Yeni Yılda Yeni Bir Dekorasyon: 2023 Mobilya Trendleri

2023 Mobilya Trendleri

Yeni bir yıla girmemize sayılı günler kaldı. Yeni yıl dekorasyonu hem evlerimizi hem de ofisleri, sokakları sarmışken yeni yıl heyecanı da doruk noktasına ulaşmış durumda. Peki, yeni yıla yeni bir ev dekorasyonu ile merhaba demeye ne dersiniz? Eğer yeni yıla yepyeni bir dekorasyon ile girmek isterseniz “Yaşam Alanınız Yenilensin: 2023 Ev Dekorasyonu Trendleri” yazımızda ihtiyacınız olan tüm ipuçlarını bulabilirsiniz. Bu yazımızda ise yeni mobilya trendlerine daha yakından bakıp bugünü en güzel şekilde yansıtmanıza yardımcı olacak mobilyaları sizinle paylaşacağız. Haydi, 2023 mobilya modasının derinlerine dalalım!

Doğaya Vurgu Yapan Yeni Mobilya Modelleri: Doğal Malzemeden Üretilmiş Mobilyalar

Pandeminin ardından ne kadar doğa ile iç içe olmanın insan psikolojisi için ne kadar önemli olduğunu hepimiz bir kez daha anlamış olduk. Bunun etkisi ise hâlâ hayatımızın pek çok noktasında sürüyor. İşte, o alanlardan biri de ev dekorasyonu! Yaşam alanlarının doğa ile buluşmasına vesile olan bitkilerin yanı sıra; doğal malzemelerden üretilen mobilyalar da önümüzdeki yılın trend ev mobilyaları arasında yer alıyor. Ahşabın dışında rattan mobilyalara da evlerinizde ya da ofislerinizde yer verebilirsiniz.

Ahşaptan üretilen yeni trend mobilya modellerini incelerken ve ardından kararınızı verirken, kullanılan ahşap türüne de dikkat etmeniz sağlıklı olacaktır. Çünkü tercih ettiğiniz ahşap türü kullanım alışkanlıklarınız ile uyumlu olmalı. Dilerseniz “Ev Dekorasyonunda Kullanılan Ahşap Çeşitleri Neler?” yazımız sayesinde ahşap türlerini daha yakından tanıyabilir ve yeni model mobilya takımlarını seçerken en doğru kararı verebilirsiniz. Ayrıca evinizde ahşap bir masaya yer vermek istiyorsanız, bunu kendin yap fikirleri ile de uygun fiyatlı bir şekilde hayata geçirebilirsiniz. “Kendi Ahşap Masanızı Yapmanız Mümkün: Ahşap Masa Yapımı” yazımız bu konuda size yardımcı olmaya hazır!

Yeni Sezon Mobilya Modası

Tüketimi Azaltan Trend Mobilya Uygulaması: Yenilenen Mobilyalar

Doğayı korumak, sera gazı salınımını azaltmak ve sürdürülebilirliğe önem veren uygulamalara hayatımızda yer vermek, pek çok alanda kendine yer buluyor. Tüketimin azaltılması ise karbon ayak izinin azaltılması ve dolayısıyla daha doğa dostu bir hayat yaşamaya yardımcı oluyor.

İşte, tam da bu nedenle eski mobilyaları kendin yap fikirleri sayesinde yeniden hayata kavuşturmak büyük önem taşıyor. 2022 yılına damga vuran bu trend, 2023 dekorasyon trendleri arasında da yer alıyor. İster evinizdeki eski mobilyaları yenileyebilir isterseniz de ikinci el mobilyalar satan mağazalardan ihtiyacınıza uygun bir mobilya satın alarak yenileme uygulamalarını gerçekleştirebilirsiniz.

Üstelik, mobilyada son trendler arasında yer alan yenileme uygulamalarının düşündüğünüzden çok daha kolay olduğunu da not düşmek isteriz. Hatta evlerin olmazsa olmaz mobilyaları arasında yer alan masa ve sandalyeleri nasıl yenileyebileceğinizi videomuzu izleyerek öğrenebilir ve yeni nesil mobilya tasarımlarına sahip masa takımına çok daha uygun fiyatlara ulaşabilirsiniz!

