Yarıyıl Tatilinde Yolculuk Planlayanlara: Arabayla Uzun Yola Çıkarken Alınacaklar Listesi

Yarı yıl tatilinde yolculuğa çıkacakların arabasına alması gerekenler.

Yaz tatillerini özlemenizin nedenlerinden birinin de aileniz veya arkadaşlarınızla çıktığınız o keyifli, uzun yolculuklar olduğunu biliyoruz. O zaman hazırlıklara başlayın, çünkü şehirden uzaklaşmanız ve dinlendirici birkaç gün geçirmeniz için yaz dönemini beklemenize gerek yok! Yarıyıl tatilinde de güzel bir plan yapabilirsiniz.

Tatiliniz; evinizden çıktığınız anda başlar, evinize döndüğünüz anda biter. Diğer bir deyişle yolculuklar da tatile dâhildir! Hem keyifli yolculuklar geçirebilmeniz hem de güvenli seyahat edebilmeniz için de kışın arabayla uzun yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili hazırladığımız bu içeriği okumanızda fayda var! Mevsim ne olursa olsun, uzun yola çıkmadan önce aracınızın bakımını yaptırmayı ihmal etmemelisiniz. Tabii kış mevsiminde uzun yola çıkarken araç bakımı yaptırmak, yol şartlarından dolayı çok daha büyük önem taşıyor. Bu nedenle eğer sömestirde tatil planı yapıyorsanız ve gideceğiniz yere arabanızla gidecekseniz yetkili servislerde yapılacak araç bakımı önceliğiniz olmalı. Ardından uzun araba yolculuğunda yanınıza almanız gerekenlere göz atabilir ve yolculuğun keyfini çıkarmaya birkaç adım daha yaklaşabilirsiniz!

Yarı yıl tatilinde uzun yola çıkan aile

Yola Çıkarken Olmazsa Olmazlar

Yoldayken hem kendinizin ve ailenizin hem de diğer sürücülerin ve yayaların güvenliğini sağlamanız önemli. Trafik kurallarına uymak elbette bunun için çok önemli, ama kötü sürprizlere karşı hazırlıklı olmak da şart!

  • Yola çıkarken “Aracımın bakımını yaptırdım, nasıl olsa benim başıma aracımla ilgili bir sorun gelmez.” diye düşünmeyin. Yolun ne getireceği belli olmaz. Bu noktada trafik seti, kısa yolda olduğu gibi uzun yolculuklarda da olmazsa olmaz.
  • Sahip olduğunuz trafik çantasında reflektör ve halat yoksa bu ürünleri de alıp bagajınıza koymakta fayda var.
  • Umarız başınıza gelmez, ama kaza anında ilk yardım çantası kurtarıcıdır. Bu nedenle uzun yola çıkarken de ilk yardım çantanızda eksik olup olmadığını kontrol edin.
  • Söz konusu kışsa elbette akıllara gelen kış lastiği ve kar zinciri oluyor. Her yıl 1 Aralık itibariyle kış lastiklerinizi taktırmayı unutmamalı ve kar zincirini aracınızda bulundurmayı ihmal etmemelisiniz.
  • Yol boyunca karşılaşacağınız yol şartları hakkında büyük ihtimalle bir fikriniz yok. Zorlu yol şartları lastiklerinizin zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle aracınızda lastik tamir spreyi, lastiği şişirmek için kompresör, yedek lastik ve lastiği değiştirmek için kriko olup olmadığını kontrol etmeden yola çıkmayın.

Kış lastiği takmak.

Kış Şartlarına Uyum Sağlayın

Yarıyıl tatilinde yolculuğa çıkıyorsanız elbette ki kış şartlarının getirebileceği durumlara karşı da hazırlıklı olmalısınız. Kar zinciri, kış lastiği gibi ürünlerin yanı sıra ek ürünler de bu konuda size yardımcı olabilir. O halde şimdi, kış aylarında arabayla uzun yola çıkarken alınacaklara bir göz atalım.

