Testimizi Çözün, Dekorasyon Stilinize Uygun Koltuk Modellerini Sıralayalım!

Koltuk Modeli Seçimi

Ev dekorasyonunuza uygun koltuk modelleri arasından bir seçim yapmakta zorlanıyorsanız yalnız değilsiniz. Ne de olsa L koltuk modelleri, köşe koltuk modelleri, berjer koltuk modelleri gibi karar vermenizi zorlaştıracak birçok seçenek var. Ancak merak etmeyin; koltuk takımı modelleri arasından stilinize en uygununu bulabilmeniz için buradayız.

Testimizi çözerek birkaç adımda zevkinizi yansıtan bir koltuk modelini keşfedeceksiniz. Ancak önce koltuk seçerken nelere dikkat edebileceğinize göz atalım. Zevkinizden de konforunuzdan da ödün vermemenizi sağlayacak koltuk takım modelleri arasından bir seçim yapın.

Koltuk Takımı Modellleri Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Koltuk Takımı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

Genellikle koltuk takımları uzun yıllar boyunca kullanılır. Evin en sık kullanılan eşyalarından olduğu da düşünüldüğünde doğru tercihi yapmak daha da önem kazanır. Bu nedenle rahatlığından ve ihtiyacınızı karşıladığından emin olmak için mağazaya giderek farklı koltuk modellerini denemenizi öneririz. Koltuk tiplerini incelerken dikkat edebileceğiniz konular ise şunlar:

Vücudunuza Uygun Bir Model Seçin: Koltuk modellerini denerken öncelikle konfor sağlayan özelliklerine dikkat edebilirsiniz. İlk olarak koltuk derinliğinin bacaklarınızın uzunluğuna uygun olup olmadığını anlamak için koltuğa oturabilirsiniz. Ayrıca koltukların yükseklikleri de birbirinden farklıdır. Bacaklarınızın yere değdiği, ancak yerde katlanmadığı ideal yüksekliğe sahip bir koltuk modeli tercih edebilirsiniz. 

Konfor sağlayan koltuk özelliklerden biri de kol ve sırt desteği. Sırtınızı yasladığınız zaman yastığa gömülmeyeceğiniz, ancak çok da sert olmayan bir koltuk modeli rahat etmenizi sağlar. 

Odanın Şeklini Dikkate Alın: Seçenekleriniz arasında chester koltuk takımı modelleri gibi klasik ve futon koltuk gibi spor koltuk modelleri yer alacak. Ayrıca tekli veya ikili koltuk modellerin arasından da seçim yapabilirsiniz. Bu seçimler arasında özellikle gençlere hitap edecek modeller de bulunur. Bunlardan birinin sizin tarzınıza uygun olacağından eminiz. Ancak bir hatırlatma yapmadan geçmeyelim: Koltuk modeli, zevkinize olduğu kadar evinizin alanına da uygun olmalı.

Elbette odanızın boyutunu ölçüp ona uygun bir koltuk modeli seçeceğinizden şüphemiz yok. Ancak bir de odadaki alan kullanımına dikkat etmenizde fayda var. Örneğin duvarda radyatör varsa tüm duvarı kapatan bir model yerine L koltuk ya da kolsuz koltuk modelleri arasından birini tercih edebilirsiniz. 

Kapı, pencere ve dolap kapaklarının açılma mesafesini de göz önünde bulundurmalısınız. Salonunuzda yemek masası varsa tüm sandalyelerin kullanılması halinde yürüyecek mesafe kalıp kalmadığını ölçebilirsiniz. Hem odanızdaki eşyaların hareket etmesine imkan vermesi hem de dekorasyonda değişik yapma özgürlüğü elde etmek için bu özelliklere dikkat edebilirsiniz. 

Örneğin hareket kabiliyetini sınırlayan küçük bir odanız varsa uzun koltuk modelleri yerine modüler koltukları kullanabilirsiniz. Çünkü modüler koltukların parçaları birbirinden ayrılabilir ve böylece odaya kolaylıkla yeni bir şekil verilebilir.

Kumaşa Karar Verin: Koltuk modelinin şıklığını gösteren en önemli faktörlerden birisi kumaştır. Koltuk takımınızın uzun süre aynı güzelliğe sahip olması için bazı kriterleri göz önünde bulundurabilirsiniz. 

Öncelikle evinizin ışık alma durumunu değerlendirebilirsiniz. Salonunuz güneş alan cephedeyse mobilyalar uzun süre güneşe maruz kalacak demektir. Güneşin kumaş rengini soldurmaması için parlement mavisi gibi parlak ve canlı renkler yerine toz pembe gibi soft tonları tercih edebilirsiniz. 

Evinizde çocuk ya da evcil hayvan varsa koltukların sık kirlenme ihtimali olabilir. Beyaz, krem gibi kir gösteren ve temizlenmesi zor renkler yerine bordo, kahverengi gibi üzerindeki izleri belli etmeyecek tonlar seçebilirsiniz. 

Stilinize en uygun koltuk modelini seçerken aynı zamanda kullanım kolaylığı da elde etmek için dikkat etmeniz gerekenleri kısaca paylaştık. Daha detaylı bilgi ¨Şık ve Konforlu: Koltuk Takımı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler¨ yazımızda sizi bekliyor! En güzel koltuk modelleri keşfi için de ¨Mobilya Trendleri¨ yazımıza göz atabilirsiniz. En yeni koltuk modelleri ve fiyatları ise Koçtaş’ta!