Trend Mobilya Modelleri: Vintage Mobilyalar

Kulağa biraz tuhaf gelebilir; ama en son trend mobilyalar, geçmişte izler taşıyan ürünler! Yeni mobilya trendleri arasında yer alan vintage tasarıma sahip mobilyaları dilerseniz ikinci el eşya satan mağazalardan alabilir ve sürdürülebilirlik trendini de uygulayarak bir taşta iki kuş vurabilirsiniz. Tabii bunun yanı sıra, en yeni mobilya tasarımları arasında da vintage modellere rastlamak mümkün; belirtmeden geçmeyelim.

Yeni Sezon Mobilya Trendleri: Minimalist ve Konforlu Tasarımlar

Eğer modern mobilya tasarımlarını seviyorsanız müjde! 2023 mobilya modası tam size göre bir trend ile göz kırpıyor. Yaşam alanlarında sadeliğin ve ferah mobilya konumlandırmalarının ön planda olduğu 2023 ev dekorasyonu modasında, tam da bu sebeple, minimalist mobilyalar dikkat çekiyor.

Sade ve şık tasarımları ile bilinen minimalist mobilyaların seçiminde ise konfor ön planda. Zaten en yeni mobilya takımlarına göz attığınızda da bu trendin farkına varacaksınız. Özellikle 2023 koltuk takımı yeni mobilya çeşitlerinde minderli alternatifler gözde. Sırt ve oturma minderleri puf görünümünde olan yeni model mobilyalar sadece oturduğunuzda değil, görünüşleri ile bile size konfor vadediyor.

Yeni Mobilya Tasarımları: Kıvrımlı Mobilyalar

Minimalizm genellikle keskin hatlar ile özdeşleşmiş olsa da bu sene durum biraz farklı. Keskin hatları ve köşeleri olan mobilyalar yerine, kıvrımlı hatlara sahip olan ve özellikle köşelerindeki geçişler daha kıvrımlı olan seçenekler yeni moda ev mobilyaları arasında.

Mobilya Modası

Trend Mobilya Dekorasyon Detayları: Mikro Lüks

Her ne kadar minimalist mobilya trend olsa da bu, yaşam alanınızdaki her detayın sade olacağı anlamına gelmiyor. Mobilya detaylarında altın, roze altın, bakır, gümüş gibi renkli detaylara da yer var. “Mikro lüks” olarak adlandırılan bu detaylara koltuk takımlarının kol veya sırt bölümünde, sandalyelerin ayaklarında, komodin gibi mobilyaların kulplarında yer verilebiliyor. Hatta dilerseniz ayna gibi dekoratif ürünlerde de mikro lüks detaylara yer verebilirsiniz.

En Son Mobilya Trendleri: En Trend Mobilya Renkleri

Son yıllarda mobilya tasarım trendleri kadar, moda olan renkler doğrultusunda seçim yapmak da önemli! Peki, 2023 yılının ruhunu evinize taşıyacak yeni moda mobilya renkleri hangileri?

Öncelikle şunu gönül rahatlığı ile belirtebiliriz: 2023’te renk kullanımında cesur davranmaktan, hatta büyük desenli yeni sezon koltuk takımlarını seçmekten çekinmemelisiniz. Çünkü bu yıl, bir nevi, renklerde ve desenlerde cesaretinizi gösterecek seçimler yapmak trend!

2023 Pantone rengi olarak belirlenen ve pembenin bir tonu olan “Viva Magenta” mobilya seçiminde renk trendleri arasında yer alıyor. Viva Magenta’ya ek olarak lavanta rengi ve kırmızının da çok popüler olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Bu gözde renkler dışında mikro lüks algıyı zenginleştirebilecek siyah, koyu mavi, kahverengi tonları da renk konusunda mobilyada yeni trendler arasında. Bu renklere ek olarak; beyaz, bej, krem rengi gibi nötr tonları, pastel tonlarını, adaçayı yeşili, mint yeşili gibi renkleri de evinizin dekorunda ve koltuk renklerinde tercih edebilirsiniz.

