Mobilya Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alana uygun mobilyalar seçmenin dayanılmaz hafifliği.

Haydi, açık konuşalım; burada biz bizeyiz, yabancı yok. Yeni bir eve çıkmanın ya da ev dekorasyonunu köklü bir şekilde değiştirmenin gözü en korkutan noktalarından biri mobilya seçimidir. “Mobilya seçimi nasıl yapılır?”, “Mobilya alırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?” ya da “En kullanışlı koltuk kumaşı hangisi?” gibi sorular zihninize hücum etmeye başladığında işin içinden çıkmak imkânsız gibi hissedebilirsiniz. Merak etmeyin; bu durum mobilya alışverişi yapacak her insanın başına geliyor. Endişelenmenize gerek yok! Arkanıza yaslanın, alacağınız rahat koltuk takımını ve şık mobilyalarınızı düşünün. Çünkü şimdi, incelemeniz gereken noktaları madde madde sıralayıp seçim yapmanızı daha kolay hale getireceğiz.

1. Dekorasyon Tarzınızı Belirlemek Karanlıkları Aydınlatır

Hayal ettiğiniz ev nasıl olursa olsun yapacağınız ev dekorasyonu sayesinde hayallerinize ulaşmanız mümkün. Tabii uygulayacağınız ev dekorasyonunu hakkıyla yansıtabilmenizde, seçtiğiniz mobilyaların etkisi de büyük. Modern, klasik ya da country hiç fark etmez… Seçtiğiniz dekorasyona uygun mobilyaları ve renkleri belirleyerek ilk adımı atmalısınız. Üstelik bu sayede koltuk takımlarında bazı kumaşları; masa, sehpa, konsol ya da büfe gibi eşya kategorilerinde ise bazı modelleri elemiş olacaksınız. Bu arada eğer yatak odası alacaksanız ve giysilerinizi, ev tekstil ürünlerinizi koymak için yeterli depolama alanınız yoksa karyola yerine baza seçmek de iyi fikir!

Dekorasyon tarzınızı belirlemek karanlıkları aydınlatır.

2. Doğru Kumaşı ve Yapım Malzemesini Seçmelisiniz

Evet; almak istediğiniz mobilya modeline karar verdiniz. Şimdi sırada, koltuk takımınızın kumaşını ve mobilyalarınızın iskeletinin ya da kendisinin üretildiği malzemeyi incelemek var! Kullanıma ve ihtiyaçlara uygun seçim yapmamak, ne yazık ki mobilya alırken yapılan hatalar arasında. Örneğin bir evcil hayvanınız varsa deri koltuklar ya da kadife kumaşlı takımlar almak sizin için doğru olmayacaktır. Peki, koltuk kumaş seçimi nasıl olmalı? Elbette görselliğe önem vereceksiniz; ama evinizde en çok kullanacağınız eşyalar arasında yer alacak koltuklarınızda kullanışlı, dayanıklı ve kolay temizlenebilir kumaşlar tercih etmeniz oldukça önemli. Tay tüyü kumaş, sık dokunduğu için oldukça dayanıklı olan fiber kumaşlar ya da keten, tercih edebileceğiniz tipler arasında.

Peki, koltuk iskeletinin veya sehpa, konsol gibi ürünlerin malzemesi nasıl olmalı? Gürgen, kayın, çam, ceviz gibi ağaçlardan yapılan mobilyalar daha dayanıklı olduğu için alacağınız mobilyaların iskeletine dikkat etmelisiniz.

Doğru kumaşı ve yapım malzemesini seçmelisiniz.

3. Alana Uygun Mobilyalar Seçmenin Dayanılmaz Hafifliği

İlk adımda hangi ev dekorasyonunu uygulayacağınıza karar vererek mobilyalarınızın formunu ve sahip olabileceği renkleri belirlediniz. Şimdi sırada, en uygun olan alternatifi seçmek var! Bunun için öncelikle mobilyaları yerleştireceğiniz alanın ölçüsünü almalı ve bu ölçü doğrultusunda seçim yapmalısınız. Aldığınız ölçü, mağazaya gidip seçim yapsanız da internet üzerinden alışveriş yapsanız da sizi yönlendirecektir. Bu aşamayı atlamayarak evinize küçük ya da büyük gelebilecek mobilya seçenekleri ile vedalaşabilirsiniz. Eğer yeni evlenecekseniz ve henüz ev tutmadıysanız mobilya seçimini, nereye taşınacağınız belli olduktan sonra yapmanız, mobilya almanın püf noktalarından. Böylece alana en uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Eğer duvarlarınızda koyu renk kullanacaksanız ve zemininiz koyu renkse mobilya seçiminde renk uyumunu yakalamak adına ya da eviniz küçükse alanı daha geniş göstermek adına seçtiğiniz dekorasyon stiline uygun açık renkleri tercih edebilirsiniz. Fakat alanınız yeterince büyükse ve odayı geniş göstermek gibi bir amacınız yoksa dekorasyon stilinize uygun renkte mobilyalar seçebilirsiniz.

Alana uygun mobilyalar seçmenin dayanılmaz hafifliği.

4. Seçtiğiniz Koltuğun Aileniz İçin Uygun Olup Olmadığını Değerlendirin

Günün yorgunluğunu atmak için koltuğa uzanarak keyif yapmanın hayaline, insanlığın ortak noktalarından biri olarak bakabiliriz. O halde seçeceğiniz koltuk rahat olmalı! Beğendiğiniz koltuk modeline oturarak rahatlığını değerlendirmelisiniz. Ayrıca misafirleriniz geldiğinde onların konaklaması için ekstra bir yatağınız yoksa açılır-kapanır kanepeleri de tercih edebilirsiniz.

Çocuğunuz varsa alacağınız mobilyaların sivri noktaları olmaması çocuk güvenliği için oldukça önemli. Ancak beğendiğiniz ürünler böyleyse de üzülmeyin; çocuk güvenlik malzemelerinden yardım alarak bu konunun üstesinden gelmek mümkün!

Seçtiğiniz koltuğun aileniz için uygun olup olmadığını değerlendirin.

Yepyeni bir eve kavuşmanızı sağlayacak mobilyalarınızı seçmek işte bu kadar kolay!

İhtiyacınız olan ürünler Koçtaş’ta sizi bekliyor!