İlk İzlenim Önemlidir! Şık Bir Antre Dekorasyonu İçin 5 İpucu

Antre Dekorasyonu

İlk görüşte aşka inanıyor musunuz, inanmıyor musunuz bilmiyoruz; ama ilk izlenimin çok önemli olduğu ve insanlar arasındaki iletişimi şekillendirip psikolojik olarak yönlendirdiği oldukça açık. Durum böyleyken söz konusu ev dekorasyonu olunca niye ilk izlenimi oluşturan alana, yani antre dekorasyonuna gereken önemi vermeyelim ki?

Salon, yatak odaları, banyo, mutfak, balkon, hatta varsa çalışma odası… Evinizin genelinde zevkinize uygun bir dekorasyon tarzını benimsiyor ve yaşam alanınızı bu doğrultuda şekillendiriyorsunuz, ama evin girişi olan antreler bu güzelleştirme hareketine pek dâhil olamıyor. Oysa şık bir antre dekorasyonu yaparak evinize girdiğiniz ilk anda kendinizi iyi hissedebilir ya da gelen misafirinizde iyi bir ilk izlenim oluşturabilirsiniz. O halde şimdi “Antre dekorasyonu nasıl olmalı?” sorusunun cevabını verelim ve evinizin tüm alanlarının şık olmasına katkı sağlayalım.

1.Şık Bir Antre İçin Olmazsa Olmaz: Duvar Dekorasyonu

Duvar dekorasyonu, evin diğer odalarında da önemli ve alanın havasını değiştirecek kadar kuvvetli bir unsur. Evin asıl alanlarına geçiş bölgesi olarak görebileceğimiz antreleri dizayn ederken de bu doğrultuda adımlar atmalısınız.

  • Antrede Duvar Kağıdı Uygulamak İsteyenlere Öneriler

Çiçek desenli, doğadan esintiler sunan duvar kağıtları yılın trendlerinden! Duvarlarınızda bu duvar kağıtlarına yer vererek alana keyifli bir atmosfer kazandırmış olursunuz.

Eğer antreniz çok büyükse tüm duvarlara ilgi çekici desene ya da renge sahip bir duvar kağıdı uygulamak, alanda istediğiniz etkiye ulaşmanızı engelleyebilir. Bu nedenle kağıdı bir duvara uygulamak ya da duvarın alt yarısını duvar kağıdı kaplayıp üst yarısını boyamak daha hoş bir antre dekoru yapmanızı sağlayabilir.

  • Antrede Duvar Boyası Uygulamak İsteyenlere Öneriler

Evin her odasında olduğu gibi antrede de tercih edeceğiniz boya çeşidi, istek ve ihtiyaçlarınıza uygun olmalı. Örneğin antredeki duvarlarınızda gizlemek istediğiniz kusurlar varsa parlak boyalar uygun olmayacaktır; mat boyaları tercih etmelisiniz. Peki, en uygun boya çeşidini nasıl bulabilirsiniz? Elbette bu konuda uzmanlardan yardım alabilirsiniz; fakat dilerseniz “Hangi Boya Nerede Kullanılır: Boya Çeşitleri” başlıklı yazımız da bu konuda size yardımcı olabilir!

Seçeceğiniz duvar boyası renginde, antrenin büyüklüğü ve tabii ki alanda tercih edilen renk paleti etkili. Örneğin gri tonlarının ağırlıklı olduğu bir antrede sarı tonlardaki bir duvar, alanı daha canlı ve ilgi çekici kılabilir. Fakat duvarları tamamen sarı gibi renklerle boyamak alanda dikkat dağıtan bir görünüme neden olabilir. Bu nedenle efekt rulosu, damgası ya da süngeri ile duvarlarınızı daha renkli hale getirebilirsiniz. Bu duvar dekorasyon fikirlerini hayata geçirmek ise oldukça kolay!

  • Dar ve Küçük Antreler İçin Duvar Dekorasyonu Önerileri

Eğer dar ve küçük antre dekorasyonu yapmak için kollarınızı sıvadıysanız unutmamanız gereken ilk şey; koyu renklerin alanı daha dar, açık renklerin ise uygulandıkları alanı daha geniş ve ferah gösterme etkileri olduğu! Bu nedenle küçük ve dar antre dekorasyonu yapıyorsanız duvarlarda kullanacağınız ana rengin açık tonlar olmasına dikkat etmelisiniz. 

  • Objelerle Duvar Dekorasyonunu Daha Hareketli Kılmak İçin Öneriler

Aynasız bir antre düşünülemez! Aynalar, alana şık bir görünüm sağlamanın yanı sıra antrenizi daha geniş göstermenize yardımcı olan süper kahramanlar! Alanda duvara monte edebileceğiniz dekoratif aynaların yanı sıra boy aynasına ya da büyük bir aynası olan portmanto modellerine şans tanıyabilirsiniz.