2023’te ev trend mobilya seçiminde hangi renkler ön plana çıkıyor, anlattık. Gelin, şimdi, evdeki alanlara göre yeni trend mobilya modellerini inceleyelim.

mobilya ürünleri

Yeni Model Salon Mobilyaları: 2023 Salon Mobilya Trendleri

Evinizde en çok zaman geçirdiğiniz alan olan oturma odasını dekore ederken yukarıda sıraladığımız trendleri hayata geçirebilirsiniz. Bunların yanı sıra, çok amaçlı mobilyaların da bu sene popülerliklerini koruduğunu net bir şekilde belirtebiliriz. Ayrıca divan gibi vintage mobilyalara da dilerseniz salonlarınızda yer verebilirsiniz.

Yeni Model Yatak Odası Mobilyaları: 2023 Yatak Odası Mobilya Trendleri

Yatak odalarında en çok uygulanan trendler kıvrımlı ve mikro lüks detaylara sahip olan mobilyalar olacak gibi gözüküyor. Bunun yanı, en yeni mobilya çeşitlerinde sıra yerden yüksekliği ile dikkat çeken mobilyalar ön planda olacak. Ayrıca kanopi karyolalar da yeni sezon mobilyalar arasında vintage tasarıma göz kırpan alternatiflerden.

Mutfakta En Trend Mobilyalar: 2023 Mutfak Mobilya Trendleri

Bu yıl mutfaklarda İskandinav etkisinin yılı. Özellikle beyazın ana renk olarak tercih edildiği mutfak dekorasyonlarından bu sene çokça bahsedeceğiz gibi duruyor. Tabii mutfak mobilyalarında olduğu gibi mutfak tezgahlarında da doğal malzemelerden üretilen alternatifler gözde. Dilerseniz “Onsuz Mutfak Olmaz: Mutfak Tezgahı Seçimi Hakkında Bilmeniz Gerekenler” yazımızı okuyarak, ihtiyacınıza en uygun materyal seçimi konusunda ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Mutfaklarda ada kullanımı da geniş alanlarda sıkça rastlayabileceğimiz bir tercih olabilir. Eğer mutfağınızda bir adaya yer vermek istemiyorsanız, mutfağınızın orta bölümüne bir yemek masası koymayı düşünebilirsiniz.

Mutfak ev trend mobilya seçimlerinin yanı sıra, bu alanda kiler kullanımının da son yıllarda çok popüler olduğunu belirtmeden geçmeyelim. 

Banyoda En Yeni Mobilya Modelleri: 2023 Banyo Mobilya Trendleri

Banyolarda da ferahlık ön planda! Banyo dolapları seçiminde açık renk kullanımının yaygınlaşacağı bu yılda, alandan tasarruf etmek için ise duvara monte edilen dekoratif raflara daha çok rastlayacağız. Ayrıca hem banyo dolaplarında hem de batarya gibi banyo ürünlerinde mikro lüks detaylar sıklıkla tercih edilecek.

Bahçede En Yeni Trend Mobilyalar: 2023 Bahçe Mobilya Trendleri

Bahçelerde de doğal malzemeden üretilen mobilya takımları dikkat çekiyor. Özellikle rattan mobilyaların popülaritesi devam ediyor! Çardak gibi bir alana yerleştirilebilen bu mobilyaları dilerseniz bahçe yer karoları sayesinde bahçenizin istediğiniz bir alanına da konumlandırabilirsiniz. 

Trend mobilya ürünleri hakkında bilgi verdik, en yeni mobilya renklerini aktardık. Şimdi, mobilyalarınızı yenileme zamanı! En yeni mobilya modelleri ve fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi almak ve yeni tasarım mobilyaları incelemek için Koçtaş’a göz atmayı ihmal etmeyin!