  • Öncelikle sileceklerinizin ve farlarınızın çalışır durumda olduğuna emin olmalısınız. İhtiyaç varsa bakım sırasında farlarınızı tamir ettirebilir ya da yeni bir silecek alıp aracınıza takabilirsiniz.
  • Uzun yola çıkmadan önce radyatör suyuna antifiriz eklemeyi ihmal etmemelisiniz. Bu, kış şartlarında motorun zarar görmesinin önüne geçmek için oldukça önemli.
  • Camların buzlanması, buğu, yağmur ve kar, görüşünüzü olumsuz etkiler. Görüşünüzü sağlıklı kılmak, kısa sürüşlerde olduğu gibi uzun yolda araç kullanmanın püf noktaları arasında da yer alıyor. Antifirizli cam suyu, buğu önleyici ve yağmur kaydırıcı gibi ürünler bu konuda en büyük yardımcılarınızdan!
  • Ayrıca otomobil örtüleri sayesinde aracınızı park halindeyken de korumanız mümkün!

Konforunuzu ve Güvenliğinizi Katlayacak Ürünler

Uzun süre otomobil kullanacaksınız daha önceki deneyimlerinizden de bildiğiniz gibi bu eylem oldukça yorucu olabiliyor. O nedenle bazı ürünlerden yardım alarak yolculuğu kendiniz için konforlu hale getirebilirsiniz. Üstelik konforunuzun yanı sıra bu ürünler güvenlik konusunda da size destek olabilir.

  • Boynunuzu rahatlatmak için boyun yastığından, sırtınızı ve beliniz için ise bel minderinden destek alabilirsiniz. Bu arada boyun yastığının, yolculuk yapanların konforu için de oldukça önemli bir ürün olduğunu belirtmeden geçmeyelim.
  • Direksiyon kılıfı hem konforlu bir sürüş sağlar hem de direksiyonunun zamanla hasar görmesinin önüne geçer. Fakat bunların yanı sıra direksiyon tutuşunuzun daha sağlam olması konusunda da direksiyon kılıfları büyük yardımcılarınızdan!
  • Araç kullanırken telefonda birileri ile görüşmeniz gerekebilir. Görüşmenizi kulaklık ya da aracınızda varsa eller serbest moduyla yapmanız güvenliğiniz için önemli. Bunun noktada en güvenli ve konforlu yol ise telefon tutucu modelleridir.
  • Araç içerisinde ağzı açık bir içeceğin dökülmesi, dikkatinizin dağılmasına, hatta bu nedenle bir kaza yaşanılmasına bile neden olabilir. Bardak tutucular ise bu gibi durumların yaşanmaması için en konforlu ürünlerdir.

Telefon tutucu kullanmak

Bunları Unutmayın!

  • Kabul edelim, müzik dinlemeden yapılan yolculuklar eksik kalır! Bu nedenle yolculuğa çıkmadan önce bir müzik listesi hazırlayabilirsiniz.
  • Uzun bir yola çıkacaksınız ve karınlar acıkacak! Atıştırmalık bir şeyler ya da uzun yola çıkarken yapılacak yiyecekler sayesinde açlığınızı yatıştırabilirsiniz. Su almayı unutmamanız gerektiğini ve eğer sıcak bir şeyler içecekseniz de termos kullanabileceğinizi hatırlatalım. Sıcak içecekleri doldururken ve içerken dikkat!
  • Arabada kullanabileceğiniz piknik setleri işinizi kolaylaştırabilir. Bu arada eğer sürücü sizseniz araç kullanırken bir şey yiyip içmemeniz gerektiğini, bunlar için küçük molalar vermeniz gerektiğini hatırlatalım.
  • Peçete ve ıslak mendil dışında oto kokusu da ihtiyaçlarınız arasında yer alabilir.
  • Tatile çıkarken yanınıza alacağınız giyecekler ve diğer ürünler bagajlara zor sığabilir. Bagaj sabitleyici, çok amaçlı çanta ve bagaj filesi gibi ürünler sayesinde alanı düzenli kılabilirsiniz.

Uzun yol için araba alışverişi

Uzun ya da kısa yolculuk için aracınızın ihtiyacı olan tüm oto malzemeleri Koçtaş’ta!