Klozet Kapağı Nasıl Seçilir ve Değiştirilir?

Klozet Kapağı Nasıl Takılır

Banyonuzun dekorasyonu ve daha hijyenik bir alan için klozet kapakları olmazsa olmaz. Peki, klozet kapağı seçiminde nelere dikkat etmeniz gerektiğini ve klozet kapağı değişiminin nasıl yapılacağını biliyor musunuz? Merak ettiğiniz soruların cevaplarını sıralamaya başlayalım.

Klozet Kapağı Nasıl Seçilir?

Farklı renk ve desenlere sahip olabilen klozet kapakları, banyonuzun dekorasyonuna katkı sağlayan küçük ama etkili ürünlerden. Klozet kapakları; klasik kapak ve yavaş kapanabilir kapak olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ayrıca tasarım doğrultusunda da klozet kapaklarının kare, oval ve kemer olmak üzere üçe ayrıldığını belirtebiliriz. Klozet kapağı seçerken birkaç noktaya dikkat etmeniz gerekiyor.

  • Seçtiğiniz klozet kapağının banyo dekorasyonunuzu tamamlamasını istiyorsanız ürünün tasarımına dikkat etmelisiniz.
  • Klozet kapağının şablonunu çıkararak klozete uygun bir ürün seçmelisiniz. Şablon çıkarmak için klozetin üzerine büyükçe bir kağıt koymalı, klozet oyuğunun ve dış bölgesini kalemle çizmelisiniz.
  • Yavaş kapanabilir kapaklı ürünleri, kullanımları kolay oldukları için tercih edebilirsiniz.

Klozet Kapağı Nasıl Seçilir

Klozet Kapağı Nasıl Takılır?

  • Eğer klozette hâlihazırda bir kapak varsa öncelikle onu sökmelisiniz. Peki, klozet kapağı nasıl sökülür ya da klozet kapağı nasıl değiştirilir? Klozet kapakları sifona yakın olan bölümlerden vida ile sabitlenir. Bu vidalar; eski tip klozetlerde kelebeklidir ve alt kısımdan elle çevrilmesinin ardından açılabilir. Eğer kullanılan vida kelebekli değilse bir tornavida yardımıyla vidaları sökebilirsiniz.
  • Vidaları sökülen klozet kapağını yukarıya doğru kaldırarak klozeti yeni kapak montajı için hazır hale getirebilirsiniz.
  • Klozet kapağı montajı için öncelikle ambalajda çıkan montaj vidalarını klozetin üzerindeki alana tornavida yardımıyla sabitlemelisiniz.
  • Çıkıntılı alanı klozet yapağı üzerindeki deliklere getirecek şekilde takabilir ve montajı tamamlayabilirsiniz. Eviye ve Eviye Bataryası Nasıl Seçilir, Nasıl Takılır? adlı yazımıza da buradan ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz videomuzu izleyerek “Klozet kapağı nasıl değiştirilir?” sorusuna yanıt alabilirsiniz.

Banyo dekorasyonunuza uygun klozet kapağı modelleri Koçtaş’ta!