Çare Düzen: Gardıropta Yer Kazanma Tüyoları

Gardıropta Yer Kazanma Önerileri

Siz de gardıropta yer bulamayanlardan mısınız? Peki, gardıropta yer açma fikirlerini hayata geçirip bu depolama alanını daha ferah kılmaya ne dersiniz? Üstelik bu sayede gardıroptaki dağınık görüntüden de kurtulmanız mümkün! Haydi gelin, ihtiyacınız olan gardırop düzenleme önerilerini sıralayalım ve bu sayede gardırop nasıl düzenlenir anlatalım.Gardıropta Yer Kazanma Tüyoları

İster sürgülü ister menteşe kapaklı bir gardırobunuz olsun, sahip olduğunuz gardırobun raflı olması her daim avantajlıdır. Bu sayede farklı kategorilerdeki giysilerinizi, hatta ev tekstil ürünlerinizi ayrı raflarda depolayabilir ve düzeni sağlayabilirsiniz. Bu arada yeni bir gardırop alacaksanız raf sayısı dışında dikkat etmeniz gereken başka unsurlar da mevcut. “Gardırop Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımız bu konuda size yardımcı olmaya hazır.

Gardıropta Alan Yaratma

Tabii ki sadece raf sayısının fazla olması, gardıropta düzen sağlayabileceğiniz ya da yer tasarrufu yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bu konuda bazı ürünlerden destek almalısınız. Alanda yer kazanmak için yardım alacağınız ürünlerden en önemlileri ise kesinlikle saklama kutuları ve düzenleyici raflar. İçerisine şal, şapka, kemer, hatta tişört gibi ürünler koyabileceğiniz saklama kutularını üst üste konumlandırabilir ve dolabınızı daha efektif bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu sayede dağınıklığın önüne geçebilir, kalabalık görüntüden uzaklaşabilir ve dolabınızı daha verimli değerlendirebilirsiniz.

Gardırop Düzenleme Aksesuarları

Çoklu askılıklar da dolabında yer kazanmak isteyenler için kurtarıcı ürünlerden. Çoklu askılıklar yardımıyla askılık alanında yer açabilir, üstelik dolap düzeninde daha başarılı bir uygulama yapabilirsiniz.

Gardıropta Yerden Tasarruf

Dolabınızda boş yer yoksa ya da tüm ürünleri dolabınıza koyduğunuzda oluşan sıkışık görüntüden rahatsızsanız sık kullandığınız giyecekleri, yatak odasına koyacağınız ayaklı veya tekerlekli askılıklara asmayı düşünebilirsiniz. Bu fikri aynı zamanda portmantonuz yoksa montlarınız için de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca tekerlekli askılıkların alt kısmına koyacağınız kutular sayesinde de ek depolama alanına ulaşabilir, gardırobunuzu daha ferah kılabilirsiniz.

Gardırop Düzeni

Yorgan, yastık ve battaniyelerin gardırobunuzda ya da bazanızın depolama alanında çok yer kapladığını biliyoruz. Peki, bu eşyaları daha az yer kaplayacak şekilde düzenlemek için ne yapmalı? Yorganlar evde nereye, nasıl koyulabilir?

Aslında yerden tasarruf edebilecek şekilde bu tekstil ürünlerini saklamanın çok basit bir yolu var: Vakumlu poşetlerden yardım almak! Vakumlu poşetler sayesinde dolaplarda fazla yer kaplayan yorgan, yastık ve battaniyeleri daha az yer kaplar hale getirebilir, gardıropta çok önemli ölçüde yer açabilirsiniz.

Gardıropta Yer Kazanmanın Puf Noktaları

Dolaba yerleştirilen çantalar, şallar ve şapkalar için düzenli depolama alternatiflerinden biri de raflardan yararlanmak. Bu sayede dolabınızın değerlendirilmeyen noktalarını da efektif bir şekilde kullanabilir ve yer açabilirsiniz.

Gardıropta Yer Açma

Dilerseniz raf monte etmek yerine bir marangozla anlaşarak dolabınızın boyutlarına uygun askılıklar yaptırabilirsiniz. Dolap içerisine monte edeceğiniz bu askılıklara da şal, kravat, atkı, kemer gibi aksesuarlarınızı asabilirsiniz.

Peki, daha fazla öneriye ne dersiniz? İhtiyacınız olan dolap düzenleme önerilerine videomuzdan da ulaşabilirsiniz!

Bu arada dolapta yerden tasarruf etmenin püf noktalarından en önemlisinin, kullanmadığınız giysilerden arınmak olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Kullanmadığınız ve giyilebilecek durumda olan giyecekleri ihtiyaç sahiplerine verebilir ya da ikinci el eşya satılan uygulamalardan satışa çıkarabilirsiniz.

Gardırobunuzda yer açmanıza ve dolabınızı düzenlemenize yardımcı olacak kutular, saklama hurçları, elbise ve aksesuar askıları Koçtaş’ta sizi bekliyor!