İki Modeli de Şık: Tam Ankastre ve Yarı Ankastre Arasındaki Fark Nedir?

Yarı Ankastre Nedir

Alanda yer tasarrufu yapmak ve şık görünümlü modern bir dekorasyona imza atmak… İkisi de ankastre ürünlerle mümkün! Buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi ve çamaşır kurutma makinesinin yanı sıra davlumbaz ve ocak gibi beyaz eşya çeşitlerinin de ankastre modellerini bulmak mümkün. Hatırlarsanız “Milyonlarca Yürek, İki Soru: Ankastre Nedir, Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızda ankastre seçimindeki önemli noktaları sıralamıştık. İşte, o unsurlardan biri olan tam ankastre ve yarı ankastre konusuna şimdi ayrıntılı bir şekilde değineceğiz.

Yarı Ankastreyi Tam Ankastreden Ayıran Özellik Nedir?

Bildiğiniz gibi özel olarak oluşturulmuş alanlara/oyuklara yerleştirilen beyaz eşyaya “ankastre” adı veriliyor. Solo, yani ankastre olmayan beyaz eşyada olduğu gibi ankastre beyaz eşyada da tasarımlarla özellikler modellere göre değişiklik gösterebiliyor. Dolayısıyla ankastre ürün seçerken “Sonradan Pişman Olmayın: Beyaz Eşya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızda anlattığımız noktaları göz önünde bulundurmalısınız. Fakat söz konusu ankastre bulaşık makinesi olduğunda bir şeye daha karar vermelisiniz: Yarı ankastre mi, tam ankastre mi alacaksınız?

Belki de ilk kez duyduğunuz bu iki model arasındaki fark ise oldukça bariz. Yani ürünün tasarımına baktığınızda yarı ankastre mi, yoksa tam ankastre mi olduğunu rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Tam ankastre bulaşık makinesine ön kapağı kapalı bir şekilde baktığınızda herhangi bir kontrol paneli görmezsiniz; çünkü kontrol paneli, ön kapağın üst iç kısmına gizlenmiş haldedir. Yani tam ankastre bulaşık makinelerinin ön kapakları bir mutfak dolabı kapağını andırabilir. “Tezgah altı ankastre” olarak da bilinen yarı ankastre bulaşık makinesinde ise kontrol paneli ön kapakta, direkt olarak görülebilir bir vaziyette bulunur. Kısacası tasarımsal bir fark vardır.

Ankastre Ve Yarı Ankastre Bulaşık Makinesi

Tam ankastre bulaşık makinesi

Tam Ankastre mi, Yarı Ankastre mi Almalısınız?

Peki, bu iki model arasında doğru bir seçim yapabilmek için neleri göz önünde bulundurmalısınız?

  • Kullanım Kolaylığı

Kapağın dışında olan bir panel mi, yoksa kapağın iç kısmında bulunan bir panel mi sizin için daha kolay bir kullanım sağlayacak? Örneğin yıkama sırasında bulaşık makinesinin bitmesine kaç dakika kaldığını öğrenmek isteyenlerdenseniz tam ankastre seçenekler sizin için uygun olmayabilir. Bunun yerine yarı ankastre modelleri tercih edebilirsiniz.

  • Tasarım

Hayata geçirdiğiniz mutfak dekorasyonunda bulaşık makinenizin görünmesini istiyor musunuz, yoksa onun bir dolap gibi görünüp gizli kalması sizin için daha mı uygun bir seçenek? Seçeceğiniz ürünün tasarımının mutfağınızın dekorasyonu ile uyumlu olmasına önem vermelisiniz.

  • Ürünün Özellikleri

Sonuç olarak bir beyaz eşya alıyorsunuz ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek fonksiyonlara sahip olması önemli. Kapasite, program sayısı, ses seviyesi, enerji sınıfı, teknolojik ek özellikler gibi kriterleri inceleyerek ihtiyaç ve isteklerinize en uygun alternatifi seçmelisiniz.

  • Bütçe

Elbette almayı planladığınız ürün, ayırdığınız bütçe ile uyumlu olmalı. Bu aşamada “Yarı ankastre, tam ankastreden daha ucuzdur.” gibi bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü ankastre bulaşık makinesi fiyatları; markaya, ürünün kapağında kullanılan malzemeye, ürünün kapasitesine, programlarına ve sahip olduğu teknolojik özelliklere göre farklılık gösterebilir. Dolayısıyla kullanım alışkanlıklarınızı da işin içine katarak seçenekleri değerlendirmeli ve sizin için en uygun olanı belirlemelisiniz.

Tam Ankastre Nedir

Yarı ankastre bulaşık makinesi

İhtiyacınızı karşılarken mutfağınıza şıklık katacak ankastre mutfak setleri için Koçtaş’a da göz atmayı unutmamanızı tavsiye ederiz.

Nasıl Yapıldığı da Önemli: Ankastre Ocak ve Fırın Nasıl Temizlenir? adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.