Okula Dönüş Dekorasyonu ile Evinizi de Hazırlayın

okula dönüş dekorasyonu

Yaz boyu çocuğunuzla birlikte nitelikli ve çok eğlenceli vakit geçirdiniz. Belki de okulun tatil olması sizi oldukça yordu. Yaz mevsimini nasıl geçirmiş olursanız olun şimdi sizi her sene sil baştan yaşadığınız bir başlangıç bekliyor: Okula dönüş. 

Okulların açılmasından önce planlamanız gereken pek çok şey oldu, değil mi? Okul alışverişi yapma, üniforma eksiklerini giderme, öğrenci servisi gibi okulla ilgili önemli detayları öğrenme… Tüm bunları yapıp yeni bir eğitim dönemine siz de adeta çocuğunuzla birlikte hazırlandınız. 

Ancak unutmayın, çocuğunuz okula hazır olsa bile bir de yaza göre bambaşka bir düzeni gerektiren ev içi değişiklikler yapmak gerekiyor. Eğitim öğretim süresince evinizde karmaşa yaşamamak ve çocuğunuzun kendi işlerini olabildiğince yapmasına imkan tanımak için ev dekorasyonunda da bazı konulara dikkat edebilirsiniz. 

¨Öğrenciler İçin Verimli Çalışma Alanı Oluşturmanın Püf Noktaları¨ yazımızda çalışma odası dekorasyon ipuçlarını paylaşmıştık. Şimdi, size sadece öğrenci odası ile sınırlı olmayıp tüm eve göz atmanızı sağlayacak bazı dekorasyon önerileri vereceğiz. İşte, okula dönüş dekorasyonu ile ilgili bilmeniz gereken tüm detaylar:

Sabah Telaşını Azaltmak İçin: Gardırop Düzeni Sağlayın

okula dönüş düzeni

Yazın çocukların şort, tişört veya sadece elbiseyle dışarı çıkması yeterli oluyor. Bu yüzden gardıropta da çok karışıklık olmuyor. Ancak kışın kalın kıyafetleri, sonbahar ceketleri ortaya çıkınca gardıroplar karışmaya başlıyor. Haliyle buna okul kıyafeti de eklenince sabah servise yetişmeye çalışan ama kıyafetlerini bulamayan çocuklar resme giriyor. 

Bu stresi yaşamamak için dolap içlerini düzenlemekle işe başlayın. Gardırobun raflarına şeffaf sepetler yerleştirin. Kıyafetleri tişört, pantolon, gömlek gibi kategorilere ayırarak koyun. Hatta sabah çocuğunuzun rahat bulabilmesi için kutuların üzerine etiketler yapıştırın.

Çekmecelerin içerisine ise düzenleyici bölmeler koyun. Bu bölmelerin bir tarafına günlük çorap ya da aksesuarları, diğer tarafa okulla ilgili eşyaları yerleştirin. Dolapta yeterince raf ya da çekmece yoksa dolap içine asılan ayırıcı bez bölmelerden alın. Böylece okul kıyafetlerini ayrı yerlere koyabilirsiniz. 

Çocuk odası veya genç odasını düzene sokmaya yardımcı olacak detaylı düzen ipuçları için de ¨Gardırop Nasıl Düzenlenir? Gardırop Temizliği Nasıl Yapılır? ¨ ve ¨Çare Düzen: Gardıropta Yer Kazanma Tüyoları¨ yazılarımızı okuyabilirsiniz. Kullanışlı gardırop modelleri ise Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Dağınıklık Olmaması İçin: Antreyi Gözden Geçirin

okula dönüş antre dekorasyonu

Sizin de çocuğunuz eve girdiğinde dışarıda kullandığı ne varsa antrede bırakıp daha sonra toplama sözü mü veriyor? Cevabınız “evet” ise muhtemelen sabah bulunamayan anahtarlar, çantada unutulan yiyecekler ve kirli kalan ceketler çok tanıdık olmalı. Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Üstelik bunun pratik bir çözümü var!

Antre duvarına çocuğunuzun boyuna uygun askı, raf veya sepet asın. Böylece çocuğunuz başka bir odaya gitmekle uğraşmadan her şeyi düzenli şekilde yerine yerleştirebilir. Anahtarlar için de manyetik pano bulundurabilirsiniz. ¨Size İlham Olacak 10 Antre, Kapı Girişi Dekorasyonu Fikri¨ yazımızı da okuyarak hem kullanışlı hem şık bir antre düzenini nasıl sağlayacağınızı öğrenebilir ve okula dönüş kendin yap fikirlerinden bazılarını hayata geçirebilirsiniz. Ayrıca antrede kullanabileceğiniz askılar ve ayakkabılıklar da sizi Koçtaş’ta bekliyor.

mobilya ürünleri

Kendinize Zaman Kalması İçin: Çalışma Alanları Yaratın

Okula Dönüş Dekorasyonu ile Evinizi de Hazırlayın

Gençlerin kendilerine ait çalışma alanlarında ders yapmaları küçük yaştakilere göre daha kolay. Çünkü genellikle anne babanın yardımına ihtiyaç duymadan derslerini yaparlar. Ancak küçük yaştaki çocuklar özellikle de ilkokula yeni başlayanlar için durum biraz daha farklı. Yaptıkları ödevin doğru olup olmadığını size sormak, soruları size okumak ya da anlamadıkları yerleri birlikte yapmak isteyebilirler.

