Balkon ve Bahçe Şenlensin: Dekoratif Şemsiyeler

Bahçe Şemsiyesi

Kim açık havada zaman geçirmeyi sevmez ki! Hem de bu açık hava alanlar evinizdeyse! Elbette bahçe, balkon ve teraslardan bahsediyoruz. Yakıcı güneş, hatta bazen yağmur damlaları keyfinizi yarıda bıraksın istemiyorsanız yapmanız gereken belli: Bahçe ve balkon şemsiyelerinden yardım almak! Haydi, gelin şimdi, şemsiye modelleri arasında tercih yaparken dikkat etmeniz gereken noktalara göz atalım.

Alacağınız Şemsiye Türüne Karar Verin

Şemsiyeyi nereye koymayı planlıyorsunuz? Bahçenizdeki koltuk takımınızın yanına mı, yoksa balkonunuzdaki masanın olduğu yere mi? Şemsiyeyi nerede kullanacağınızı belirlemek, hangi tür şemsiye alacağınız konusunda size yol gösterir. 

Balkon ve Bahçe Şemsiyesi Çeşitleri’ adlı yazımızdan şemsiye çeşitleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yandan kollu şemsiyeler, şemsiye gövdesi tente kısmının yanında kalacağı için alandan tasarruf etmenizi sağlayan ve kullanımı da oldukça kolay olan seçenekler. Plaj şemsiyesine benzeyen ortadan kollu şemsiyeler de koltuk takımı ve şezlong gibi aralıkla konumlandırılan mobilyalarla kullanılmak için uygun olabilir. Bu arada bazı ortadan kollu şemsiyelerin, bahçe masalarının ortalarındaki şemsiyelere özel oluşturulmuş alandan geçebildiğini de belirtelim. 

Eğer şemsiyelik alanına sahip bir masanız varsa (orta kısmında küçük bir delik olur) ortadan ayarlamalı şemsiyeleri tercih edebilirsiniz. Ayrıca bahçe, balkon masası almayı planlıyorsanız ve alanınız küçükse ya da şık görünen bir seçenek arıyorsanız şemsiyeli masaları tercih ederek bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

balkon-ve-bahce-semsiyeleri

Şemsiye gövdeleri ahşap ya da metal olabilir. Ahşap, doğal ve şık bir görünüm sunma konusunda oldukça başarılı olsa da düzenli bakım gerektirir. Bakımın yapılmadığı durumlarda böceklenme gibi durumlarla karşılaşılabilir. Bunun yanında ağaçlardan yapılmış ahşap gövdeli şemsiyelerin yüksek fiyatlara sahip olduklarını da belirtmekte fayda var.

Daha uygun fiyatlı, kullanışlı ve şık bir ürün almak istiyorsanız paslanmaz çelik gövdeli şemsiyeleri tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra plastik gövdeli şemsiyeler de uygun fiyatlı ürün almak isteyenler için uygun.

Eğer şemsiyeyi belirli bir alanda değil de birden fazla alanda kullanmayı planlıyorsanız bu durumda kolay taşınabilir bir ürün aldığınıza emin olmalısınız. Zemindeki şemsiye bidonunun (şemsiye bazası olarak da biliniyor) mermer gibi ağır malzemelerden yapılmaması kolay taşınabilirlik sağlayabilir.

Bu arada balkon ya da bahçe şemsiyelerini seçerken yuvarlak ya da kare şemsiyeler olduğunu göreceksiniz. Bu alternatifler arasında seçim yaparken de alandaki mobilyaları düşünerek tercih yapmak sağlıklı olabilir. Örneğin yuvarlak bir masaya güneşten ve yağmurun etkisinden korunmak için yuvarlak bahçe şemsiyesi tercih edebilirsiniz.

Alana Uygun Boyutta Bir Şemsiye Seçin

Biliyorsunuz, farklı uzunluk ve genişliklere sahip şemsiyeler mevcut. Peki, hangi şemsiyenin alana uygun boyutta olduğunu nasıl anlayacaksınız?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var: Alacağınız şemsiyenin boyunun en az 2 metre olması ve yüksekliğinin ayarlanabilmesi kolay bir kullanım sağlar. Şemsiyenin kumaş kısmının genişliği ise alana göre farklılık gösterebilir.

Örneğin bir masayı güneşten korumak için şemsiye almak istediğinizi düşünelim. 75-125 cm arasındaki bir masa için 180 cm ila 250 cm çapındaki şemsiyeleri seçebilirsiniz. Eğer daha büyük bir alana sahipseniz bu doğrultuda daha geniş bir bahçe şemsiyesi alabilir ya da alanda birkaç şemsiyeye yer verebilirsiniz.

Alanın Dekorasyonuna Uygun Alternatifleri Değerlendirin

Şemsiyeler, boyutları nedeniyle oldukça dikkat çeken ürünler! Dolayısıyla şık bir alan kurgulamak için seçeceğiniz şemsiyenin, alanın dekorasyonuna uygun olması şart! Hiç merak etmeyin; balkon ya da bahçenizin dekorasyonuna ve seçtiğiniz renk paletine uygun şemsiyeyi bulmakta hiç zorlanmayacaksınız! Bu arada rengin yanı sıra seçeceğiniz şemsiyenin kumaşının güneş ışınlarına ve suya karşı dayanıklı olduğuna emin olmanız gerektiğini de hatırlatalım.

Balkon Şemsiyesi

Güneş Işınlarından Korunmak İçin Başka Bir Alternatif: Çardak ve Balkon Gölgeliği

Evet, amacınız mevsim şartlarından korunmak ve bunun için şemsiyeler akla gelen ilk alternatif olsa da tek seçenek değil! Eğer bahçeniz varsa ve biraz da genişse çardakları da tercih edebilirsiniz. Hatta dilerseniz “Yaz Mevsimi Böyle Daha Güzel: Kamelya, Çardak Nasıl Süslenir?” yazımız sayesinde alanın dekorasyonuna da katkı sağlayabilirsiniz. Eğer bir balkonunuz varsa balkon için tente ya da gölgelikleri de seçebilirsiniz.

Alanınıza uygun bahçe ve balkon şemsiyesi modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor! Keyifli bir yaz geçirmenizi dileriz!