Her Eve Uygun Çözümler: Dar Girişler İçin Portmanto Modelleri

Dar Girişler İçin Portmanto Modelleri

Portmanto, en az gardrop kadar derleyici toparlayıcı bir mobilya. Günlük kullanıldığı için gardroba asılmayan mont, şapka ve şemsiye gibi eşyaların konulduğu yegane yer. Misafirler geldiği zaman da aynı görevi görüyor ve yatak üstüne yığılan mont görüntüsünde kurtarıyor. 

Sadece fonksiyonel de değil aynı zamanda estetik bir mobilya. Antreyi boş bir görünümden kurtaran portmanto, dresuar ve spot lamba gibi diğer öğelerle de bütünlük sağlıyor. Size İlham Olacak 10 Antre, Kapı Girişi Dekorasyonu Fikri yazımızı okuyarak bu bütünlüğü sağlamanın en güzel yollarını keşfedebileceğinizi de hemen not düşelim. 

Yani portmanto bir ev için olmazsa olmazlardan. Ancak dar antrelerde portmanto kullanımı pek de kolay değil. Özellikle uzun ve dar antrelerde portmantoyu koyacak yer bulmak çok güç. Neyse ki dar koridorlar için portmanto modelleri imdada yetişiyor ve asacak dolap bulmakta bile zorluk yaşadığımız kıyafetlere yer açılıyor. Peki küçük antreler için vestiyer modelleri neler? Eğer evinizde bir portmanto var ve yenisini almayı düşünüyorsanız önce Portmanto Nasıl Yenilenir yazımızı okumaya ve mobilyanıza bir şans daha vermeye ne dersiniz?

mobilya ürünleri

Dar Girişler İçin Portmanto Modelleri Neler?

Yaşam alanınızı küçültmeden ihtiyaçlarınızı karşılamak için tercih edebileceğiniz dar portmanto modelleri şunlar:

Dar Giriş Portmanto Modelleri Neler

Askılık Türü Portmanto

Sadece birkaç eşyanızı asmak için bir portmantoya ihtiyacınız varsa askılık türü sizin için doğru seçim. Duvara monte portmanto olarak da bilinen bu model, birkaç askı ve askılık üstü raftan oluşuyor. Bazı modellerde kapaklı dolap bölümü de bulunabiliyor. Yüksek bir yere asıldığı için de yürüyecek yerin bile çok az olduğu antrelerde kullanılıyor. 

Duvara monte portmanto metal, ahşap ya da metal ahşap birleşimi malzemeden üretiliyor. Küçük evlerde yerden tasarruf sağlayan bu mobilya aynı zamanda minimalist stil sevenlere de hitap ediyor. Siz de minimalizmin sadeleştirici etkisini evinize yansıtmak istiyorsanız ham ahşaptan küçük bir askılık türü portmanto tercih edebilirsiniz. Minimalist stil hakkında daha fazla bilgi almak için de Sadeliği Sevenlere: Minimalist Dekorasyon Nedir, Nasıl Uygulanır? yazımızı okuyabilirsiniz. 

Sürgülü Portmanto

Sürgülü mobilyalar küçük alanlarda yerden tasarruf sağlamanın en etkili yollarından. Askılı modeller gibi sadece yüzeysel bir alana değil aynı zamanda gardrop gibi iç hacme de sahip olduğu için birçok eşyanızı sığdırabileceğiniz bir model. Eğer antreniz uzun ve darsa yani portmantonun genişliği sorun olmayacaksa sürgülü portmanto kullanabilirsiniz. 

Sürgülü portmantolar genellikle ahşaptan yapılıyor. Şık bir görünüm için masif ahşap portmanto, daha ekonomik bir seçim için de mdf mobilya tercih edebilirsiniz. Ahşap türleri hakkında bilgi alarak evinize en uygun portmantoyu almak için Ev Dekorasyonunda Kullanılan Ahşap Çeşitleri Neler? yazımızı okuyabilirsiniz. Antrede ayna veya dresuar koyacak alanınıza yoksa  aynalı sürgülü portmanto ise tam size göre. Portmantonun dışında da antrede ayna bulunmasını istiyorsanız Oda Dekorasyonunuza Uygun Ayna Modelleri yazımızı okuyarak trend modelleri keşfedebilirsiniz.

Ayaklı Portmanto

Ayaklı Portmanto

En eski portmanto modellerinden birisi ayaklı olanları. Ayaklı askılık olarak da bilinen bu tür en dar antrelere bile sığabilecek boyutta. Ahşap, metal ve plastik gibi birçok malzemeden yapıldığı için de hemen her dekorasyonla uyumlu bir ayaklı portmanto bulmak mümkün. Hatta artizan tasarıma sahip doğal ahşap modelleri de var. 

