Yeni Evleneceklere Dekorasyon Önerileri

Yeni Evleneceklere Dekorasyon Önerileri

Evlenmeye, sevdiğiniz insanla mutlu bir yuva kurmaya karar verdiyseniz hayatınızda yepyeni bir dönem başlıyor demektir! Tabii evlilik süreci, hazırlıklarıyla da ünlü bir dönem; bunu kabul etmek gerek. Bol koşuşturmalı, ama bir o kadar da mutluluk veren bu dönemde hayalini kurduğunuz eve kavuşmak için ise bazı noktalara dikkat etmek şart! İşte, bu noktada ev dekorasyonu oldukça önemli. O halde sizi daha fazla bekletmeyelim ve yeni evleneceklere özel dekorasyon önerilerini sıralayalım.

Yaşayacağınız Evi Belirlemeden Mobilya Satın Almayın

Elbette satın almadan önce size fikir vermesi açısından araştırma yapıyor ve tarzınıza uygun olanları not alıyorsunuz. Bu doğru bir yol; fakat bu süreçte “Alalım da aradan çıksın.” diye düşünmek, sonradan pişman olabileceğiniz bir karar vermenize neden olabilir. Mobilya, beyaz eşya, halı, perde, hatta dekoratif obje gibi tüm gerekli şeyleri yaşayacağınız evi belirledikten sonra almalısınız. Bu sayede alanın ölçüsüne uygun, ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek ve hayalinizdeki dekorasyonu uygulamanıza yardımcı olacak mobilya ve diğer ev eşyasını seçebilirsiniz. Mobilyaların seçimi konusunda size yardımcı olacak bir rehber arıyorsanız “Mobilya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler” yazımıza göz atabilirsiniz.

Evleneceklere Özel Dekorasyon Önerileri

Taşınacağınız Evi Küçük Bütçelerle de Yenileyebileceğinizi Unutmayın

Taşınacağınız eve karar verirken her şeyin hayalinizdeki gibi olmasını isteyebilirsiniz. Örneğin mutfak seramiklerinin yeni olması ya da banyo dolaplarının uygulamak istediğiniz dekorasyona uygun bir tona sahip olması sizin için önemli olabilir. Hiç merak etmeyin; bu isteklerinizi küçük bütçelerle gerçekleştirmeniz mümkün. Örneğin mutfak dolaplarını hobi boyaları ile pratik bir şekilde boyayabilir ya da eski seramiklerin üzerine şık bir yapışkanlı folyo yapıştırabilirsiniz. Eski eşyayı yenileme fikirleri için Koçtaş Yaşayan Evler Blog’u incelemenizi öneririz

Renk Paletini Oluştururken Evin Büyüklüğünü de Göz Önünde Bulundurun

Mutlaka sevdiğiniz bir ya da birden çok renk var ve evinizin dekorasyonunda bu renklere yer vermek hakkınız! Fakat yaşam alanınızı dizayn ederken seçtiğiniz renkler oldukça önemli. Örneğin küçük bir eve taşınacaksanız evi olduğundan daha geniş ve ferah göstermek için açık renk yoğunluklu bir dekorasyon yapabilirsiniz. Ayrıca renklerin psikolojik etkilerinin olduğunu da es geçmemek gerek. Eviniz için en doğru renkleri kombinlemek adına dilerseniz “Dekorasyonun Püf Noktası: Doğru Renk Paleti Nasıl Oluşturulur?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Yeni Evlenecekler İçin Ev Dekorasyonu

İhtiyacınızdan Fazla Eşya Almayın, Çok Amaçlı Mobilyaları Tercih Edin

Siz de belki bizimle aynı görüştesiniz ve sadece ihtiyacınıza yönelik eşya satın alıp olabildiğince ferah bir alan kurgulamak istiyorsunuz. Fakat evlenecek çiftlere ailelerin yaptığı öneriler doğrultusunda kimi zaman ihtiyaç olmayan eşya da alınabiliyor. Bu da kalabalık, düzeni zor kabul edilebilecek bir ev dekorasyonuna neden olabiliyor. Sadece ihtiyacınız olan eşyayı tercih ederek yerden tasarruf edebilirsiniz. Hatta çok amaçlı eşya modelleri de bu konuda size yardımcı olabilir. Örneğin çekmeceli yani depolama alanı olan bir orta sehpa hem fazlalıkları koyacak alana sahip olmanızı hem de sehpa ihtiyacınızı karşılayabilir.

Saklama Kutularından Yararlanın

Evinizin şıklığı için elbette seçtiğiniz mobilyaların stillerinin ve renk paletinin birbirleriyle uyumlu olması gerekiyor; bu doğru. Fakat bu noktada ev dekorasyonuna katkı sağlayan unsurlardan birinin de düzen olduğunu unutmamak gerek! Saklama kutuları ve sepetler ise oturma odasından yatak odasına, banyodan mutfağa kadar her alanda düzeni sağlamanız konusunda en büyük yardımcılarınızdan! Üstelik uyguladığınız dekorasyon stiline uygun kutu ya da sepeti bulmakta hiç zorlanmayacaksınız!

Yeni Evleneceklere Dekorasyon Fikirleri

Evlenenlere özel dekorasyon önerilerini paylaştık. Daha fazla öneri için Koçtaş Yaşayan Evler Blog’u takip edebilir ve evinizin dekorasyonu için ilham verecek fikirlere ulaşabilirsiniz. Bu arada Pinterest’te sunduğumuz “Evlilik Hazırlıkları” önerilerimizin de yeni evlenenler için ev dekorasyonu fikirleri verdiğini belirtmeden geçmeyelim. Son olarak eviniz için ihtiyacınız olan hemen her şeyi Koçtaş’ta bulabileceğinizi de hatırlatalım.

Şimdiden mutluluklar dileriz!