Alırken Neleri Göz Önünde Bulundurmalı? Yeni Evleneceklere Eşya Tavsiyeleri

yeni-evleneceklere-esya-tavsiyeleri

Evlenmeyi düşünüyorsanız ya da evlilik hazırlıkları başladıysa aklınızda oluşan pek çok soru da cevaplanmayı bekliyor demektir. Heyecanı güzel olsa da bu dönemde stresli olduğunuzu biliyoruz. Özellikle yeni bir eve taşınacağınız ve tüm ev eşyasını almanız gerektiği için “Yeni evlenecekler neler almalı?” sorusu aklınızda dönüp duruyor, bir şeyi atlamak istemiyorsunuz. O halde şimdi vereceğimiz yeni evlilere eşya tavsiyeleri ile bu dönemdeki stres oranınızı biraz azaltalım, ana ve önemli kategoriler için önerilerimizi sıralayalım.

Yeni evlilere ev kurarken öneriler

Beyaz Eşya ve Küçük Ev Aletleri

Buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, ocak, süpürge ve ev yaşamınızı kolaylaştıracak, evinizin olmazsa olmazları küçük ev aletleri… Aslında bu kategorilerde neler alacağınız gayet net. Peki, yeni evlenecekler beyaz eşya seçerken nelere dikkat etmeli?

Beyaz eşya alışverişinde incelemeniz gereken detaylar ürünlere göre farklılık gösterse de aslında genel hatların aynı olduğunu söyleyebiliriz: Enerji sınıfı, kapasite, ses seviyesi, ihtiyacınıza yönelik programlar… Satın alacağınız beyaz eşya konusunda hangi kriterleri incelemeniz gerektiği hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız “Sonradan Pişman Olmayın: Beyaz Eşya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımızı okuyabilirsiniz.

Dilerseniz beyaz eşya ihtiyacınızı karşılarken mutfağınızın dekorasyonuna da katkı sağlayabilirsiniz. Nasıl mı? Elbette ankastre ürünler sayesinde! Beyaz eşya için özel oluşturulan oyuğa yerleştirilen ve dekorasyona katkı sağlarken yerden de tasarruf etmenize yardımcı olan ankastre ürünler şıklıklarıyla da göz dolduruyor.

Söz konusu küçük ev aletleri seçimiyse en çok dikkat etmeniz gereken şey, ihtiyacınız doğrultusunda ürün seçmek ve ihtiyacınızın olmayan ürünleri almamak. “Evde dursun.” görüşüyle aldığınız ürünler hem yıllarca bir kenarda durup dolaplarınızda yer kaplıyor hem de harcamalarınızın yoğun olduğu evlilik döneminde sizi maddi olarak zorlayabiliyor.

Peki ya, evin olmazsa olmazları arasında yer alan süpürgeler? Süpürge seçerken de ihtiyaçlarınız size yol gösteriyor. Örneğin toz alerjiniz ya da astımınız varsa HEPA filtreli süpürgelere göz atmalı ya da toz torbası maliyetini ortadan kaldırıp tasarruf etmek istiyorsanız toz torbasız süpürgeleri incelemelisiniz. Bunun yanında son yılların gözdesi dikey ve şarjlı süpürgeler de hem pratiklik hem de alandan tasarruf etme konusunda oldukça uygun bir seçim olabilir.

Küçük ev aletleri nasıl seçilir?

Mobilya

Eğer evlendikten sonra yaşayacağınız eve henüz karar vermediyseniz mutlu anlarınızı geçireceğiniz yaşam alanınızda yer vermek istediğiniz mobilyaları satın almamalısınız. Tarz olarak nasıl mobilyalar alacağınızı bilseniz de alacağınız mobilyaların boyutları evin genişliğine göre değişebilir. Bu nedenle öncelikle evinizi tutun, sonrasında mobilyalara karar vermelisiniz.

Bu arada eğer eşyanız çoksa depolama alanı konusunda size yardımcı olacak mobilyalar tercih edebilirsiniz. Örneğin yatak odasında baza, salonda TV sehpası yerine TV ünitesi ya da girişte askılık yerine bir portmanto kullanabilirsiniz.

Bu noktada mobilyaların, yeni evlenecekler için ev dekorasyonu konusunda da söz sahibi olduğunu unutmamak gerekiyor. Eğer evinizi hangi dekorasyon tarzı ile dekore edeceğinizi bilmiyor ve bu konuda yardıma ihtiyaç duyuyorsanız ya da evinizi dekorasyon trendleri doğrultusunda dekore etmek için ilham arıyorsanız Koçtaş Yaşayan Evler Blog bu konuda size yardımcı olmaya hazır!

