Balkon ve Bahçe Şemsiyesi Çeşitleri

Şemsiye Modelleri

Balkonda, bahçede, terasta zaman geçirmeyi çok sevdiğinizi biliyoruz. Güneş ışınlarının sert açıyla geldiği saatlerde ya da hafif yağmurun olduğu günlerde bu keyfinizin bozulmasını hiç istemeyiz. İşte, bahçe ve balkon şemsiyesi modelleri de tam bu konuda size yardımcı olabilir. Peki, bahçenizde, balkonunuzda ya da terasınızda hangi şemsiye modellerini tercih edebilirsiniz? Gelin, şimdi, ihtiyacınıza ve zevkinize uygun şemsiye modellerini, isimleri ve özellikleriyle birlikte tanıyalım!

Şemsiye Çeşitleri

İhtiyacınıza ve zevkinize uyum sağlayacak şemsiyeler ve gölgelikler, bütçenize uygun şemsiye fiyatları ile Koçtaş’ta sizi bekliyor!

Ortadan Kollu Şemsiye

Ortadan Kollu Şemsiye

Şemsiye direği, şemsiye tentesinin ortasında yer alacak şekilde tasarlanan şemsiyelerdir. Direğin boyu genellikle direk üzerindeki kontrol kolundan ayarlanabilir, bazı modellerde tentenin açısı da ayarlanabilir. Gövde metal, plastik, ahşap gibi farklı malzemelerden üretilebilir. Tentenin boyutu, şekli ve açılır-kapanır özellikte olup olmaması tasarımdan tasarıma farklılık gösterebilir. Kullanılan materyal ve tasarım doğrultusunda her dekorasyon stiliyle uyum sağlayabilir.

Yandan Kollu Şemsiye

Yandan Kolu Şemsiye

Şemsiye direğinin üst kısmı kıvrımlı bir tasarıma sahiptir ve gövde tentenin yanında uzanır. Bu özellik, yerden tasarruf etmeye imkân verebilir. Şemsiyenin gövdesi genellikle demirden üretilir ve şemsiyenin boyu gövdedeki kol sayesinde ayarlanabilir. Bazı modellerde tentenin açısı da değiştirilebilir. Şemsiye; üretilen materyal, şemsiye kumaşında kullanılan desen gibi unsurlara göre her dekorasyon stiline uyum sağlayabilir.

Eğilebilen Şemsiye

Eğilebilen Şemsiye

Tentenin hareket ettirilebilir özellikte olması sayesinde güneş ışınlarından daha fazla korunma sağlayan bir modeldir. Şemsiye yandan kollu veya ortadan kollu olabilir. Gövde genellikle demir ya da plastikten üretilir, tentenin büyüklüğü ve şekli ise tasarıma göre değişebilir. Şemsiye, kullanılan materyaller ve tercih edilen tente kumaşı deseni doğrultusunda her dekorasyon stili ile uyumlu olabilir.

Masaya Monte Şemsiye

Masaya Monte Şemsiye

Görsel Kaynak

Şemsiye monte etmeye uygun masalarda (Masanın orta kısmında yuvarlak bir delik bulunur.) kullanılabilen ve genellikle ortadan kollu olan şemsiye modelidir. Şemsiye ayağı için ek bir yer ayırmak gerekmediğinden yer tasarrufu sağlayan seçeneklerden biridir. Farklı boyutlarda ve tasarımlarda tenteye sahip olabilir. Şemsiye direğinde ise çoğunlukla demir materyal tercih edilir. Tercih edilen tasarım doğrultusunda her dekorasyon stiline uyum sağlayabilir.

Hasır Şemsiye

Hasır Şemsiye

Görsel Kaynak

Plajlarda sıklıkla gördüğümüz, güneşlik bölümü kumaştan değil, hasırdan üretilen şemsiye modelidir. Bazı modellerde taban bölümü bulunsa da toprağa, kuma saplanabilen modelleri de mevcuttur. Gövdenin boyunu ya da tentenin açısını kontrol edecek bir kol genellikle bulunmaz. Özellikle ahşap bahçe mobilyalarının tercih edildiği modern ve country dekorasyon uygulanan alanlara uygun bir seçim olabilir.

Tente

Tente

Görsel Kaynak

Genellikle şemsiye modellerinden biri olarak incelenmez, ama evlerin açık hava alanlarında hava koşullarına karşı kullanılabilecek ürünlerden biridir. Duvara monte edilir ve çoğu, açılır-kapanır olma özelliğine sahiptir. Genişliği güneşten korunma oranını artırsa da açısının değiştirilememesi bir dezavantaj olarak kabul edilir. Yer tasarrufu sağlaması ise en büyük avantajlarından biridir. Kumaş modeli doğrultusunda farklı dekorasyon stillerine uyum sağlayabilir.

‘Balkon ve Bahçe Şenlensin: Dekoratif Şemsiyeler’ adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz!