Yeni Evlenecekler İçin Beyaz Eşya Tavsiyeleri

Beyaz Eşya Tavsiyeleri - Yeni Evlenenler İçin

Sevdiğiniz insanla hayatınızı birleştirme kararı çok heyecan verici; fakat yeni taşınacağınız evin tüm ihtiyaçlarını giderme sürecinde bu heyecan, yerini zaman zaman strese bırakabilir. Bu süreci daha keyifli ve daha kolay bir şekilde geçirmeniz için yardıma hazırız! Her evin olmazsa olmazı beyaz eşya seçimini hangi kriterleri göz önünde bulundurarak yapmalısınız, bu yazımızda anlatıp size yardımcı olacağız.

Bu arada evlilik hazırlıkları yaptığınız süreçte evle ilgili konularda karar vermenize yardımcı olacak daha fazla ipucuna ihtiyacınız varsa “Yeni Evleneceklere Dekorasyon Önerileri” yazımıza da göz atmanızı öneririz.

Haydi şimdi, yeni evleneceklere beyaz eşya önerilerini sıralamaya başlayalım!

Buzdolabı

Aldığınız besinlerin tazeliğini koruyabilmeleri ve daha uzun ömürlü olabilmeleri için buzdolabına ihtiyacınız var. Peki, buzdolabı seçiminde dikkat etmeniz gerekenler neler?

  • Küçük boyutlu buzdolapları, gelecek senelerde depolama alanı ihtiyacınızı karşılayamayabilir. Büyük boyutlu ürünleri ise -özellikle kirada oturuyorsanız ve taşınmanız söz konusuysa- konumlandırmakta zorlanabilirsiniz. Bu sebeple ideal boyutlu ürünler seçebilirsiniz.
  • Hem doğayı hem de bütçenizi korumak adına kesinlikle yüksek enerji sınıfına dâhil ürünler tercih etmelisiniz.
  • Buzdolabının sahip olduğu teknolojiler (tatil modu, uzaktan kontrol sağlayan akıllı özellikler, gıdaların ömrünü uzatan özellikler vb) size kullanım kolaylığı sağlayabilir, tasarruf etmenize imkân verebilir.
  • Buzdolabının soğutucu bölümünün her rafına eğilmeden kolaylıkla ulaşmak istiyorsanız dondurucu bölümü altta olan modelleri tercih edebilirsiniz.
  • Elbette dekorasyon da önemli! Siyah, gri, hatta farklı renk seçeneklerindeki buzdolaplarını tercih ederek mutfak dekorasyonunu farklı bir atmosfere bürüyebilirsiniz. Ayrıca ankastre ürünler tercih etmek de mutfak dekorasyonuna katkı sağlayabilir. Dilerseniz “Milyonlarca Yürek, İki Soru: Ankastre Nedir, Alırken Nelere Dikkat Etmeli?” yazımızı okuyarak ankastreler beyaz eşya daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Yeni Evleneceklere Beyaz Eşya Önerileri

Bulaşık Makinesi

Mutfakta hayatları kolaylaştıran ürünlerin başında bulaşık makinesi geliyor. Gelin, bulaşık makinesi seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlara göz atalım.

  • Bulaşık makinesi seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri kesinlikle kapasite. Kişi sayısı doğrultusunda belirtilen kapasite ne kadar fazla olursa makinenizde o kadar fazla ürün yıkayabilirsiniz anlamına geliyor.
  • Bulaşık makinesinin kaç programlı olduğu da kullanım pratikliğini etkileyecek detaylardan biri. Bu doğrultuda seçim yaparken yemek yeme alışkanlıklarınızı ve tabak, bardak gibi mutfakta tercih ettiğiniz ürünleri değerlendirebilirsiniz. Örneğin makinenizi tam dolmadan çalıştırmak istiyorsanız, ama enerji tasarrufundan da ödün vermek istemiyorsanız “Yarım Yük” programına sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Seçeceğiniz ürünün hangi programlara sahip olduğu konusundaki ayrıntılı bilgiyi satış danışmanından ya da kataloglardan alabilirsiniz.
  • Solo, ankastre ya da yarı ankastre ürünler arasında bir karar vermek de bulaşık makinesi alırken yapmanız gerekenlerden. Bu hem dekorasyon hem de pratiklik sağlayan bir özellik. Tabii bu noktada renk seçimini de es geçmemelisiniz. Buzdolabı, bulaşık makinesi, fırın ve ocak aynı renkte seçildiğinde şık bir bütünlük sağlanabilir.
  • Elbette diğer beyaz eşya çeşitlerinde olduğu gibi bulaşık makinesinde de enerji sınıfları oldukça önemli.
  • Kötü kokuları önleme, zaman erteleme fonksiyonu, yüksekliği ayarlanabilir raf gibi özelliklere sahip bulaşık makineleri ise hayatınızı kolaylaştırabilir.

Evleneceklere Beyaz Eşya Tavsiyesi

Fırın

Fırın seçiminde pek çok alternatif arasından seçim yapmanız gerekiyor. O halde sizi bekletmeyelim. Evleneceklere beyaz eşya tavsiyesi vermeye devam edelim.

