Yepyeni Banyolar: 9 Adımda Banyo Nasıl Yenilenir?

Banyo yenileme fikirleri.

Oturma odanızı çerçevelerle süslüyor, çalışma odanızın daha şık görünmesi için tercihinizi dekoratif kitaplıklardan yana kullanıyorsunuz. Belki de salonunuza monte ettiğiniz raflar sayesinde evinizin güzelleşmesini sağlıyorsunuz. Evinizin dekorasyonuna önem verdiğinizi biliyoruz. İşte, şimdi, ne zamandan beri aklında banyo dekorasyonu konusunda kökten değişiklik yapmak olanlara seslenmek istiyoruz. Bu yazımızda “Banyo nasıl yenilenir?” sorusunun cevabını, banyo yenileme fikirleri ile birlikte anlatacağız. Hadi, başlayalım!

1. Bir Tema Seçerek Başlayın

Country, modern, klasik… Salon, yatak odası, mutfak gibi alanlarda bir dekorasyon stilini benimsediyseniz söylemeliyiz ki banyonuzun da hiçbir eksiği yok! Öncelikle banyonuzda hangi dekorasyon tarzını uygulayacağınıza karar vermeli ve bu karar doğrultusunda bir tema belirlemelisiniz. Örneğin banyonuzu modern dekorasyon ile dekore etmek istiyorsanız mavi ve beyaz renkleri yoğunlukla kullanarak deniz teması üzerinde yoğunlaşabilirsiniz.

Banyoyu yenilerken dikkat edilmesi gerekenler.

2. Hayatınızı Kolaylaştıracak Çözümleri Kullanın

Banyonuzun hem şık hem de kullanışlı olmasını istiyorsanız yapmanız gereken belli: Akıllı çözümlere yönelmelisiniz. Kirli sepetini banyo dolabı içerisine gizleyen çözümler sayesinde banyonuz daha düzenli olabilir. Düzenin getirdiği şıklıktan yararlanmak hakkınız!

Bu arada banyonuzda pratikliğin ön planda olmasını istiyorsanız “Banyo ve Mutfaklarınızda Hayatınızı Kolaylaştıracak 5 Öneri” yazımızdan da yararlanabilirsiniz.

3. Aydınlatma Konusunda Daha Yaratıcı Olun

Aydınlatma” denildiğinde sizin de aklınıza avize, sarkıt gibi tepe aydınlatmalar mı geliyor? Oysa banyo, aydınlatma konusunda size sandığınızdan daha çok özgürlük sunan bir alan. Örneğin banyo yenilemek için yola çıktıysanız duvar apliklerinin de size yardımcı olabileceğini unutmamalısınız. Tavan aydınlatmasının yanı sıra banyo aynasının yanlarına konumlandırabileceğiniz aplikler sayesinde daha sağlıklı bir aydınlatmaya ulaşabilirsiniz.

Banyo aydınlatması nasıl olmalı?

4. Tercihinizi Kapaklı Dolaplardan Yana Kullanın

Unutmayın, banyonuzun şık olmasında düzenliliğin katkısı büyük. Bu nedenle banyo dolaplarında kapaklı dolapları tercih ederek alanın daha düzenli görünmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca kapaksız dolapların daha çok toz alacaklarını ve temizlik açısından daha zorlayıcı olduklarını da unutmamalısınız.

Banyoyu daha düzenli gösterecek kapaklı dolap kullanımı.

5. Gizli Priz Kullanın

Kablolar, evinizin her alanını dağınık gösterecek güce sahipler. Banyonuzdaki kablo karışıklıklarının önüne geçmek ve daha şık bir banyo dekorasyonuna sahip olmak için ise banyo yenileme sırasında kesinlikle gizli prizleri tercih etmelisiniz. Üstelik gizli prizler ile çocuklarınızın güvenliğini de sağlamış olursunuz.

6. Aksesuar Seçimine Özen Gösterin

Dikkat çekici ve kusursuz bir banyo tasarımı istiyorsanız banyonuzdaki her ürünün birbirini tamamlamasına dikkat etmelisiniz. Örneğin dolaplarınız ahşapsa alacağınız banyo aksesuarları da ahşap detaylı olmalı. Banyo aksesuarları ile yaptığınız ufak bir değişimin büyük fark yaratabileceğini unutmamalısınız.

Banyo aksesuarları.

7. Duş Başlıklarını ve Bataryaları Değiştirin

Banyonuzun küçük ama olmazsa olmaz ürünleri olan duş setini, lavabo bataryasını ve banyo bataryasını değiştirerek hem alanın dekorasyonuna katkı sağlayabilir hem de ihtiyacınıza yönelik tercihler yaparak daha kullanışlı bir banyoya kavuşabilirsiniz. Üstelik batarya ve duş başlığı değişimini kolaylıkla yapmanız mümkün. Seçim ve montaj konusunda “Küçük Değişimler, Büyük Etkiler” yazımız size yardım etmeye hazır!

8. Havlupanları Unutmayın

Banyonuzda yerden tasarruf etmenize yardımcı olan ve şık tasarımları ile dikkat çeken havlupanlar banyo yenileme sırasında atlamamanız gereken ürünler. Duvara monte edilen ve “banyo radyatörü” olarak da bilinen havlupanlar hem banyonuzun ısınmasına yardımcı oluyor hem de nemli havlularınızın hızlı bir şekilde kurumasını sağlıyorlar. Üstelik banyonuzun tarzına uygun, farklı tasarım ve boyutlarda pek çok havlupan çeşidi mevcut.

Şık havlupan tasarımları.

9. Duşakabini Yenileyin

Duşakabini değiştirmek, yepyeni bir banyo için olmazsa olmaz bir uygulama. Banyonuzun alanına ve zevkinize uygun model alternatifleri sunan duşakabinler, banyonuzun çehresini anında değiştirecek güce sahipler. Duşakabin montajı için kolları sıvamak isterseniz “Yepyeni Bir Banyo İçin İlk Adım: Duşakabin Montajı Nasıl Yapılır?” yazımızdan yardım alabilirsiniz.

Banyonuzda değişiklik yapmak çok kolay! İhtiyacınız olan her şey Koçtaş’ta sizi bekliyor!