Bu küçük portmanto türünün tek dezavantajı ayakkabı gibi malzemeleri saklamaya uygun olmaması. Sadece bazı raflı modellerde portmantonun en alt kısmına birkaç ayakkabı konulabiliyor. Şemsiye ve şapka gibi diğer eşyalar da askıya asıldığı için biraz dağınık bir görünüm oluşabiliyor. Ancak evde çok kişi bulunmuyorsa sadece mevsimlik dış giysilerinizi asmak için bu portmantoyu kullanabilirsiniz. Çok küçük evlerde mobilya kullanımını mümkün kılan diğer önerilerimiz için Katlanabilir Mobilyalar ile Evinizde Yer Açın yazımızı okumayı da unutmayın!

Tek Kapaklı Portmanto

Antrenizin boyu kısa, eni genişse sürgülü yerine tek kapaklı bir portmanto alabilirsiniz. Böylece kapak rahat açılırken antrenizde de yürüyüş için yer kalır. Kapaklı olduğu için de montların dağınık görünümünü perdeler ve kıyafetlerin tozlanmasını da önler.

Sürgülü modellerde olduğu gibi tek kapaklı portmantoda da aynalı ya da aynasız bir tür tercih edebilirsiniz. Sürgülü portmantodan farklı olarak bu modellerde çekmece de bulunabilir. Çekmecelerin terlik ve ayakkabılar için ideal bir saklama alanı olduğunu da hatırlatalım. 

Dar girişler i̇çin portmanto modelleri neler artık biliyorsunuz. Peki bu modeller arasından birini seçtikten sonra son kararı vermek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Gelin birlikte bakalım.

Portmanto Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Portmanto Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Antrenize sığacak bir portmanto seçmek kadar ev dekorasyonuyla uyum içerisinde ve ihtiyaçları karşılayacak bir tür almak da önemli. İsabetli bir portmanto alışverişi için şunlara dikkat edebilirsiniz:

  • Antre duvarlarınızın rengi portmanto seçimini de etkiler. Eğer koyu renkli bir antreniz varsa açık renkli bir mobilya tercih edebilirsiniz. Böylece portmanto koyu renkler arasında kaybolmadan kendini gösterebilir. 

Duvarınız açık renkliyse yine açık renkli bir mobilya alarak antreye daha geniş bir görünüm verebilirsiniz. Eğer spot ışıklarının çevresi ya da dresuarınız koyu renkliyse uyum için portmantoyu da koyu tonlardan seçebilirsiniz. 

  • Ayakkabılığınız varsa daha az yer kaplaması için çekmecesi olmayan bir model tercih edebilirsiniz. Şapka gibi aksesuarları sık sık kullanıyorsanız raflı portmanto alabilirsiniz. Portmantonun yanı sıra ayakkabılık da almayı düşünüyorsanız Püf Noktalarıyla: Kullanışlı Ayakkabılık Nasıl Olmalı? yazımızı okuyabilir ve Koçtaş ayakkabılık kategorisini ziyaret ederek aradığınız mobilyayı bulabilirsiniz.  
  • Ev dekorasyonu tarzınızla aykırı düşmeyen bir portmanto modeli alabilmanızda da fayda var. Örneğin endüstriyel dekorasyon stili için metal ve ahşabın birleşimini, iskandinav ya da rustik dekorasyon için ham ahşabı, modern tarz için tüm malzemelerin birleşimini sunan bir türü tercih edebilirsiniz. Klasik dekorasyona uyum için spot lambaları bulunan aynalı bir portmanto seçebilirsiniz.
  • Evinizde küçük çocuk ya da evcil hayvan varsa sürgülü modeller yerine duvara monte ya da tek kapaklı portmanto kullanmanızda fayda var. Sürgünün açılışı dışarıdan kolay içeriden zor olduğu için çocuk ve evcil hayvanlar için uygun olmayabilir.

Küçük antreler için kullanışlı vestiyer modellerini ve vestiyer seçiminin püf noktalarını paylaştık. Yeni vestiyerinizi aldıktan sonra kurulumunu gerçekleştirmenin yollarını öğrenmek için Portmanto Montajı Nasıl Yapılır? yazımızı okuyabilirsiniz. Farklı stillere uygun vestiyerler ise Koçtaş portmanto ve askılık kategorisinde sizi bekliyor.