Elbette çocuğunuzun kendi odasında tüm ödevini yapması ideal olsa da sizin kısıtlı sürede kendinize, çocuğunuza ve eve vakit ayırmanız mümkün olmayabilir. Bu nedenle mutfakta yemek hazırlarken, salonda kendi hobinizle meşgulken ya da yatak odasında kitap okurken çocuğunuzun size eşlik edebileceği alanlar oluşturabilirsiniz. 

Bunun için büyük mobilyalara gerek yok, mevcut mobilyaların yüzeylerini kullanabilir ya da katlanabilir masa gibi yer kaplamayan çözümleri tercih edebilirsiniz. Böylece çocuğunuz size ihtiyaç duyduğu anda ulaşabilir. Sizin de sık sık onun odasına gitmeniz gerekmez. Genç odası için çalışma alanı oluşturma ipuçları ise ¨Testi Çöz, Okul Hazırlığını Yap: Öğrenci Odası Nasıl Dekore Edilmeli?¨ yazımızda sizi bekliyor.

Hiçbir Şeyi Atlamamak İçin: Haftalık Planlayıcılar Kullanın

ev dekorasyon ipuçları ve okula dönüş

Anaokulunda her güne özel bir tema, ilkokulda ders programına özel ihtiyaçlar ve ortaokul ya da lisede spor, sanat gibi eğitimler… Tüm bunlar çocuğunuzla birlikte sizin de takip etmenizi gerektiren ve aile ya da okul düzenini etkileyen planlamalar. Her okul döneminde bunlara bir yenisi eklendiği için de akılda tutmak oldukça zor.

Günlük düzeninizin aksamaması ve çocuğunuza ihtiyaç duyduğu desteği verebilmek için birkaç basit düzenleme yapmanızda fayda var. Öncelikle yapılacaklar listesine bir yenisinin eklenmemesi için hafta sonu bir yemek listesi oluşturun. Mıknatıslı haftalık pano alarak buzdolabına yapıştırın ve bu menüye göre alışverişinizi yine hafta sonu yapın.

Çocuğunuzun kendi ihtiyaçlarını hatırlaması ve gereken şeyleri satın alabilmeniz için de duvara bir mantar pano monte edin. Bu panoya, ailenin tüm bireylerine özel ayrı renklerde kağıtlar kullanarak gerekli notları asın. Böylece sorumlulukları paylaşmış ve hiçbir ihtiyacı unutmamış olursunuz.

Pratik Beslenme İçin: Çocuk Dostu Mutfak Düzenine Geçin

okula dönüş dekorasyonu

Çocuğunuz okuldan geldiğinde banyodan sonra hemen mutfağa mı koşuyor? Öyleyse siz evde yokken ya da henüz yemek hazırlamamışken bile karnını doyurabilmesi için ufak değişiklikler yapın. Masa üzerinde meyve, kuruyemiş gibi sağlıklı atıştırmalıklar bulundurun.

Çocuğunuzun ulaşabileceği buzdolabı çekmecelerine kahvaltılık malzemeler ve dilimli ekmekler koyun. Böylece çocuğunuz sabah kendi kahvaltısını hazırlayabilir ya da okul dönüşü sandviç yapabilir. Yine çocuğunuzun seveceği ve kolaylıkla hazırlayabileceği fıstık ezmesi, fındık ezmesi gibi sürülebilir yiyecekler bulundurun. 

Daha küçük çocukların sizin yardımınıza ihtiyaç duymadan masa ve tezgahı kullanabilmesi için de korunaklı sandalyeler veya tabureler bulundurun. Ancak bunları sizin gözetiminizde kullanmalarına dikkat edin.

Ortaokul ve lise çağındaki çocuğunuzun kendi yemeğini kolaylıkla hazırlayabilmesi için konserve yapmak da güzel fikir! Yiyecekleri uzun süre taze saklamanıza yardımcı olacak pratik konserve yapım yöntemlerini öğrenmek için ¨Kışa Hazırlanın: Konserve Nasıl Yapılır?¨ yazımızı okuyabilirsiniz. 

Bonus: Düzene Bağlı Kalın

Yaz temposundan sonra uzun kış akşamlarında evde vakit geçirmek aileniz için her zaman çok da keyifli olmayabilir. Hafta sonları keyifli aktiviteler yaparak bunu telafi edebilirsiniz. Ancak iki günün sonunda tekrar hafta içi düzenine devam etmekte zorlanmamak için rutinleri bozmamanızı tavsiye ederiz. Örneğin çocuğunuzun uyku-uyanıklık saatinin değişmemesine, yeme düzeninin bozulmamasına ve okula özel yaptığınız ev düzenindeki değişikliklere uyulmasına dikkat edebilirsiniz. 

Rahat ve verimli bir okul dönemi geçirmenizi diler, okula dönüş kampanyalarına göz atmak için Koçtaş’a uğramanızı öneririz.