  • Solo, ankastre, ocaklı, set üstü fırın… Seçim yaparken ihtiyaçlarınızın yanı sıra evdeki alanınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin solo fırın koyacak bir yeriniz varsa ve ocağa da ihtiyaç duyuyorsanız bu durumda ocaklı fırın alabilirsiniz. Ayrıca alacağınız fırına ek olarak mutfak hayatınızı daha pratik kılacak mikrodalga fırınları da tercih edebilirsiniz.
  • Fırının sahip olduğu pişirme fonksiyonları, lezzetli yemekler yapmanızı sağlayabileceği gibi rahat temizlemeye imkân veren teknolojiler de hayatınızı kolaylaştırabilir. Bu nedenle fırının modeli ve büyüklüğünün yanı sıra teknolojilerini de incelemenizi öneririz. İhtiyaçlarınızla uyumlu bir model seçmek, uzun yıllar kullanabileceğiniz bir ürüne sahip olmanızı sağlayabilir.
  • Elbette yüksek enerji sınıfı tercih etmek tasarruflu bir seçim yapabilmek adına fırında da çok önemli.

Evleneceklere En İyi Beyaz Eşya Önerileri

Ocak

Ocak olmadan beyaz eşya alışverişi olmaz! Şimdi, ocak alırken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bahsedelim.

  • Ocaklar elektrikli ve gazlı olmak üzere ikiye ayrılıyor. Gazlı ocaklar ise kendi aralarında LPG ve doğal gaz uyumlu olmak üzere sınıflandırılıyor. Dolayısıyla gazlı bir ocak alırsanız bu ayrımı da göz önünde bulundurmalısınız. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz ocaklı fırınlar sayesinde iki ürünü bir arada satın alabileceğinizi bir kez daha hatırlatalım.
  • Isı göstergesi, ocak taştığında otomatik kapanma, tencere ağırlığını algılayıp tencere kaldırıldığında kapanma gibi teknolojik özelliklerden yararlanmak istiyor ve daha modern bir mutfak dekorasyonunun hayalini kuruyorsanız tercihinizi elektrikli ocaklardan yana kullanabilirsiniz. Bu noktada güvenliği sağlayan özelliklerin oldukça önemli olduğunun bir kez daha altını çizelim.
  • Tercih edeceğiniz modele göre ocak yüzeyleri metal ya da cam olabiliyor. Bu noktada önemli olan hangi seçeneğin zevkinizi yansıttığıdır. Çünkü artık iki seçeneğin de temizliği kolaylıkla yapılabiliyor.
  • Ocakların boyutu da kararınızı etkileyecek unsurlardan. Gelecek yılları da düşünerek yeterli göz sayısına sahip ürünleri tercih edebilirsiniz.

Evleneceklere Eşya Önerisi

Çamaşır ve Çamaşır Kurutma Makinesi

Çamaşır ve çamaşır kurutma makinesinde doğru tercih yapabilmek için dikkat etmeniz gerekenler oldukça basit.

  • Eğer hem çamaşır hem de çamaşır kurutma makinesi almak istiyorsanız ve yaşam alanınızda yeriniz kısıtlıysa iki ürünü bir arada sunan kurutmalı çamaşır makinelerini tercih etmenizi öneririz.
  • İki ürünün seçiminde de kg ile belirtilen kapasite oldukça önemli. Kapasiteyle tek bir çalıştırmada ne kadar çamaşır yıkayıp kurutabileceğiniz belirtiliyor.
  • Çamaşır makinesi ve çamaşır kurutma makinesindeki programlar, giysilerinize uygun olduğu takdirde onların zarar görmeden yıkanmalarını sağlar. Bu nedenle programların ihtiyacınızı karşılayabilecek düzeyde olmasına önem vermelisiniz.
  • Çamaşır ve çamaşır kurutma makinelerinde de farklı renk seçenekleri mevcut. Zevkinizi yansıtan alternatifleri değerlendirebilir ve dekorasyonunuza da katkı sağlayabilirsiniz.
  • Bu kategoride de yüksek enerji sınıfı, yüksek verimlilik demek!
  • Uygulamalar sayesinde uzaktan kontrol edilebilme, zaman erteleme, kumaş koruma gibi teknolojilere sahip ürünler daha mutlu olduğunuz seçimler yapmanıza katkı sağlayabilir.

Evleneceklere Beyaz Eşya Fikirleri

Evleneceklerin beyaz eşya seçiminde dikkat etmesi gereken başlıca detayları paylaştık. Tabii bunun yanı sıra garanti süresi ve kapsamı yeterli, geniş servis ağı olan bir markadan beyaz eşya almanız, yaşayacağınız sorunların kolaylıkla çözülmesini sağlayabilir.

Enerjiyi verimli bir şekilde kullanarak tasarruf edebileceğinizi de unutmamak lazım! “Elektrikli Ürünler Kullanırken Tasarruf Etmenin İpuçları” yazımız sayesinde tasarruf önerilerine de göz atabilir, hem bütçenizi hem doğayı koruyabilirsiniz!

Zevkinize ve ihtiyaçlarınıza uygun beyaz eşya modelleri Koçtaş’ta sizi bekliyor!