Sıcak bir alan yaratmak için çerçeveler, tablolar ve duvar panoları da kullanılabilecek dekorasyon ürünleri arasında. Ailenizin ve sevdiklerinizin fotoğrafları ile süslenmiş çerçeveleri duvarlarınıza asabilir, birbirinden şık tablolara ya da duvar panolarına antrenizde yer verebilirsiniz.

Antre Dekorasyonu Nasıl Olmalı

2.Hem Şık Hem Kullanışlı Zeminler İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler Var

Parke, seramik, halı ve kilim… Zemin dekorasyonunu şık kılmak için yararlandığınız bu ürünlere koridor ve antre dekorasyonunda da ihtiyaç var. Antrenizde, evinizin genelinde tercih ettiğiniz parke ya da seramikleri tercih edebileceğiniz gibi farklı seçenekleri de değerlendirebilirsiniz. Ev dekorasyonuyla uyumlu şekilde ana zeminde kullanılan renk ve desenler doğrultusunda bir kilim veya halı tercih edebilirsiniz. Fakat bu durum özelinde, dikkat etmeniz gereken bir noktayı da sizinle paylaşalım.

Antrelerin kullanım şekilleri, evden eve farklılık gösterebilir. Örneğin bir aile, antreye ayakkabı ile girmezken başka bir aile, ayakkabılarını antrede giymeyi tercih edebilir. Eğer ayakkabınızı antrede giymek istiyorsanız çamaşır makinelerinde yıkanıp kolayca temizlenebilen kilimleri tercih edebilirsiniz.

3.Kullanışlı Bir Alan Yaratmanın Sırrı: Antre Mobilyaları

Burası eve girdiğinizde gördüğünüz ilk, evden çıkarken gördüğünüz son yer. Bu durum antreyi daha önemli kılıyor. Antre dekorasyonu ve mobilyalarının işlevsel olması gerekiyor. Örneğin portmanto, antrede olmazsa olmaz bir mobilya. Eğer portmanto almak istemiyorsanız ayakkabılık ile askılığı ayrı ayrı alabilir ve bir takım oluşturabilirsiniz. Bunun yanında eğer alanınızda yeterli yer varsa antreye bir berjer ya da kanepe de koyabilirsiniz. Aynı zamanda son yıllarda oldukça popüler olmaya başlayan dresuar modelleri de alana şıklık katacak bir seçim.

Antre Dekoru

4.Aydınlatmada Dekorasyonu da Es Geçmeyin

Özellikle apartman dairelerinde antreler, pencerelerden uzak, az ışık alan noktalarda bulunuyor. Bu durum da doğal olarak antre dekorasyonunda aydınlatma konusunda daha özenli davranmanız gerektiği anlamına geliyor. Antrede kullanacağınız aydınlatma ürünleri seçiminde tavan aydınlatmasına ek olarak apliklere de şans tanıyabilirsiniz.

Örneğin dekoratif aynanızın ya da duvara astığınız tablonuzun iki yanına aplik konumlandırabilirsiniz. Ayrıca dresuarın üzerinde abajurlara ya da dresuarın bulunduğu alanlarda sarkıtlara yer vermek de kesinlikle güzel fikir!

Antre Dekorasyonu Fikirleri

5.Dekoratif Objelere Her Zaman İhtiyaç Var

Dar ve uzun antre dekorasyonu, salon dekorasyonu, yatak odası dekorasyonu… Nereyi güzelleştirmek istediğiniz hiç fark etmez. Dekoratif objeler yaşam alanınızın her yerine konumlandırılabilir. Duvarlarınızda yer vereceğiniz ayna, çerçeve, tablo ya da duvar panosu gibi ürünlerin yanı sıra biblo, mumluk, hatta bitkiler sayesinde alanı daha sıcak ve şık kılabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise elbette seçtiğiniz ürünlerin birbirleriyle ve alandaki diğer ürünlerle uyumlu olması.

Dekoratif objelerin dâhil oldukları her alanı tamamladıkları ve daha şık kıldıkları bir gerçek! Fakat bu objelerin yanı sıra antre tasarımınızı yaparken bitkilerden yardım almak güzel fikir! Şık ve alanda tercih ettiğiniz renk paletine uygun saksıları raflara, zemine konumlandırdığınız palete ya da duvara monte ettiğiniz palete yerleştirebilir, antre dekorasyon fikirlerinden ve dekorasyon trendlerinden birini hayata geçirebilirsiniz.

Hayalinizdeki antreye kavuşmanızı sağlayacak her şey Koçtaş’ta!