Yeşim Halıcı Tan Yazdı! Salonda Değişime Başlamak İçin 2 Kendin Yap Fikri

Yeşim Halıcı Tan Kendin Yap

Yeni mevsim, yeni trendler demek. Değişen havayla beraber bizi sonbahar romantizmine sürükleyen yepyeni renkler hayatımıza giriyor. Yeni akımlara hızlı bir şekilde ayak uydurabilmeniz için bugün iki kendin yap proje hazırladım. Ayrıca değişime hızlı ve ekonomik bir şekilde başlamanızı sağlayacak önerilerim de var.

Ahşap Yan Sehpa Yapımı

Bu sene ham ahşap dokular ve mimari detayların öne çıktığı formlar çok moda. Bu akımı yakalamak için severek kullanacağınızı düşündüğüm bir yan sehpa yaptım. Hem de yapacağımız yan sehpanın bir saklama alanı da olacak. Böylece salonda elinizin altında durması gereken ama döküntü yapan eşyaları hızlıca depolayabilirsiniz.

Malzemeler:

Silindir Kutu
18 mm çam çıta
Sıcak silikon
Tepsi

Nasıl Yapılır?

  • Ben proje için Koçtaş’ta satılan silindir kutulardan tercih ettim. Silindir formdaki kutuların hepsi bu proje için kullanılabilir. Tek dikkat etmeniz gereken sert bir yapıda olması.
  • 270 cm boyunda satılan çam çıtaları 50 cm’lik parçalar halinde kestirdim. Bu işlemi Koçtaş mağazalarında yaptırabilirsiniz. Toplam 10 adet çıtadan 50 adet parça çıktı.
  • Bu parçaları kutunun etrafına sıcak silikonla yapıştırdım. Bu işlemi yavaş ve düzgün bir şekilde yapmalısınız. Çıtaları sürekli kontrol edin ki eğilme olmasın.
  • Bu sene ham ahşap naturel dokular çok moda olduğundan ben vernik veya benzer bir ürün kullanmadım. Ancak verniklemek isterseniz ağacın dokusunu kapatmayan ahşap koruyucu ürünleri önerebilirim.
  • Üstüne istediğiniz büyüklükte bir tepsi koyunca sehpanız hazır. Tepsi çapını büyüterek orta sehpa da yapabilirsiniz. Tepsiyi sabitlemezseniz hem sıkıldıkça değiştrebilir, hem de ortadaki boşluğu saklama alanı olarak değerlendirebilirsiniz.

Kendin Yap Sehpa

PVC Borulardan Vazo Yapımı

Bu sene vazolara bir haller oldu. Heykelimsi formlar çoğu zaman tuhaf diyebileceğimiz tasarımlar vazo ve ev aksesuarlarında kendini göstermeye başladı. Ben de birbirinden tuhaf formlardaki PVC boruları vazolara dönüştürdüm.

Malzemeler:

PVC Borular
Multisurface boya
Karbonat veya kabartma tozu
Fırça

Nasıl Yapılır?

  • Plastik ve cam yüzeylere seramik yüzey efekti vermek için boyaların içerisine karbonat ekleyip iyice karıştırdım.
  • Karbonatı göz kararı, istediğiniz doku yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz.
  • Aynı işlemi hamur kabartma tozuyla da denedim. Her ikisi de benzer sonuçlar almanıza yardımcı oluyor.
  • Boyayı yüzeye uygularken kalın bir fırça tercih edin ve fırçayı mümkün olduğunca aynı yöne doğru kullanın.
  • İlk katta istediğiniz sonuca ulaşamazsanız, yüzeylerin kurumasını bekleyip ikinci bir kat daha uygulayabilirsiniz.
  • Bu uygulamayla PVC borulardan hem moda, hem de oldukça farklı vazolar elde ettim.

Kendin Yap Vazo

Evi Sonbahara Hazırlayın

Sonbahar dekorasyon trendleri bize hep toprak ve kahve tonlarını işaret ediyor. Belki tüm evde değişiklik yapmak fazla maliyetli olabilir ama salonu değiştirmek için birkaç kırlent ve battaniye bize yeter.

Kiremit rengindeki battaniye ve salonu ısıtacak renklerdeki birkaç kırlentle salon değişimini tamamladım. Yeni renklere ayak uydurmanın en pratik yolu için ev tekstili ürünlerinden yardım almalısınız. Bu hızlı renk değişimi genelde salona ilk adım attığımda büyük bir değişiklik yapmışım hissi veriyor bana.

Hem yeni modayı yakalamak, hem de kendinizden bir şeyler katmak için tek yapmanız gereken harekete geçmek. İnanın küçük değişimler bile bazen size devasa gelebilir. Umarım bu projeleri deneyip, evinize bizden bir dokunuş bırakırsınız. Bu arada iki projenin videosunu da aşağıdan izleyebilirsiniz: