Şıklıktan Ödün Vermeyen Kullanışlı Alanlar: Tiny House Dekorasyon Fikirleri

Tiny House Dekorasyon Önerileri

Apartman dairelerinin ve şehir hayatının neden olabileceği sıkışmışlık hissinden kurtulmak, doğanın kollarında bir yaşam alanına kavuşmak isteyenlerin son yıllardaki gözdesi tiny house’lar! Dilimize “küçük ev” olarak çevrilen bu akımda yaşam alanlarında kısıtlı yer olduğu için yapılan ev dekorasyonu da oldukça önemli.

Bu yazımızda yerden tasarruf edebilmeniz ve şık bir yaşam alanına kavuşmanız için tiny house dekorasyon önerilerini paylaşacağız. Bu arada bu akım hakkında detaylı bilgi almak isterseniz de “Nedir, Nasıl Yapılır ve Daha Fazlası: Tiny House Akımı Hakkında 6 Detay” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Şimdi, tiny house dekorasyon örneklerine göz atma zamanı!

Tiny House Akımı

Görsel Kaynak

Küçük bir alanda yaşayacaksanız bu alanın verimli olduğu kadar ferah bir şekilde tasarlanması da oldukça önemli. Beyaz, açık gri, bej, açık kahverengi, açık mavi, sarı gibi renklerden yardım alarak küçük alanları olduğundan daha geniş gösterebilirsiniz.

Evleri ferah göstermenin bir diğer yolu ise doğal ışığın eve girmesine izin vermek. Kalın perdeler yerine pencerelerinizi perdesiz kullanmak, ince perdeleri tercih etmek ya da stor perdeler asmak bu noktada faydalı olabilir. Tabii akşamları evinizin her noktasını aydınlatacak verimli bir aydınlatmayı da es geçmemek gerek. 

Tiny House Dekorasyonu

Görsel Kaynak

Bir tiny house’ta yaşamak, minimalist yaşam tarzını da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla evlerde az eşyaya yer vermek ve birden fazla amaca hizmet eden mobilyaları tercih etmek, alanı efektif kullanmanın sırlarından oluyor. Mesela eski kitaplığınızı boyayıp üzerine minderler yerleştirerek ve gözlerine de sepetler koyarak hem oturma alanına hem de depolama alanına kavuşabilirsiniz.

Tiny House Dekorasyonu Örnekleri

Görsel Kaynak

Tiny house dekorasyonu yaparken yaratıcı çözümlerden destek almak şart! Mesela mutfak tezgâhını, birkaç sandalye koyarak bir mutfak masasına çevirebilirsiniz. Ayrıca merdiven altı boşlukları da sizin için mükemmel depolama alanları olabilir.

Tiny House Dekorasyon Fikirleri

Tiny house’lar genellikle yüksek tavanlarıyla dikkat çekiyor. Amaç her alanı en etkili şekilde kullanmak olduğunda ise asma katlar oldukça çok tercih ediliyor. Siz de asma kat fikrini hayata geçirebilir, yatak odanızı bu alana konumlandırabilir ya da asma katta çalışma odası gibi bir alan oluşturabilirsiniz.

Tiny House Dekoru

Görsel Kaynak

Eğer tavan yüksekliği asma kat yapmaya yeterli değilse bu durumda raflardan yardım alarak üst kısımları depolama alanı haline getirebilirsiniz. Tabii düzenli ve şık bir görünüm için uyguladığınız dekorasyon stili ile uyum sağlayabilecek saklama kutularından ve sepetlerden yardım almak olmazsa olmaz!

Tiny House Ev Dekorasyonu Örnekleri

Görsel Kaynak

Gömme dolaplar küçük yaşam alanları için kurtarıcı çözümlerden biri! Eğer gömme dolap çözümlerinden yardım almak istemiyorsanız; ama kitaplık ya da mutfak, banyo gibi alanlarda kavanozları ve temizlik ürünlerini konumlandırmak için bir alana ihtiyaç duyuyorsanız raflardan faydalanarak görseldeki gibi şık bir depolama alanına ulaşabilirsiniz.

Küçük Ev Dekorasyon Fikirleri

Görsel Kaynak

Dolabınız ve raflarınız olsa bile evinizin her bölümünde depolama alanına ihtiyacınız olabilir. İşte, bu durumda askılıklar en büyük yardımcılarınız. Mesela söz konusu mutfak düzeniyse bardaklarınızı, tavalarınızı duvara ya da bir dolap altına monte edeceğiniz askılıklara yerleştirebilirsiniz. Bu fikir hem alandan tasarruf etmenizi sağlar hem de şık bir ambiyans yaratmanıza yardımcı olabilir.

Tiny house’ta yararlanabileceğiniz dekorasyon fikirlerinden bahsettik. Fakat “Küçük ev nasıl dekore edilir?” sorusunun daha ayrıntılı, odalara ve alanlara özgü cevabını merak ediyorsanız “Küçük Evlerde Yer Kazanma Tüyoları ve Hayatı Kolaylaştıran Fikirler” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Mobilyalar, dekorasyon ürünleri ve diğer kategorilerde yüzlerce ürün… Evinizi dekore ederken ihtiyacınız olan her şey için Koçtaş’a göz atmayı unutmayın.