Yeni evlilerin ev kurması

Aydınlatma

Uygulayacağınız dekorasyon stiline karar verdikten ve mobilyaları aldıktan sonra aydınlatma ürünlerini seçmeye başlayabilirsiniz. Aydınlatma ürünleri dekoratif unsurlar olarak görülseler de aslında bundan çok daha fazlasını ifade ediyorlar. Çünkü alanı işlevsel kullanmak, hatta dar alanları olduğundan daha geniş göstermek bile aydınlatmadan geçiyor.

Peki, aydınlatma ürünleri seçerken nelere dikkat etmeli, modeller arasında tercih yaparken neyi ön planda tutmalı? Enerji tasarrufundan mekanlara göre doğru tercihe kadar aydınlatma ürünleri seçimi hakkında tüm merak ettikleriniz “Hangi Odaya Hangisi Olur? 4 Adımda En Doğru Aydınlatma Nasıl Seçilir?” yazımızda. Bu arada evinize ampul alırken akkor ampullere göre daha tasarruflu ve uzun ömürlü LED ampulleri tercih etmenizi öneririz.

Halı ve Perde

Halı ve perdeler evinizi tamamlayan ürünler olsalar da doğru seçimi yapabilmek için koltuk takımı, konsol, yatak odası takımı gibi büyük mobilyaları aldıktan sonra karar vermek en doğrusu.

Alanda uyguladığınız renk paletine ve dekorasyon stiline uygun seçenekleri bulmakta pek zorlanmayacaksınız; hiç merak etmeyin. Hatta dilerseniz Koçtaş’taki birbirinden güzel desenlere, renklere sahip halı ve perde modelleri ile evinize uygun alternatifi bulma konusunda size yardım edebiliriz!

Yeni Evleneceklere Eşya Listesi

Mutfak ve Banyo Aksesuarları

Kabul edelim; düzenin olmadığı bir alanda hem dekoratif açıdan istediğiniz etkiyi yaratamaz hem de temizlik yaparken daha fazla zaman harcarsınız. İşte, tam da bu noktada aksesuarlar yardımınıza yetişiyor! Mutfakta kullanacağınız dolap içi raflar, baharatlıklar, hatta sepetler bile evinizde düzenli ve şık bir görünüm oluşturuyor. Banyoda ise set üstü banyo aksesuarları, yeni evlenecekler için eşya listesi oluşturulurken kesinlikle atlanmaması gereken ürünler.

Elbette bu ürünleri seçerken dikkat etmeniz gereken noktalar mevcut. Ürünün yapıldığı malzeme, ürünün uygulamak istediğiniz dekorasyon stiline uygunluğu, ihtiyacınızı karşılayacak özelliklere sahip olması gibi hususları kesinlikle değerlendirmelisiniz. Doğru kararı vermek için aksesuar seçimini en sona bırakmak sağlıklı olabilir. Dilerseniz satış danışmanlarından da yardım alıp sizin için en uygun ürünleri seçebilirsiniz.

Güvenliğini Önemseyenlere: Alarm ve Güvenlik Cihazları

Yeni evlenecekler için ev ihtiyaç listesi uzayıp gidiyor, bunda hemfikiriz; fakat eğer güvenliğiniz konusunda da bir adım atmak istiyorsanız alarm ve güvenlik cihazlarına göz atmanızı öneririz. Alarm ve güvenlik cihazları sayesinde, başınıza gelebilecek tatsız olaylara karşı önlem alabilirsiniz.

Eşya listesi hazırlarken Koçtaş web sitesine göz atmayı ihmal etmeyin. Evinizi dizmenize yardım edecek ana ve ara kategorilere sitemizden ulaşabilir, eşya listesini eksiksiz bir şekilde oluşturabilirsiniz!

Ev eşyası seçerken ev dekorasyonunu da oluşturduğunuzu göz önünde bulundurursak Koçtaş Yaşayan Evler Blog’daki ilham veren fikirlerimize göz atmadan kolları sıvamamanızı öneririz! Hatta “Yeni Evleneceklere Dekorasyon Önerileri” yazımız bu konuda size yol göstermek açısından iyi bir başlangıç olabilir! Tabii ki blog’da yer verdiğimiz satın alma rehberlerinin ve Koçtaş’ın Pinterest hesabındaki “Evlilik Hazırlıkları” önerilerimizin de eviniz için en doğru ürünü seçme konusunda size yardımcı olabileceklerini belirtmeden geçmeyelim.

Şimdiden mutluluklar dileriz!