boyadıktan sonra cilalayabilir ve odada yepyeni mobilyalara yer verebilirsiniz! Ayrıca mobilya kulplarının da mobilyaların havasını değiştirme konusunda yardımcı olduklarını belirtmeden geçmeyelim.

Tasarruflu Genç Odası Yenileme

Yeni Bir Duvar Dekorasyonu Uygulayın

Eğer bir “odanı baştan yarat” durumu varsa duvar dekorasyonu olmazsa olmaz! Her odanın atmosferini anında değiştirebilme kuvvetine sahip olan duvar dekorasyonu sayesinde odayı tasarruflu bir şekilde yenileyebilirsiniz. Bu arada dilediğiniz boya rengini Koçtaş’ta 5 dakikada hazırlatabileceğinizi hatırlatalım.

Genç odalarının duvarlarında, evlerin diğer alanlarında olduğu gibi duvar kağıdı ya da boyadan yararlanabilirsiniz. Hatta dilerseniz bir duvarı kağıtla kaplayıp diğer duvarları boyayarak çocuğunuzun odası için bu iki uygulamayı bir arada gerçekleştirebilirsiniz. Bu aşamada, çocuğunuza en uygun duvar kağıdını bulmak için yardıma ihtiyacınız olursa “Sıra Dışı Alanlar: Gençlerin Karakterlerine Göre Duvar Kağıdı Önerileri” başlıklı yazımıza göz atmanızı öneririz.

Eğer tercihinizi duvar boyasından yana kullanmak istiyorsanız oda dekorasyonu kendin yap fikirleri arasında oldukça popüler olan duvarları geometrik bir şekilde boyamayı değerlendirebilirsiniz.

Duvarlarda köklü değişiklikler yaptıktan sonra genç odası dekorasyon ürünlerinden yararlanma zamanı! Özellikle duvar panoları, genç kız odaları için mükemmel dekoratif objeler! Panoların yanı sıra tablo, çerçeve ve dekoratif aynalara yer verebilirsiniz. Buna ek olarak eğer depolama alanlarına ihtiyaç varsa dekoratif raflardan yardım alabilirsiniz.

Genç Odası Dekorasyonu

Kendin Yap Fikirleri ile Odaya Renk Katın

Bir odayı dekore ederken yapılan kişisel dokunuşların önemi büyük. Peki, çocuğunuzla birlikte onun odasını daha özel kılmaya ne dersiniz? Kendin yap dekorasyon ürünleri bu konuda size yardımcı olurken tasarruflu bir şekilde genç odasını güzelleştirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca dilerseniz kendin yap kitaplık fikirleri ile de çocuğunuza sıra dışı bir kitaplık da yapabilirsiniz.

Daha Modern Perdeler ve Halılar Tercih Edin

Çocuğunuzun odasındaki perdeler ve halı, uygulayacağınız genç odası dekorasyon fikirlerine göre demode kalabilir. Bu nedenle perdeleri ve halıyı değiştirmeyi de düşünebilirsiniz. Genç odası modellerine uygun perde ve halılar, alanı tamamlayıcı görev üstlenir ve tercihiniz doğrultusunda odaya daha modern bir hava katabilir. 

Ayrıca zeminler parke ise parkeleri onarmak da zeminlerin yeni görünmesini sağlamak için oldukça önemli. Merak etmeyin; yeni parke döşemekten bahsetmiyoruz. Parke rötuş kalemleri sayesinde parkede var olan çiziklerin oluşturduğu kötü görünümü yok edebilir ve yeniymiş gibi görünen zeminlere kavuşabilirsiniz!

İşlevsel ve Şık: Genç Odaları İçin Kendin Yap Mobilya Önerileri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Odamı yenilemek istiyorum!” diyenler ve çocuğuna yepyeni bir oda vermek isteyen anne babaların için ihtiyaç duyacağı her şey Koçtaş’ta!

Genç Odası Fikirleri

Siz de Tasarruflu Oda Yenileme Fikirlerinizi Bizimle Paylaşın!

Genç odası, salon, mutfak, banyo; hiç fark etmez… Yaşam alanlarını tasarruflu bir şekilde yenilemenizi sağlayan fikirleriniz varsa bizimle paylaşın! Biz de güzel fikirlerinizi Koçtaş Yaşayan Evler Blog’da yayımlayalım!

Yapmanız gereken tek şey bu konuda yazdığınız içeriği, konuyla ilgili yer vermek istediğiniz görselleri ve kişisel bilgilerinizi [email protected] adresine iletmek.

*Kişisel Bilgiler:

  • Adınız soyadınız
  • Yaşınız
  • Yaşadığınız şehir
  • Mesleğiniz